Arsenalsgatan 6A

Ett drömboende i pampig borgfastighet på bästa adress! Ett fritt och insynsskyddat läge med makalös utsikt över stadens takåsar och grönska. Bevarad sekelskifteskaraktär och renoverad i sin helhet. Optimal planlösning med kök och vardagsrum i fil och två sovrum mot gården. Välskött förening, bredband ingår i avgiften!


Arsenalsgatan 6A

Bostadsrätt

3 + kök

4140 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

90kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet och med spikrakt söderläge, har vi nu förmånen att erbjuda en drömlik sekelskiftestrea. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Varför? Jo, har man en gång fått förmånen att bo här uppe på höjden, skyddad från innerstadens brus och med en fantastisk utsikt att vila ögonen på, är det ett hem du sällan vill lämna. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar, länge. Läget är optimalt och som boende på Kungshöjd kan man njuta av det bästa från två världar, endast ett stenkast från stadspulsen samtidigt som det är lite biltrafik och tystnaden är påtaglig. För de små finns en fantastisk lekplats 100 meter från porten som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Och så tillbaka till läget. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen, Trädgårdsföreningen och Kungsparken inom räckhåll. Varför inte handla med dig lite gott på vägen hem från promenaden, med Feskekörkas utbud runt hörnet blir middagarna lite roligare även till vardags.

Brf Arsenalsgatan 6 är en gammal förening som köpte sin fastighet redan 1984. Styrelsen utgörs av ett gäng mycket ambitiösa medlemmar som planerar för framtiden och är väldigt måna om att ta hand om sitt hus och föreningens ekonomi på bästa sätt. Trapphuset som välkomnar er är renoverat 2010 i tidsenlig stil och de dekorativa utsmyckningarna påminner om förra sekelskiftet. Ta hissen, eller varför inte den massiva stentrappan, en trappa upp och till denna rymliga trerummare. Under 2016 - 2017 har större delen av dessa 90 kvadrat varsamt renoverats och resultatet är ett hem som erbjuder en modern planlösning anpassad efter dagens krav och funktioner. I samband med renoveringen flyttades köket till ett av de stora rummen i fil mot Arsenalsgatan och på så sätt skapades planlösningen alla drömmer om, kök och vardagsrum i fil och två bra sovrum mot rofylld gård. Tidstypiska detaljer som generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter, djupa fönsternischer, höga fotlister och vackra spegeldörrar smyckar samtliga rum och ett fint hantverk imponerar. Det fria läget är oslagbart och utsikten över innerstadens takåsar med Skansen Kronan i blickfånget är magisk.

Hall
+
Endast ett kliv in i hallen känner du att detta är ett hem utöver det vanliga. Ett eftertraktat lugn infinner sig och blicken söker sig omedelbart mot de två rummen i fil mot söder. Den möblerbara hallen sammanbinder alla rum och har väl tilltagna ytor och förvaring för alla kappor och skor ryms i tre vita garderober. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av det gamla brädgolvet som löper vidare in i alla rum. Golvet slipades, pigmenterades och lackades 2016.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet har två stora fönsterpartier där söderljuset flödar in och läget här på Arsenalsgatan är svårt att beskriva med ord. Ljuset, rymden och den vackra utsikten tar alla med storm! Njut av tystnaden och blicka ut över södra stadens takåsar och arkitektur med Skansen Kronan i blickfånget. Här finns rejäla ytor för en soffa, ett par fåtöljer och även en förvaringsenhet. Ett par massiva spegeldörrar avskiljer vardagsrum och kök.

Kök
+
Köket är som en dröm för er som vill bo i en gammal fastighet och samtidigt ha ett stort kök där ni kan duka upp för många vänner runt köksbordet. Detta är lägenhetens hjärta och den självklara samlingsplatsen, här samlas familj och vänner både till vardags och fest. Köksinredningen kommer från välrenommerade Marbodal och är i klassisk tappning. Vitvarorna kommer från Siemens och består av med rostfri kyl och frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Dispositionen med ett kök med integrerad matsal är helt oslagbar och flytten av köket skapade en extremt yteffektiv planlösning. Här är det en ynnest att slå sig ner runt middagsbordet och äta och bara njuta av utsikten. Och det bästa av allt- utsikten är lika magisk dag som kväll, alla årstider.

Sovrum
+
Rofyllt läge mot gården ger bra förutsättningar för god sömn om natten. Generösa ytor med plats för dubbelsäng, sängbord och favoritfåtöljen. Längs med ena långväggen löper en garderobsenhet som rymmer otroligt gott om förvaring. Utanför det stora fönsterpartiet finns ett stort kastanjeträd och grönskan ger under sommarhalvåret en rofylld och skyddad atmosfär. Juletid smyckas trädet av fina julslingor.

Barnrum
+
Det gamla köket är idag ett mysigt barnrum med fina vinkar. Rummets yta tillåter även ett kombinerat gästrum/arbetsrum. Det gamla kallskafferiet och en vit garderob erbjuder gott om förvaring. Tyst och ostört läge mot gård även här.

Badrum
+
Badrummet är perfekt beläget med ingång från hallen. Stilrena materialval med helkaklade väggar i vitt bryts och golvet är belagt med ett grafitgrått klinker med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med kommod med ovanliggande handfat, badrumsskåp, dusch med infällbara duschväggar samt en tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!