En blogg om det vi kan allra bäst

Nej, det här är inte "ännu en inredningsblogg". Det finns redan tillräckligt många av den varan. Det här är en blogg där vi skriver om det vi kan allra bäst - äldre, välbyggda och välhållna fastigheter med mycket tidskaraktär. Belägna i kvarteren som vi kan och arbetar i. Modern byggnadsvård helt enkelt. Och så kanske en och annan hundanekdot...

Alvhem presenterar i samarbete med Team Sarah Widman och Rum21: Deco Noir

ELEGANT, TIDLÖST OCH MINIMALISTISKT
DESIGNKLASSIKER I SVART SAMVERKAR PÅ GLÄNSANDE MARMOR UNDER KRISTALLKRONANS VACKRA LJUSSPEL. SKYMNINGENS GÖTEBORG AGERAR BACKDROP OCH DRAPERAR SITT DRAMATISKA SKEN ÖVER INTERIÖREN. ETT HEM UTÖVER DET VANLIGA, PRESENTERAT AV ALVHEM I SAMARBETE MED TEAM SARAH WIDMAN OCH RUM21.

KREATIV HÖJD 
Utsikten är slående och man känner att man befinner sig på högre höjd och historisk mark. Den gamla borgfastigheten, en ikon i Göteborgs stadssiluett, rymmer en unik våning med tvåhundra kvadratmeter marmor, takhöjd med plats för grandiosa kristallformationer från 1700-talet och vackra välbevarade originaldetaljer. Vem har inte vandrat längs vallgraven och undrat vad som döljer sig bakom de krenelerade tornen?
Med en otraditionell styling har Team Sarah Widman skapat en magisk miljö i denna unika våning i ett av Göteborgs mest kända hus. Endast kristallkronor och konst på väggarna fanns där när de startade arbetet. 
’Jag kände direkt att här vill vi absolut inte göra en traditionell styling inför försäljning. Det krävs något mer för att presentera bostaden på bästa sätt’,säger Sarah Widman. 
Interiören, som handplockats från Rum21, utgörs av grafisk minimalism med kontraster i form av danska designklassiker, orientalisk Kelim och nattsvart marmor. Skrynkligt linne, ruff betong och pulverlackad stål – allt i svartaste svart.

STYLING Här har Team Sarah Widman fått fritt svängrum att skapa en unik miljö på otraditionellt vis. De har valt att enbart arbeta med svarta produkter för effektfulla kontraster mot det genomgående marmorgolvet. ’Vi har lagt upp planeringen och tanken på samma sätt som när vi gör andra större jobb som redaktionella uppdrag, inredningar, eller reklamkampanjer som ska fotas. Vi gör först en moodboard för att visualisera det vi tänker och kanalisera det’, säger Sarah Widman. Resultatet är magiskt, med en tidlös elegans som lyfter denna unika miljö. Minimalistisk interiör i kombination med pampiga kristallkronor och en utsikt som hänför.
INTERIÖR All inredning är handplockad från Rum21, en av Nordens ledande återförsäljare av möbler och heminredning på nätet med både huvudkontor och fysisk butik i Göteborg. Team Sarah Widman hade i det här projektet möjligheten att fritt välja bland 10 000 produkter och 200 varumärken. Inredningen utgörs av danska designklassiker såsom Fritz Hansens 'Myran' och 'Ägget', marmorbord från Gubi och moderna möbler i metall från Menu och Hay. Detaljerna kommer från bl a Pols Potten, Ferm Living, Muuto och Flos. Allt i svartaste svart. Kika närmare på alla möblerna, belysningen och detaljerna hos Rum21.
FOTOGRAFERING Med visuella referenser till 'Film Noir' anlitades fotograf Helene Smedberg Bernstone för att fånga skymningens vackra effekter. Nationalromantikens arkitektur visar upp sig från sin allra bästa sida med pampigt tornrum, fyra spatiösa rum i fil, dekorativa listverk och takrosetter. Känslan som infinner sig högt däruppe i borgtornet är minst sagt spektakulär med mörkrets skuggspel och nattens ljus som dansar på det blanka marmorgolvet. En cinematisk presentation av ett hem utöver det vanliga.
LÄGENHETEN Arsenalsgatan har sedan länge utgjort en av Göteborgs mest attraktiva adresser och det är inte svårt att förstå varför. Söderljuset sveper över de vackra stenfastigheter som ståtligt tornar upp sig mot den klara skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. Den borgliknande skepnaden påminner om den gamla arsenalsbyggnaden som uppfördes på 1800-talets mitt. Alvhem Mäkleri & Interiör har nu förmånen att få presentera dessa unika 200 kvm - en högt belägen sällskapsvåning med hänförande utsikt över hela staden, och kvalitéer utöver det vanliga. Lägenheten kommer ut till försäljning i helgen på hemnet.se och alvhemmakleri.se.
Alvhem Mäkleri & Interiör i samarbete med Team Sarah Widman och Rum21. Foto: Helene Smedberg Bernstone. För högupplösta bilder, vänligen kontakta Pernilla Algede på pernilla@alvhemmakleri.se

Kommentarer

Линия автомастерских “Alt-Star” предлагает всем кто живет на украине обслуживание согласно ремонтным работам <a href=http://starters.kiev.ua/remont-starterov>стартеров</a> и генераторов, а также их диагностику.
В нашем онлайн торговом центре вы можете <a href=http://www.autoelectrica.com.ua/katushka-zazhiganija> Купить Стартер </a> для автомобиля недорого!!!!
В нашем интернет магазине вы можете <a href=http://www.autoelectrica.com.ua/benzonasosy> купить бензонасос </a> для автомобиля недорого!!!!

Kommentera