Arsenalsgatan 6A

Med ett fritt och insynsskyddat söderläge välkomnas ni till detta hem som bjuder på en utsikt som imponerar, ett sagolikt ljus och fina sekelskiftesdetaljer. Ett suveränt läge mitt på Arsenalsgatan och generösa sällskapsytor. Vissa ytskikt behöver ses över och kök och bad är äldre. Välskött Brf där bredband ingår i avgiften.


Arsenalsgatan 6A

Bostadsrätt

3 + kök

5026 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

112kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftestrea. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

En våning upp på Arsenalsgatan 6 har vi nu förmånen att presentera detta luftiga sekelskifteshem om 112 kvm. Här kan ni njuta av ett fritt och insynsskyddat läge som bjuder på stans vackraste utsikt. Klassiska sekelskiftesattribut så som generös takhöjd, nätta stuckaturer, dekorativa takkassetter, rosetter, djupa fönsternischer, höga fotlister och vackra spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal och återfinns i alla rum. Lägenheten renoverades i sin helhet sent 80-tal och sedan dess har den maskinella utrustningen uppdaterats och visst måleriarbete har utförts. Med tanke på ålder på de båda badrummen och vissa ytskikt finns ett visst behov av renovering. Så för er som drömmer om ett hem på denna adress och tycker om att sätta er egen prägel är detta ett perfekt tillfälle. Med den nuvarande planlösningen är detta en trea med riktigt generösa sällskapsytor och ett sovrum. För er som behöver fler sovrum kan köket flyttas och då frigörs möjligheten till ytterligare två sovrum. Så med andra ord, möjlig sekelskiftesfyra med stort kök, luftigt vardagsrum och tre sovrum. Lägenheten har ett källarförråd om cirka 4-5 kvm.

Hall och entré
+
Trapphuset på Arsenalsgatan ger ett välkomnande och pampigt intryck där en tidsenlig takmålning och spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal och en vinröd matta leder fram till hissen. I hallen får ni en god överblick över lägenhetens disposition med två rum i fil mot gatan och ett stort sällskapsrum och kök in mot gård. Hallen är stor och välkomnande och erbjuder gott om plats för förvaring. Vitmålade väggar med en fondtapet i turkost och ett parkettgolv som löper vidare in i rummen i fil.

Vardagsrum
+
Mot Arsenalsgatan och söder ligger två luftiga rum i fil som smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. De är få lägen som bjuder på ett sådant här ljus och utsikten över södra stadens grönska och arkitektur och magisk, dag som kväll och sommar som vinter. Här bor ni skyddade från insyn och med en vy som överträffar det mesta. Det första av de två rummen i fil är idag disponerat som ett härligt vardagsrum. Väggarna är tapetserade i en blårandig tapet.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som är målat i ljusa kulörer. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och en garderobsenhet. Vakna upp till solljuset och njut av tystnaden och lugnet som präglar detta hem.

Matsal/sällskapsrum
+
Ännu ett sällskapsrum ligger mot gården. Utanför fönstret lockar innergårdens härliga grönska och det stora fönsterpartiet med överluftsfönster mot gården ger ljuset spelrum. Rummet smyckas av tidstypiska och dekorativa detaljer och på golvet ligger en fiskbensparkett. Vitmålade väggar och från matsalen har ni direkt anslutning till köket. För er som behöver fler sovrum finns en möjlighet att flytta köket hit och på så sätt skapa två sovrum mot gård. Hur detta genomförs rent konstuktionsmässigt får en köpare själv undersöka och föreningen behöver även informeras.

Kök
+
Köket har en hemtrevlig och lantlig atmosfär och de generösa ytorna bjuder in till matlagning i goda vänners lag. Här erbjuds gott om förvaring och arbetsytor och köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Detta rum var tidigare både kök och jungfrukammare så ytorna är väl tilltagna och här ryms förutom köksön även ett större matbord. Två stora fönster vetter mot den fina innergården och väster.

Badrum och gäst-WC
+
Både badrum och gäst-WC är från när föreningen gjorde stambyte 87-88. Det rymliga badrummet nås från både serveringsgången samt gäst-Wc:n och gäst-WC:n nås från hallen. Båda har ljusa ytskikt och badrummet är utrustat med handfat, dusch, spegel och WC och gäst-WC med WC, handfat samt spegel .

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!