Arsenalsgatan 8 C

Välkommen högst upp i gårdshuset till en ljus och inbjudande sekelskiftestvåa. Här uppe bjuds du på skön rymd och fin kontakt med himlen utanför. Lägenheten är fint renoverad med rymligt kök med matplats, stort sovrum, nybyggd balkong, stilrent badrum och egen tvättavdelning. Eftertraktad förening och låg avgift! Ej hiss.


Arsenalsgatan 8 C

Bostadsrätt

2 + kök

70kvm

2456 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

4 000 000 kr

Andelstal: 4.16475% Lägenhetsnr: 12 (1401) Driftkostnader: 8223 kr/år varav El: 6082 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftestvåa. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På Lasarettsgatan finner du Piccolino som serverar den perfekta espresson och även en frukost eller lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Högst upp i gårdshuset på Arsenalsgatan 8 finns nu denna otroligt ljusa sekelskiftestvåa. Lägenheten har renoverats varsamt allt eftersom sedan 2012 och bjuder bland annat på ett stort kök, två rum i fil, rymlig balkong, helkaklat badrum och egen tvättavdelning. Detaljer som takrosetter, serveringsskåp, höga fotlister och brädgolv i original gör detta hem till en välbevarad pärla. Fyra höga fönsterpartier i fil välkomnar ljuset och skapar en trivsam rymd. Föreningens är en av Kungshöjds bästa och förvärvade fastigheten för snart 30 år sedan. Fastigheten är oerhört välskött och föreningen har en låg belåning och låga avgifter. Lägenhetens förråd ligger i källaren i samma trapphus och är cirka 5 kvm stort.

Hall
+
Efter fyra stentrappor upp väntar belöningen. I samma stund som du gläntar på dörren välkomnas du av ett otroligt ljus. Hallen som möter dig har väggar målade i en ljusgrå ton och 2015 lades ett svartvitt marrakeschklinker in på golvet. Vill man avskilja hall och vardagsrum finns en fin spegeldörr kvar som kan enkelt sättas upp.

Kök
+
Till vänster om hallen öppnar det trivsamma köket upp sig. Renoverat 2012 bjuder rummet på allt du kan tänkas behöva. Stilen som valdes harmoniserar fint med husets karaktär med vita matta luckor, rostfria skålhandtag, vitt fasat kakel och en massiv bänkskiva av oljad ek. Köket sträcker sig längs med fyra sidor av rummet vilket ger gott om både förvaring och arbetsyta. Två vita hyllplan med konsoler ger extra avställningsyta utan att göra avkall på rymden. Köket är utrustat med rostfri fläkt (Electrolux), rostfri varmluftsugn (Electrolux), induktionshäll (Whirlpool), rostfri mikro (Whirlpool), integrerad diskmaskin (Whirlpool) samt kombinerad kyl och frys i vitt utförande (Electrolux 2013). Väggarna i rummet är vitmålade och på golvet ligger ett schackrutigt linoleumgolv. I mitten av rummet är murstocken framtagen och det matta röda teglet ger en varm karaktär åt det i övrigt ljusa hemmet. Ett matbord för fyra får med fördel plats här och väntas större sällskap så är det bara att fortsätta duka upp inåt vardagsrummet, då ryms med enkelhet ett tiotal gäster.

Vardagsrum
+
I öppenhet med köket ligger det ljusa och trivsamma vardagsrummet. Två höga fönster med överljus vetter ut mot innergården och öster och det höga läget i huset ger en fin kontakt med himlen. Väggarna går i krispigt vitt även i detta rum och på golvet löper underbara brädor i original. Dessa har slipats, lutats och mattlackats under 2011 för att uppnå den rätta ljusa karaktären. Väggen som vetter mot trapphuset har en läcker rundad form och framtagt tegel, en perfekt liten vrå för favoritfåtöljen. Ett bevarat vädringsfönster släpper in ljuset och blir också till en dekorativ detalj i rummet. Det vackra golvet ramas in av höga fotlister och i taket löper stram stuckatur och en fin rosett. Här finns gott om plats för soffa, tv-möbel och förvaring. En inre hall leder dig sedan vidare till tvättavdelning och badrum och här finns även ett bevarat serveringsskåp som ger gott om extra förvaringsutrymme åt porslin och glas.

Sovrum
+
En bevarad vit spegeldörr skärmar av mot sovrummet som ligger i fil. Även här inne är takhöjden tilltagen och alla rätta detaljer finns bevarat; stuckatur, fotlister och takrosett och förmiddagsljuset flödar in. Längs med vänstra sidan löper vita garderober (tre stycken med dubbla dörrar) vilket ger bra förvaring åt alla kläder och sänglinnen och rummet är stort nog att rymma en dubbelsäng, arbetsplats och förvaringsmöbler. Det vackra brädgolvet löper vidare även i detta rum och väggarna är vitmålade. Under 2016 uppfördes nya balkonger till lägenheterna i gårdstrapphuset och utgången till balkongen är från sovrummet

Balkong
+
Balkongerna uppfördes under 2016 och löper längs med sovrummets yttervägg. En väl tilltagen yta om cirka 5,5 kvm och det tysta och rofyllda gårdsläget bjuder på sol från tidig morgon fram till cirka klockan 13 under vår och sommartid. Balkongen omges av ett stramt och fint räcke i smide.

