Haga Kyrkogata 28 B

Familjevåning i exceptionell fastighet på prestigefull adress. Stora sällskapsytor och upp till tre riktigt bra sovrum. Magnifik stuckatur, vackra golv, kakelugnar, pardörrar och två badrum, varav det ena alldeles nyrenoverat Våning 1 av 5 i lågt belånad brf. Hiss finns.


Haga Kyrkogata 28 B

Bostadsrätt

4.5 + kök

152kvm

4060 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

8 500 000 kr

Andelstal: 3.994% Lägenhetsnr: 12 Driftkostnader: 9500 kr/år varav El: 7000 kr / Försäkring: 2500 kr / Personer i hushåll: 3

Rum för rum

Allmänt
+
Det finns många fina hus i vårt goa Göteborg och innerstaden är full av välrenoverade fastigheter från förra sekelskiftet. Sedan finns det hus som spelar i en helt egen liga, som blir huvudrollsinnehavare i tv-serier. Så vi hälsar välkommen till Haga Kyrkogata 28, känt från Vår tid är nu i SVT.

Lägenheten en trappa upp i B-uppgången är exceptionellt tilltalande. Här finns två fullutrustade badrum, möjlighet till tre sovrum - och bygglovshandling för balkong är inlämnat till Stadsbyggnadskontoret. Den som flyttar in i detta vackra sekelskifteshus kan se fram emot detta, bland annat:

* Knäpptyst läge på en av Vasastadens mest attraktiva adresser.
* Stora, luftiga och ljusa rum.
* Medlemskap i Brf Tre Länkar med låga avgifter och fastighet med anor.

Ungefär där Västergatan övergår till att bli Haga Kyrkogata och Annedal blir Vasastaden, har mycket bevarats. De gamla stenhusen från slutet av 1800-talet finns kvar, och tittar man efter ser man att inget hus är det andra likt. Fasader, portar, fönster, ornamentering och balkonger är olika. Varje arkitekt, varje byggherre har velat sätta sin prägel på sitt hus.

Vår eleganta 4,5:a ligger i fastighet byggd i gul puts, mönstrade tegelinläggningar och bruna fönster med tunna fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp. Läget är bästa tänkbara i Vasastaden och spårvagnshållplats Handelshögskolan ligger alldeles utanför grinden

Lägenheten är tveklöst något utöver det vanliga. Extrem omsorg har lagts om detaljer och renoveringen som gjordes för några år sedan präglas av noggrannhet och känsla för material. Lägenhetens nuvarande ägare har bland annat låtit renovera ett av de två badrummen till hög standard.

Hemmet har flera attribut som markerar stil och klass:

* Stuckaturerna i sällskapsrummen är inget annat än magnifika.
* Två kakelugnar (just nu inte i bruk) är en tidsmarkörer som höjer trivselfaktorn.
* De båda badrummen, varav det ena försett med nytt badkar och tvättpelare.

Kliv in genom den 114 år gamla jugendgrinden, ta några steg uppför trapporna och tystnaden infinner sig. Ytterligare en stilig trappa leder upp i ett trapphus där tiden har stannat. Är du svag för blyinfattade fönster, kolonner och smide är trapporna upp till lägenheten en lätt match. Hiss finns såklart också! Alldeles vid entrén till trapphuset finns en liten avskild yta som de nuvarande ägarna använder som uteplats.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem där hela familjen får plats. Handen på hjärtat: hur ofta hittar man en lägenhet på 152 kvadrat med en månadsavgift på 4060 kronor? Nu finns alltså chansen att bli ägare till en av de finaste 4,5:or som undertecknad har förmedlat. Välkommen på visning. Ni kommer att gilla detta!

Hall
+
Väl innanför de dubbla entrédörrar blir man positivt överraskad. Italienskt stengolv och vita väggar i hallsmutten. Från hallen har man god överblick över lägenheten som ger ett öppet och elegant intryck.

Kök
+
Första intrycket av detta hem? Kanske är det alla fönster. Vi räknar till hela tolv dubbla fönster med överljus, vilket gör lägenheten osedvanligt ljus. Den som lagar mat i detta hem har utsikt mot en grönskande park och alla vitvaror är märkta med Miele. Klinker på golvet och undersittande golvvärme, skönt för bara fötter. Spishäll, inbyggd ugn och bra med ytor gör köket lätt att jobba i.

