Eklandagatan 16

På Eklandagatan, där de rödteglade 30-talsfasaderna står på rad, har vi nöjet att presentera en stor tvåa på våning 4 av 6 belägen i en otroligt välskött förening. Fransk balkong i västerläge, renoverat kök, 2,9 m i takhöjd, gott om förvaring och såklart rikligt med bevarad charm. Hiss finns


Eklandagatan 16

Bostadsrätt

2 + Kök

3731 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

81kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till den finare delen av Eklandagatan. Den delen som endast kantas av rödteglade fasader, vackra hus uppförda i skiftet 20/30-tal. Den delen där man har precis lagom avstånd till allt som staden har att erbjuda men ändå på lite avstånd. Bostaden jag nu ska presentera ligger högt upp i huset, självklart med en tidstypisk hiss. En liten balkong mot Eklandagatan och en gemensam balkong i trapphuset gör att man kan fånga solen hela dagen. Lägg där till, renoverat kök, oslagbar förvaring, klassiska 30-talsutsmyckningar och takhöjd om ca 2,9 m. Bostaden lämnar inte något mer att önska och det gör inte heller välskötta Brf Stenskvättan. En exemplarisk förening på alla sätt där det är en fröjd att vara medlem.

Efter en promenad i området märker man också att omgivningarna har allt man kan önska. Närservicen är god med det mesta precis runt kuten. Skånegatan, eller evenemangsstråket som den också kallas, sträcker sig från Korsvägen hela vägen bort till Odinsplatsen och på denna gata hittar du det mesta i nöjesväg. Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Parallellt med Skånegatan går Södra Vägen. Det är gatan som gäller när du vill äta och dricka gott på något av dem välkända restaurangerna eller ta en god kopp kaffe på något utav de små genuina kaféerna. Här finns också flera butiker för shopping av mode och inredning. Ica Focus, bortanför Korsvägen, lockar med sitt oerhört breda utbud och här finns allt från delikatesser till apotek, systembolag och skomakeri.
För dig som söker grönska och fågelkvitter kan jag varmt rekommendera ett besök till Näckrosdammen eller den välkända Carlandersparken där den rogivande miljön i kombination med flera enkelriktade gator sätter stämningen i området.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 9 kvm.

Låt oss gå igenom lägenheten rum för rum

Entré
+
Porten på nummer 16 är i originalutförande. En välvd träport, utsmyckad helt enligt tidsepokens standarder. Du möts sedan av ett trapphus med stenlagt golv och utrullad äkta matta samt tidsenliga stuckaturer. Fönsterna i trapphuset är även dem välvda och spröjsade och smidesräcken pryder trappan. Visst kan man ta trappan upp men då vår bostad är belägen på våning 4 skulle jag istället rekommendera den nyrenoverade hissen i gammal stil där det dessutom finns sittplats.
Hallen som möter oss är stor och luftig och binder samman bostadens rum. På golvet ligger just nu ett slitstarkt laminatgolv men som med största sannolikhet kan tas bort till förmån för de gamla furubrädorna. Direkt innanför dörren finns avhägningsyta med plats för hatt-och skohylla och lite längre in finns en stor klädkammare med nästan 3 m i takhöjd som rymmer det mesta.

Vardagsrum
+
Ett rektangulärt rum om hela 20 kvm som gör det lätt att möblera med allt man önskar i ett vardagsrum. Soffa och tv-möbel har en given plats i det helt och hållet vitmålade rummet. Golvet består av furubrädor i original som har vitmålats och väggarna är även dem vita vilket ger plats för mycket färgglad konst om du gillar det.
I ena hörnet av rummet har man gjort en bokhylla av en nisch i väggen, bara en av många fina detaljer i rummet.

Sovrum/Balkong
+
Precis intill vardagsrummet ligger sovrummet som även det är ca 20 kvm. En fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms såklart med lätthet. Ytterligare en nisch i väggen ger plats åt ett skrivbord. Förvaringen här inne är maxad med en klädkammare samt inbyggda originalgarderober som är nästan 1 m djupa och 3 m höga. Det råder absolut ingen brist på förvaring i den här bostaden!
En fransk balkong, modell större, vetter ut mot Eklandagatan vilket innebär att man kan avnjuta eftermiddags/kvällssolen här ifrån. Balkongdörrarna är helt i glas och släpper in fint ljus i sovrummet.

Badrum
+
Badrummet nås från hallen och är precis som övriga rum mycket väl tilltaget. Inredningen består av duschhörna med dörrar i glas, kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2008), handfat med stor kommod och spegel ovan, handdukstork samt WC-stol.

Kök
+
In mot gården ligger ett riktigt härligt sällskapskök där man får plats med många glada middagsgäster runt bordet. Själva köket renoverades 2014 med stilrena handtagslösa skåpsluckor, vitt kakel ovan den grå arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt och ugn. Samtliga vitvaror är rostfria.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!