Tvättavdelning
+
Fortsätter du in i den inre hallen rakt fram från vardagsrummet så når du tvättavdelningen på vänster sida. Här inne är väggarna vitmålade och på golvet ligger vitt klinker. Utrustat med tvättmaskin (Electrolux) och gott om hyllplan för förvaring av tvättmedel, handdukar etc. Detta utrymme lämpar sig även perfekt som städskåp och här finns gott om utrymme för strykbräda och dammsugare.

Badrum
+
Badrummet renoverades 2012 och går i klassisk stil med svart klinkergolv och matt vitt kakel på väggarna. Utrustat med dubbelhandfat med vit kommod med fyra lådor, ovansittande plan spegel med läcker belysning, wc-stol samt duschhörna med vägg av glasbetong och en vikbar glasdörr samt dusch med både hand- och taksil. I duschen är väggarna kaklade i svart och på golvet ligger svart mosaik. Spottar i taket ger rätta belysningen och golvvärme ser till att bara fötter möts av en behaglig temperatur.

https://www.youtube.com/watch?v=O6QyHLxLlOY&feature=youtu.be

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Arsenalsgatan 8

Bostadsrättsföreningen Arsenalsgatan 8 är en populär förening som bildades för 30 år sedan, år 1987. Året därefter förvärvade de fastigheten Vallgraven 41:11. Brf Arsenalsgatan 8 är en inarbetad och välskött förening med en mycket engagerad styrelse som sköter om föreningens fastighet och ekonomi på bästa sätt. Föreningen består av 17 bostadsrätter, samt 1 lokal med hyresrätt. Den totala bostadsytan utgör cirka 1 679 kvm och lokalytan162 kvm. Det totala taxeringsvärdet är ca 28,36 mkr, där ca 14,9 mkr är byggnad och ca 13,6 mkr avser mark. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av justerad tomträttsavgäld.

Ekonomi
En gammal och solid förening med en låg belåningsgrad som skapar trygghet för det goda boendet. Nyckeltalen talar sitt tydliga språk. Hyreslokalerna har tidigare stått för cirka 25% av de totala intäkterna. Under 2016 har en av lokalerna byggts om och ombildats till bostadsrätt. Försäljningsintäkten om cirka 4 000 000 kr tillfaller föreningen och stärker den redan goda ekonomin. De långfristiga skulderna uppgår idag till cirka 5,8 mkr, vilket motsvarar en belåning om endast ca 3 500 kr/kvm boyta (snittet i Göteborg är ca 6 000 kr/kvm). Föreningen avyttrade råvinden under 2008 för att bygga 2 vindslägenheter, vilket då också stärkte ekonomin ytterligare. Under 2009 gjorde föreningen om ett trapphus till boyta och föreningen har på så sätt avgiftsbelagt större yta i föreningen. Den genomsnittliga avgiftsnivån i föreningen uppgick 2016 till låga 437 kr/kvm per år. Inga ändringar av avgiften är planerade.

Gjorda renoveringar
Fastigheten är i gott skick där många stora renoveringar är gjorda sedan föreningen förvärvade fastigheten. 1988 genomfördes omdragning av el samt byte av avloppsstammar och vattenledningar. Under 90-talet så byttes lägenhetsfönstren mot innergården och fasaden samt trapphusen målades om. Även belysningsarmaturer byttes ut och en grind mot innergården installerades. Mellan år 2000 - 2005 byttes fjärrvärmecentralen ut och gårdsbjälklaget fick nytt tätskikt och asfalt. En ny källartrapp monterades, nya källarförråd sattes upp och vissa fönster mot gården byttes ut. Fasaden och balkongerna renoverades under 2007 och säkerhetsdörrar installerades i uppgång C. I samband med vindsbyggnationen 2008 installerades en hiss i gatutrapphuset och nya säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplanet. På tornen och över nybyggnationen sattes ny takplåt och övrig takplåt tvättades och rostskyddsmålades. Under 2008 genomförde föreningen en energideklaration och år 2010 genomfördes och godkändes OVK. Samma år integrerades del av kökstrapphuset in i vissa lägenheter och ett antal franska balkonger uppfördes. 2011 målades bland annat gårdsfasaden om. År 2012 spolades och filmades stammarna och föregående år renoverades en av hyrelokalerna. Under 2013 upprättade föreningen en underhållsplan för de kommande 15 åren. Under år 2014 har föreningen målat och fräschat upp trapphusen samt målat delar av tak och söderfasaden mot gatan har hydrofoberats. Under 2015 har portlåssystemet att uppdateras och under 2016 har balkonger mot innergården byggts. Balkongerna betalades av berörda lägenhetsinnehavare och belastade således ej föreningens ekonomi. Under hösten 2017 har fönstren mot Arsenalsgatan renoverats/bytts ut.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan och för 2018 är det är mestadels löpande underhåll som är planerat.

Övrigt
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning och lägenhetsförteckning. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen i egen regi. Andrahandsuthyrning beviljas efter föreningens godkännande. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift (cirka 1137 kr) och eventuell pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen.

I källaren kan cyklar parkeras, om man inte vill ställa dem under tak på innergården och på gården finns ett litet förråd där barnvagnar ryms. Föreningen disponerar ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egna tvättmaskiner i lägenheterna.

Boendeparkering gäller i området (beteckning C4) och kostar cirka 635 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret - Göteborgs Stad. Föreningen disponerar även 3 p-platser på innergården. Kostnad för dessa är 525 kr/mån och det kö till föreningens platser i nuläget. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Comhem. Bredband finns att tillgå från Comhem och Bredbandsbolaget, ingår ej i avgiften.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 105 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-09-08 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!