Andra Långgatan 18 C

1800-talsetta i tyst gårdsläge med underbar smidesbalkong i rakt söderläge. Genomgående ca 3,15 meter till tak, fina listverk och spegeldörrar. Allrum med smart loftlösning, separat kök med matplats samt rymligt badrum med badkar. Lågt belånad förening med bra hyresintäkter. Bredband ingår i avgiften.


Andra Långgatan 18 C

Bostadsrätt

1 + kök

1983 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

26kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Långgatornas historia har formats och skapats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, tvättinrättningar och originella restauranger, ger värme och färg åt området och de boende bjuds på ett läge utöver det vanliga. Här finner du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, cafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Det så uppskattade restaurangstråket på Tredje Långgatan ligger på bekvämt gångavstånd och Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, ligger endast ett par minuter bort och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar. Även den kommande linbanan från Stenpiren nås med lätthet liksom det spännande kvarteret Masthuggskajen som kommer ta form på andra sidan av Järntorget. För löprundan rekommenderas Slottsskogen eller Änggårdsbergen en kort promenad bort.

Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. Nästa omfamnas du av tystnaden som råder inne på föreningens stora och så grönskande innergård. Lägenhetens 26 kvadratmeter är fördelade på ett separat kök med matplats, rymligt badrum med badkar samt ett allrum med utgång till en stor söderbalkong - allt i tyst gårdsläge. Takhöjden om nära 3,20 meter, fina listverk och en klädkammare bakom en vacker gammal spegeldörr är alla spår från 1884 då huset uppfördes. Detta är ett hem för dig som vill bo i händelsernas centrum men ändå lugnt och tyst med en grön oas utanför balkongräcket.

Hall
+
Hallen ger plats för avhängning samt ytterligare förvaring tack vare en rymlig klädkammare. Takhöjden om dryga 3,15 meter ger en skön rymd. Redan härifrån ser man ut genom glaspartiet och ut på balkongen som nås från allrummet till vänster.

Allrum
+
Ett trivsamt och oerhört ljust rum med ett stort fönster- och dörrparti i rakt söderläge och en takhöjd på nära 3,20 meter. Härifrån nås den ca 6,5 kvadratmeter stora balkongen i skyddat gårdsläge. Både väggar och golv är vitmålade så när som på en framtagen tegelvägg alldeles innanför balkongdörren. Idag finns här en platsbyggd loftsäng, vilket ger plats åt både soffa och arbetsplats för den som så önskar. Fint bevarade listverk skvallrar om husets ursprung från 1880-tal.

Balkong
+
Den stora balkongen som vetter ut mot föreningens mysiga innergård blir en naturlig förlängning av allrummet innanför. Gården är ovanligt stor för området och bjuder på träd, planteringar, lekplats och sittgrupper. Sommartid badar gården i sol, vilket gör den perfekt för trivsamma grillkvällar. Balkongen ligger i rakt söderläge och solen stannar till sen eftermiddag. Utförandet är i klassisk sekelskiftesstil med svartlaserat plankgolv och svart smidesräcke. Balkongens storlek om ca 6,5 kvadratmeter ger plats åt både matplats, solhörna och rikligt med växter.

Kök
+
Köket ligger innanför hallen med köksinredning längs två väggar. Ljuset når hit genom ett insatt fönster ovanför loftsängen och även här är väggar och golv vitmålade. Köket renoverades 2006 då det flyttades från nuvarande allrum och är idag utrustat med integrerad kyl och frys, inbyggd mikro, spis med glaskeramikhäll, köksfläkt samt inbyggd diskmaskin. Här finns även plats för ett mindre matbord.

Badrum
+
Badrummet, i lite äldre men fräscht skick, är ovanligt rymligt och är till mångas glädje utrustat med badkar. Då utrymmet från början nyttjades som skafferi finns här ett bevarat litet fönster som ger fint dagsljus. Vitkaklade väggar med en blå bård samt blå klinkermosaik på golvet.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!