Hvitfeldtsgatan 12

Ett enastående härligt hem med alla rätt. Njut av fint sekelskifte, luftiga rum i fil mot söder, brädgolv, kök med bistrokänsla och stor balkong mot lugn innergård. Material och färgsättning, allt noggrant utvalt. Var? På lugna HvitfeIdtsgatan i en av Kungshöjds bästa föreningar- låg belåning, välskött hus och låga avgifter.


Hvitfeldtsgatan 12

Bostadsrätt

2 + kök

61kvm

2056 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 850 000 kr

Andelstal: 7.76% Lägenhetsnr: 00006 Driftkostnader: 4400 kr/år varav El: 2400 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 1

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en vindstvåa med toppenläge högt upp på Hvitfeldtsgatan. underbar sekelskiftestvåa i en lika underbar förening. Föreningen hör onekligen till en av Kungshöjds bästa och lägenheten präglas av en skön atmosfär med hög trivselfaktor. Den genomgående planlösningen tillsammans med takhöjden och färgsättning ger en rymlig och samtidigt sober känsla. Föreningen köpte fastigheten för hela 25 år sedan och ni välkomnas till en förening med god ekonomi och ett välskött hus. Innergården genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och prydliga rabatter. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Och nu tillbaka till Hvitfeldtsgatan 12 och Brf Masken som föreningen heter. Två trappor upp ligger dessa välplanerade och eftertraktade 61 kvm. För två och ett halvt år sedan flyttade nuvarande ägare in. Då renoverades alla ytskikt, köket planerades om och badrummets renoverades i sin helhet. Allt från tidigt 1900-tal som snickerier och fotlister renoverades med varsam hand och mötet mellan modernt kök och bad, knarrande trägolv, dekorativa lister och slående takhöjd är mer än lyckat.

Hall
+
Det är nästan som hallen viskar; välkommen hem, för den är väldigt välkomnande och öppen. Vitmålade väggar och klinker från Marrakech design.

Två rum i fil - vardagsrum och sovrum
Mot Hvitfeldtsgatan och söder ligger två fina rum i fil som båda bjuder på generös takhöjd om cirka 2,9 meter och fina sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, fin stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer. Vardagsrummet har plats för både soffa och ett matbord för sex gäster om man önskar. I båda rummen löper ett vitmålat brädgolv, vardagsrummets väggar är målade i en ljus grå nyans och sovrummets väggar i en grafitgrå mörkare ton. Även sovrummets yta känns väl tilltagen och här finns gott om plats för dubbelsäng, favoritfåtöljen, en byrå och förvaring i hela sju garderober.

Kök och balkong
+
Köket, det är här man samlas, slå dig ned och njut av en skön bistroatmosfär. Köksinredning i vitt, kaklat upp till tak och bänkskivor i ek. Alla vitvaror (mikro, kyl, frys, fläkt, ugn samt häll) inhandlades 2014 och är från Siemens. Invid balkongen finns plats för en matplats för minst fyra middagsgäster och genom de helglasade balkongdörrarna blickar ni ut över den lugna innergården. Balkongen uppfördes 2011 och har ett vindskyddat, tilltalande läge och är en mycket uppskattad plats varma vår- och sommardagar.

Badrum
+
Även här går färgsättningen i grått och vitt - stilrent och klassikt. När badrummet renoverades togs lite av hallens yta i anspråk och resultatet blev ett mycket yteffektivt och fint badrum. Badrummet är utrustat med dusch med infällbar duschvägg, duschblandare med taksil, toalett, vit kommod med ovanliggande handfat (Dansani), spegelskåp (Dansani) och handduksvärmare (Nordhem). Sist men inte minst, elburen golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Masken

Bostadsrättsföreningen Masken är en stabil och populär förening på Kungshöjd med en mycket låg belåning. Föreningen registrerades 1987 och förvärvade fastigheten för hela 24 år sedan, år 1991. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet (2 rok) och 1 lokal med hyresrätt. Lokalen är uthyrd till Decorus Sport & Health, som är inriktade på massage och skönhetsbehandlingar. Brf Masken är en förening där man trivs vilket visar sig i en väldigt låg omsättning, här bor många länge. En skön grannsämja och ett gäng mycket ambitiösa medlemmar som planerar för framtiden och är väldigt måna om att ta hand om sitt hus och föreningens ekonomi på bästa sätt.

