Folkungagatan 11A

Lägenheten är mycket välplanerad med tre sovrum, matrum, stort och öppet kök och det finns både badrum och gästtoalett. Från lägenheten är det gångavstånd till Drottningtorget/Centralstationen i ena riktningen och i andra riktningen nås evenemangsstråket med Ullevi som närmsta post. Skicket är fint rakt igenom och i alla rummen finns strama, originalstuckaturer och takrosetter.


Folkungagatan 11A

Bostadsrätt

4 + kök

107kvm

5022 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

4 690 000 kr

Andelstal: 5.325% Lägenhetsnr: 5 Driftkostnader: 5000 kr/år varav El: 2500 kr / Försäkring: 2500 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
En mycket välplanerad lägenhet med tre sovrum, matrum, stort och öppet kök och det finns både badrum och gästtoalett. Lägenheten är i fint skick och i alla rummen finns strama, originalstuckaturer och takrosetter. Inte nog med det så är läget mycket centralt. Hela innerstaden är på bekvämt gångavstånd till och Centralstationen med Drottningtorget är ett perfekt utgångsläge för den som vill färdas kollektivt. Från porten och i andra riktningen nås evenemangsstråket med Ullevi som närmsta post. Trädgårdsföreningen ligger också nära och är inte bara perfekt för dig som är intresserad av växter och blommor, här kan man slå sig ner med en filt och bara njuta.
Varmt välkommen till en lägenhet i toppskick i ett område på frammarsch. Kring Odinsplatsen sprudlar innerstadslivet och i närområdet finns det utbud av restauranger så som Manana, Imobo och Burgerson, caféer och butiker.

Hall
+
Hallen är L-formad. Vänster från entrén ligger kapprum med hatthylla, här finns även en klädkammare. Härifrån nås även gästtoalett och sovrum 2 och 3. Direkt till höger i entrén når man köket och rakt fram når man matsalen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

Kök och balkong
+
Stort kök med vit köksinredning och bänkskivor i svart granit. Praktisk halvö delar arbetsytor från matplats. Perfekt kök för att umgås och laga mat med familjen. Härifrån når man via dubbeldörrar den stora balkongen på dryga 7 kvm med sol från tidig efter middag fram tills kvällskvisten. Köket är utrustat med side-by-side kyl/frys, spishäll med induktion, diskmaskin, inbyggd ugn och micro. Köket renoverades 2010, då lades även nytt ekgolv in.

Vardagsrum och matsal
+
En inre möblerbar hall som idag används som matsal men fungerar lika bra som bibliotek eller arbetsrum. Genom ett stort valv når man vardagsrummet från matsalen. Här finns två fönster mot Folkungagatans allé. Vackra, tidstypiska stuckaturer och takrosetter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum 1
+
Det större av sovrummen som ligger med läge mot gården. Här får dubbelsängen lätt plats. Tapetserad fondvägg. Tre garderober.

Badrum
+
Renoverat 2008 i samband med stamrenoveringen. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och väggarna är klädda i vitt kakel. Tvättmöjlighet i form av en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Duschhörna med glasväggar, toalett, handfat, eluppvärmd handdukstork och golvvärme även den eluppvärmd.

Gästtoalett
+
Liten toalett med handfat i direkt anslutning till entrén och sovrum 1 och 2. Grått klinkergolv och väggarna är halvkaklade och ovan det är det tapetserat med en blommig, grön tapet.

Sovrum 2
+
Rejält rum som idag används som gästrum. Fönster med morgonsol. Vitmålade väggar, ekparkett och garderob.

Sovrum 3
+
Används idag som kontor. Fast ekbänkskiva utmed fönstervägg (lämnas kvar). Vitmålade väggar, ekparkett och garderob.

Förråd
+
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Ansvarig Mäklare

Hanna Carlsson

Reg Fastighetsmäklare

0731-57 65 55

hanna@alvhem.com

Förening

Brf Folkungen

Föreningen på Folkungagatan 11 A och B består av två fastigheter med totalt 27 lägenheter, en hyresrätt och två lokaler med hyresrätt. Fastigheten stod klar 1932 och föreningen bildades 2005. Föreningen äger marken och påverkas alltså inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum) och för den tekniska förvaltningen anlitas Amhults Fastighetsskötsel.

Gemensamma utrymmen
I gårdshusets källare ligger den gemensamma tvättstugan. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Den gemensamma gården är lummig med utemöbler och grillmöjligheter. Cykelrum finns i gårdshusets källare samt i skjul på gården. Barnvagnar parkeras i trapphuset i mån av plats alternativt inne på gården.

Parkering
För parkering i området rekommenderas boendeparkering.

TV och bredband
Com Hems basutbud för TV ingår i månadsavgiften. Bredband finns via Com Hem, enskilt abonnemang tecknas av bostadsrättsinnehavare.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1 138 kr. Upptagande av nya lån betalas av köparen, 455 kr.

Renoveringar
2015 upprättades en underhållsplan som föreningen följer. Nedan redovisas utförda renoveringar.
2007 Nya maskiner i tvättstugan.
2008 Hissen renoverades och man bytte porttelefonsystem.
2008-2009 Stamrenovering och samtidigt renoverades samtliga yt- och tätskikt i badrummen.
2009 Fönsterrenovering. Fasaden mot gatan putsades och målades, yttertaket blästrades och målades, 8 balkonger byttes och alla gemensamma balkonger renoverades.
2010 Filmades stammar, målades trapphus samt genomfördes en borimpregnering i gathuset.
2012-2013 OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll).
2013 Ny fläkt i restauranglokalen.
2015 Ny entréport, Fasad mot gatan omfogas.
2016 Ny belysning i trapphusen. Översyn av grundvattennivån och pålarna.
2017 Nytt tak på gatuhuset.
Framöver kommer huvudstammarna i fastigheten att relinas. Stammarna i lägenheterna är bytta 2008. Detta kommer att finansieras av att en av lokalerna kommer att byggas om till lägenhet och säljas som bostadsrätt.

Ekonomi
Under 2019 kommer föreningen att ombilda och sälja en hyreslokal till bostadsrätt för att inbringa pengar till kommande projekt. Föreningen har i dagsläget inga planer på att höja avgiften.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 30-talsfastighet

Byggnadsår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 163 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-11-14 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!