Tryggt för dig som vill köpa eller sälja bostad i Göteborg

Alla vi som arbetar på Alvhem brinner för det vi gör och gör vårt yttersta för att du som kund ska känna dig trygg och nöjd när du köper eller säljer en lägenhet genom oss. Vi ska förknippas med kvalitet framför kvantitet. För att leva upp till detta arbetar vi med färre lägenheter åt gången, vilket frigör mer tid för varje kund och bostadsförsäljning. Att byta bostad är bland det största man gör i livet och vi är oerhört måna om att detta verkligen ska avspegla sig i allt vi gör för våra kunder.

Marknadsledande i vårt nischade område

Istället för att vara lagom bra på många områden har vi valt att specialisera oss och bli riktigt vassa på ett fåtal utvalda stadsdelar. Fokus ligger på Linné, Vasastan, Kungshöjd, Lorensberg och Nedre Johanneberg - och då äldre, gediget byggda bostäder, uppförda kring förra sekelskiftet och fram till 1930-talet. Vackra hem med mycket karaktär, som vi själva älskar och kan tänka oss bo i. Det finns flera förklaringar till varför vi har lyckats så bra:

Vår kunskap om Göteborgs innerstad är din trygghet

Vi kan prisbilden för både området och enskilda bostadsrättsföreningar och har gedigen kunskap om de fastigheter vi väljer att arbeta med. Det gör att vi har inblick i kommande renoveringar, grundförhållanden, planerade stambyten och annat som kan påverka värdet. Föreningarnas ekonomi kan vi på våra fem fingrar. Men vi har även bra koll på andra ”mjuka värden” som kan påverka trivseln i ett hus. Kunskap inger förtroende och trygghet. Vår erfarenhet säger att en trygg kund är en nöjd kund. 

 På 9  år har vi uppnått en marknadsledande position om cirka 25 procent i vårt nischade område.

Vi kan ta hand om allt kring försäljningen

Våra erfarna och duktiga mäklare ser till att varje kund får den hjälp han eller hon behöver. Till sin hjälp har de en hel stab med utvalda, kunniga samarbetspartners som säkerställer att bostadsförsäljningen blir framgångsrik och smidig. De flesta kunder uppskattar den hjälp vi kan erbjuda enormt mycket. Att byta bostad är ett viktigt skede i livet och tiden räcker ofta inte till med jobb, barn och annat. Företagen vi arbetar med kan hjälpa till med allt från städ- och flyttjänster, fönsterputs och hel- eller delstyling, till mindre eller större renoveringar.

Närheten till de bostäder vi förmedlar gör att vi snabbt och lätt kan vara tillgängliga både före, under och efter försäljningen. Vi har till exempel inga problem att syna lägenheten en sista gång före fotografering eller ordna en extravisning för en aktiv spekulant. På så vis säkerställer vi att bostaden ser så tilltalande ut som möjligt - både på bild och vid visningarna. Självklart är mäklaren alltid närvarande vid hela fotograferingen, som tar 2-2,5 timmar. Ofta har vi med visningsvärdinnor på visningarna som en extra service och på kontoret har mäklarna hjälp av mäklarassistenter. Allt detta frigör tid för mäklaren, så att hon eller han kan fokusera på nyckelmomenten i säljprocessen, alltså visningarna och budgivningen.

Det händer då och då att vi tackar nej till ett uppdrag, vilket är väldigt ovanligt inom mäklarbranschen.

Kvalitet i alla bostadsförsäljningar

Allt som vi skapar och levererar ska hålla högsta kvalitet. Ta bara detta med våra bostadsbeskrivningar, som snarare liknar inredningsmagasin och som vi är väldigt stolta över. Tillsammans med vår duktiga fotograf och kreativa Art Director lägger vi mycket tid, pengar och energi på att ta fram lägenhetsbeskrivningar som är så informativa och rättvisande som möjligt, med många vackra bilder och omfattande text om både fastigheten och bostadsrättsföreningen.