Gjorda renoveringar
Rör- och elstamsbyte genomfördes år 1975. Taket lades om 1992 och renoverades därefter 1995 då man även genomförde en omputsning av fasaden. Stammarna filmades 2006 och under 2007 renoverades tvättstugan då bl.a nya maskiner köptes in. Samma år bytte man även till stadsgas. Mellan 2009-2010 genomfördes ett elstambyte och alla lägenheter fick trefas samt ny elcentral. Under 2011 uppgraderades ComHem-systemet och nya balkonger mot gård uppfördes. Respektive lägenhetsinnehavare betalade själv kostnaden för balkonger så detta belastade ej föreningens ekonomi. Under 2012 har taket, stuprännor och skorstenen renoverats, fasaden där det fanns behov och ett nytt tak har lagts om över entrén till gårdshuset samt över sopkärlen. Samma år genomfördes även en totalrenovering och affärslokalens dörrar, fönster och väggytor och även trapphusens fönster samt fönstren i källaren och tvättstugan regnvattensäkrades. Under 2014 utfördes en mindre uppdatering av innergården. Under 2015 fick lokalen nytt tak och gården renoverades.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en 20-årig underhållsplan som sträcker sig fram till år 2034. Planerade renoveringar är byte av fönster inom ett par år.

Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi får anses som mycket god då man har en låg belåning och har kunnat hålla låga avgifter under många år. Föreningen har 1 lokal och 1 hyresrätt som i dagsläget står för cirka 37% av intäkterna. Föreningens hyresrätt är en dold tillgång och den kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare den dagen den ombildas och säljs. Föreningen har idag en total belåning om endast ca 1,58 mkr fördelat på 5 olika lån med olika bindningstider. Den låga belåningen motsvarar ca 1 996 kr/kvm bostadsrättsyta och det är en bra bit under snittet i Göteborgs innerstad (cirka 6 500 kr/kvm/boa). Även avgifterna är mycket låga, endast cirka 400 kr/kvm. På cirka 13 år har en höjning av avgiften utförts och det var år 2014. Då höjdes avgifterna med 4% för att täcka ökade kostnader för bl a gården, där man istället för som tidigare sköta skötseln internt bland medlemmarna, beslutade sig för att hyra in hjälp till planteringar och skötsel. Idag finns inga planer på att justera månadsavgiften.

Övrigt
Innanför porten döljs en vackert stenlagd och härligt grön innergård med prydliga planteringar och ett mindre träd. Sommartid finns här sittmöbler och grillmöjligheter. Cyklar parkeras under tak på två separata ställen på gården och härifrån nås även ett kombinerat hobbyrum/förråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga som är bekvämt belägen på entréplan i uppgången mot gatan. Fin och fräsch, utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. På vinden finns, förutom förråden till lägenheterna, även ett stort gemensamt förråd som medlemmarna kan nyttja. Boendeparkering gäller i området (beteckning C4) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos Trafikkontoret Göteborgs Stad.
Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Com Hem. Bredband finns att tillgå från Com Hem (ingår ej i avgiften).

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckningen. Den tekniska förvaltningen sköter styrelsen till stor del där man har en trädgårds- och en snöröjningsgrupp, en styrelse och en revisor. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Uthyrning i andra hand skall ansökas om hos styrelsen. Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift tas ut i enlighet med föreningens stadgar, eventuell pantsättningsavgift (445 kr) erläggs av köparen och överlåtelseavgiften (1144 kr) av säljaren.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 104 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-10-01 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!