Hvitfeldtsgatan 12

Ett enastående härligt hem med alla rätt. Njut av fint sekelskifte, luftiga rum i fil mot söder, brädgolv, kök med bistrokänsla och stor balkong mot lugn innergård. Material och färgsättning, allt noggrant utvalt. Var? På lugna HvitfeIdtsgatan i en av Kungshöjds bästa föreningar- låg belåning, välskött hus och låga avgifter.


Hvitfeldtsgatan 12

Bostadsrätt

2 + kök

2056 kr/mån

2 av 4

61kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en vindstvåa med toppenläge högt upp på Hvitfeldtsgatan. underbar sekelskiftestvåa i en lika underbar förening. Föreningen hör onekligen till en av Kungshöjds bästa och lägenheten präglas av en skön atmosfär med hög trivselfaktor. Den genomgående planlösningen tillsammans med takhöjden och färgsättning ger en rymlig och samtidigt sober känsla. Föreningen köpte fastigheten för hela 25 år sedan och ni välkomnas till en förening med god ekonomi och ett välskött hus. Innergården genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och prydliga rabatter. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Och nu tillbaka till Hvitfeldtsgatan 12 och Brf Masken som föreningen heter. Två trappor upp ligger dessa välplanerade och eftertraktade 61 kvm. För två och ett halvt år sedan flyttade nuvarande ägare in. Då renoverades alla ytskikt, köket planerades om och badrummets renoverades i sin helhet. Allt från tidigt 1900-tal som snickerier och fotlister renoverades med varsam hand och mötet mellan modernt kök och bad, knarrande trägolv, dekorativa lister och slående takhöjd är mer än lyckat.

Hall
+
Det är nästan som hallen viskar; välkommen hem, för den är väldigt välkomnande och öppen. Vitmålade väggar och klinker från Marrakech design.

Två rum i fil - vardagsrum och sovrum
Mot Hvitfeldtsgatan och söder ligger två fina rum i fil som båda bjuder på generös takhöjd om cirka 2,9 meter och fina sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, fin stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer. Vardagsrummet har plats för både soffa och ett matbord för sex gäster om man önskar. I båda rummen löper ett vitmålat brädgolv, vardagsrummets väggar är målade i en ljus grå nyans och sovrummets väggar i en grafitgrå mörkare ton. Även sovrummets yta känns väl tilltagen och här finns gott om plats för dubbelsäng, favoritfåtöljen, en byrå och förvaring i hela sju garderober.

Kök och balkong
+
Köket, det är här man samlas, slå dig ned och njut av en skön bistroatmosfär. Köksinredning i vitt, kaklat upp till tak och bänkskivor i ek. Alla vitvaror (mikro, kyl, frys, fläkt, ugn samt häll) inhandlades 2014 och är från Siemens. Invid balkongen finns plats för en matplats för minst fyra middagsgäster och genom de helglasade balkongdörrarna blickar ni ut över den lugna innergården. Balkongen uppfördes 2011 och har ett vindskyddat, tilltalande läge och är en mycket uppskattad plats varma vår- och sommardagar.

Badrum
+
Även här går färgsättningen i grått och vitt - stilrent och klassikt. När badrummet renoverades togs lite av hallens yta i anspråk och resultatet blev ett mycket yteffektivt och fint badrum. Badrummet är utrustat med dusch med infällbar duschvägg, duschblandare med taksil, toalett, vit kommod med ovanliggande handfat (Dansani), spegelskåp (Dansani) och handduksvärmare (Nordhem). Sist men inte minst, elburen golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com