Arbetsrum
+
En central plats i detta hem. Här får ett skrivbord och bokhyllor gott om plats. I lägenhetsförteckningen anges fem rum och kök, men arbetsrummet inte går att stänga om, väljer vi att kalla lägenheten för en 4,5:a.

Matsal
+
Perfekt för stora sällskap, långa sittningar, goda middagar. Vita väggar, oljad ekparkett, nästan tre meter i takhöjd och stilig stuckatur kännetecknar detta rum. Åtta personer har gott om plats runt det stora bordet.

Vardagsrum
+
Det är lätt att bli imponerad av rymden i detta rum. Färgsprakande höst utanför fönstren, stilig stuckatur i taken och möjligheterna till möblering är många tack vare storleken på rummet. Här finns chans till balkong. Bygglov är under behandling

Master bedroom / vardagsrum 2
I fil med det stora sällskapsrummet ligger detta vackra rum i rakt söderläge. Solchans genom de dubbla fönstren från lunch framåt. Ekparkett, vita väggar, Dubbelsäng, klädskåp, nattduksbord och en skön matta får plats utan att det bli övermöblerat. Detta rum går också att använda som vardagsrum för den som vill.

Arbetsrum / sovrum
+
Runda rummet med tapeter från Ralph Lauren. I dag sover familjens minstingar här, men rummet kan också användas som arbetrum. Ett rum med massor av karaktär. Kakelugn, ljuvligt ljust och där uppe i taket är stuckaturen intakt.

Stora badrummet
+
Ligger i anslutning till köket och välutrustat med nytt badkar med tassar, tvättmaskin och torktumlare. Vägghängd wc gör det lätt att städa och hela badrummet är kaklat med beige plattor. Golvvärme? Absolut!

Lilla badrummet
+
Alldeles nyrenoverat. Mycket smakfullt dessutom. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet med underliggande värme. Vägghängd wc, rejäl duschhörna bakom glasad vägg.

Till lägenheten hör ett vindsförråd som nås från samma trapphus som lägenheten. Gemensam tvättstuga finns två trappor ner på innergården.

Kabel-tv från Comhem ingår i månadsavgiften.

Varje lägenhetsinnehavare har ett eget vinfack i den gemensamma tempererade vinkällaren.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Förening

Brf Tre Länkar

Bostadsrättsföreningen Tre Länkar äger den vackra jugendfastigheten Vasastaden 10:14 med adress Haga Kyrkogata 26 och 28. Huset stod färdigt 1903 efter arkitekt Hjalmar Cornilsens ritningar. Byggmästare var Nils Villén.
Fastigheten består egentligen av två byggnader: engelska huset och stora huset, som sinsemellan är mycket olika till sin karaktär. Engelska huset består av endast en bostad i tre våningsplan och en lokal i gatuplanet. Stora huset består egentligen av tre hus: gatuhuset, mellanhuset och övre huset, där vår lägenhet ligger.

Fastighetens entréer består av smidesgrindar med böljande växtrankor. Kanske är det Göteborgs bäst bevarade grindar i jugendstil.

Ekonomi:
Föreningen har en god ekonomi och låga månadsavgifter. Avgifterna har under de senaste åren legat oförändrade på ca 320kr/kvm/år (snitt i Göteborgs innerstad ca 550 kr/kvm) och i dagsläget finns inga planer på att förändra dessa. Det totala taxeringsvärdet uppgår till ca 70,6 mkr. De långfristiga skulderna uppgick vid årsskiftet 16/17 till ca 5,7 mkr. Cirka en tredjedel av föreningens intäkter kommer från hyreslokaler i bottenplan.

Senaste större renoveringarna
Hela taket renoverades 1997-98 och belades med zinkplåt.
Under 2010-2011 genomfördes en omfattande renovering av husets fasad. Fasaden återställdes och färgsattes på ett sätt som är så likt den ursprungliga utformningen som möjligt. Renoveringen gjordes i samråd med byggnadsantikvarisk expertis.
Flera badrumsstammar i 26:an och 28:an byttes eller relinades från 2008 och framåt.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan och i nuläget finns inga större åtgärder planerade,

Övrigt:
Både den tekniska och den ekonomiska förvaltningen sköts i egen regi.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 160 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-09-08 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!