Aschebergsgatan 29

Enastående & unik lägenhet på våning 4 av 5 med utsikt över Vasastaden. Kvadratsmart planlösning om 109 kvadrat som fördelas på väl tilltaget kök och sällskapsrum, två rymliga sovrum samt ett gästrum/arbetsrum. Allt renoverades i smakfullt och exklusivt utförande under 2010.


Aschebergsgatan 29

Bostadsrätt

4 + kök

4875 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

109kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Enastående & unik lägenhet på våning 4 av 5 med utsikt från balkongen mot Göteborg hamninlopp. Yteffektiv planlösning om 109 kvadrat som fördelas på ett väl tilltaget kök och sällskapsrum i fil, två rymliga sovrum samt ett praktiskt gästrum/arbetsrum. Allt renoverades i smakfullt och exklusivt utförande 2010. Här erbjuds ett pampigt sällskapsrum med vackert fönsterparti, öppen spis (ej i bruk) och utgång till balkong med utsikt. Tidstypiska pardörrar som öppnar upp vardagsrummet mot köket. Exklusivt kök från Poggenpohl med bänkskiva i svart granit och maskinell utrustning från välrenommerade Gaggenau. I insynsskyddat läge och mot föreningens lugna gård ligger lägenhetens samtliga sovrum. Här finns master bedroom med klädkammare/tvättavdelning och en rymlig skjutdörrsgarderob. Stort sovrum och det även med ingång till en bevarad jungfrukammare som med fördel kan användas som gästrum/arbetsrum. Dessutom kan lägenheten stoltsera med två balkonger, en åt öst och en åt väst.

Aschebergsgatans anor sträcker sig tillbaka till 1882 och utgör numera ett välkänt riktmärke för det man idag kallar "stenstaden". Den ca 950 meter långa gatan namngavs till minne av guvernören och fältherren Greve Rutger von Ascheberg. Här i de övre kvarteren, på nummer 29 för att vara exakt, har vi nu nöjet att presentera en topprenoverad lägenhet om fyra rum och kök där klassiska detaljer från förr varsamt komponerats med stilrena och påkostade inslag. Utanför dörren finns allt du behöver inom bekvämt avstånd. Runt hörnet finner du Kapellplatsen och Landala torg med välsorterad livsmedelsaffär, konditori, restauranger, bank/kassaservice och träningsanläggningar. Ta en kaffe och läs en bok i Lohrs mysiga bokhandel. Färsk fisk, frukt, blommor och grönsaker inhandlas från de charmiga bodarna på Kapellplatsen. Närhet till kommunikation och Vasagatan med sitt rika utbud av caféer och restauranger. Ett par minuters gångväg bort ligger Götaplatsen med sitt rika kulturutbud. För den som vill gå barfota på grönt gräs ligger Vasaparken och Kungsparken i omgivningen.
Föreningen har en god ekonomi och en renoverad och välhållen fastighet. Detta sammantaget gör att du får ett tryggt och bekvämt boende mitt i attraktiva Vasastan.

Hall
+
Trapphuset som möter dig går i tidsenlig stil med massiv stentrappa och dekorativt trappräcke. Hiss finns och tar dig vidare till våning 4 av 5. Entrédörren i original leder dig in till denna ljusa och luftiga lägenhet om fyra rum och kök. Hallens väggar är vitmålade i en bruten kulör. På golvet ligger originalplank som vitsåpats och takhöjden är väl tilltagen vilket bidrar till en härlig känsla av rymd. Hallen är stor och här finns goda möjligheter att skapa ytterligare förvaring för den som önskar. Du fortsätter in och hallen övergår till en serveringsgång med ett bevarat serveringsskåp. Även i denna del av hallen är väggarna vitmålade i bruten kulör och golvet pryds av ett vitsåpat plankgolv.

Vardagsrum
+
Från hallen når du vardagsrummet. Ett vackert rum med högt i tak och bevarade detaljer så som höga fotlister, takrosett och rummets ena hörna pryds av en öppen spis av massiv grågrön marmor. Fyll upp med blockljus och njut av skenet när kvällen skymmer utanför fönstren. Stort fönsterparti med rustika fönsterbrädor välkomnar ljuset. Rummet har generösa ytor och här ryms med lätthet både en soffgrupp, tv-möbel och läshörna. Väggarna är vitmålade med bruten kulör och på golvet ligger en ekparkett med fiskbensläggning i original. Genom en balkongdörr med spröjsat glas når du balkongen som vetter ut över Aschebergsgatan i öster. Här kan du njuta av sommarsolen lagom till morgonkaffet och fram till strax efter lunch. Stilen går i klassiskt sekelskifte med svarta smidesräcken och gjuten botten. Tidsenliga pardörrar öppnar upp mot köket som ligger i fil med vardagsrummet.

Kök
+
Exklusivt kök från Poggenpohl med vitvaror från Gaggenau och påkostad bänkskiva i svart granit. Här kombineras moderna och stilrena materialval med 10-talets charm på ett mycket smakfullt och genomtänkt sätt. Här kan ni arrangera härliga middagstillställningar då ni enkelt möblerar för 6-8 sittande gäster. Den maskinella utrustningen består av extra bred induktionshäll, vägghängd fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys samt inbyggd mikro och ugn.

Badrum
+
Från serveringsgången, i nära anslutning till master bedroom når ni lägenhetens badrum. Detta renoverades 2010 med svart/grå klinker på golv och vita större kakelplattor på väggen från Höganäs kakel. Här finns förvaring i badrumskommod med infällt handfat i betong, handfatsblandare från Tapwell, stora duschhörna och vägghängd wc. Givetvis finns bekvämligheter så som handdukstork och golvvärme.

Master bedroom
+
Rofyllt beläget in mot den stillsamma innergården finner ni lägenhetens största sovrum. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och förvaring. Väggarna är ljusa även här och på golvet löper brädor i original som vitsåpats. Ett brett fönsterparti vetter mot innergården och skapar en luftig känsla. Här finns en inbyggd skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Från rummet när ni också en ordentlig klädkammare/kombinerad tvättavdelning.

Sovrum
+
Lägenheten andra rymliga sovrum vetter även det mot gården. Här kan ni möblera med en rejäl säng, lekhörna eller varför inte också en arbetsplats. Här ligger ett nylagt plankgolv som harmoniserar väl med övriga originalgolv och väggarna är målade i en grå kulör. Balkongen som ni når från detta rum vetter mot väst och delas med grannlägenheten intill. Tack vare att den ligger skyddat under tak kan den nyttjas från tidig vår till sen höst. När vårsolen tittar fram och grönskan spricker ut blir detta till en mycket uppskattad plats att njuta av kvällssolen på.

Gästrum/arbetsrum
+
Från sovrummet når ni den gamla jungfrukammaren. Ett perfekt arbetsrum eller varför inte ett gästrum. Vita väggar och vitsåpade brädor på golvet. Ett högt fönster vetter ut mot innergården.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!