Kaptensgatan 20 E

Underbar landshövdingetvåa belägen på vån 3/3! Tidskaraktären finns bevarad i form av kakelugn, takrosetter, höga fönster, fina lister och vackra brädgolv. Stabil förening med god ekonomi och flera gemensamhetsutrymmen såsom gästlägenheter, gym & bastu! Bredband inkluderat i avgiften. Accepterat pris!


Kaptensgatan 20 E

Bostadsrätt

2 + kök

3400 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

56.5kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Mitt i hjärtat av Majorna ligger kvarteret Kolumbus som har kommit att bli en av Göteborgs och Majornas mest attraktiva föreningar. Kvarteret uppfördes så tidigt som 1890 och består av enhetligt bebyggda och sammanhängande landshövdingehus. Husen är idag kulturminnesmärkta som ett av de äldsta sammanhängande landshövdingehusen. Det är inte svårt att förstå vad som gör det här boendet så populärt med oerhört välbevarade hus och inte mindre än sju vackra innergårdar. Dessutom får man charmen som uppstår i en mindre förening med god grannsämja och folk som hälsar och pratar med varandra, men samtidigt får man styrkan och ordningen som blir i större föreningar, vilket syns i den välskötta ekonomin och den låga belåningsgraden. Här finns dessutom flertalet gemensamhetsutrymmen såsom övernattningslägenheter, bastu, gym och tvättstugor. Mitt i allt detta så har vi förmånen att presentera en omåttlig charmig och okonventionellt planerad landshövdingetvåa på våning 3/3. Skicket är mycket gott och ytan är effektivt utnyttjad och känns rymligare än de angivna kvadratmetrarna. Flera lägenheter i föreningen har låtit bygga upp etage på vinden och det är något som man skulle kunna undersöka vidare om man skulle ha behov av fler kvadratmetrar. Samtliga väggar är målade i en helmatt, ljus färgskala som passar väl i denna vackra landshövdingetvåa och de stora fönstren åt två väderstreck ger ett fint ljus.

Hall
+
Väl inne i hallen förstår man att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Landshövdingecharmen är slående som genast gör att man känner sig hemma. Hallen är rymlig, möblerbar och fungerar som navet i bostaden. Direkt till höger skymtar det trivsamma köket och rakt fram det luftiga och inbjudande vardagsrummet. Här finns gott om plats för förvaring av ytterkläder.

Vardagsrum
+
Rakt fram från hallen nås det ljusa och luftiga vardagsrummet med två höga fönster, vitpigmenterat originalgolv, ljusmålade väggar och en kakelugn (ej i bruk). Rummet är lättmöblerat och här ryms med enkelhet soffa, TV-möbel och en mysig läshörna.

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det mysiga sovrummet. Precis lagom stort och med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och längs ena väggen, bakom skira gardinlängder, finns en rejäl garderob som erbjuder rikligt med förvaring. Väggarna är släta och målade i en grå/grön nyans och på golvet ligger även här det vitpigmenterade originalgolvet.

Kök
+
Till höger om hallen, ligger köket med gott om plats för både matlagning och flertalet middagsgäster. Luckorna i ljust trä ger tillsammans med de öppna hyllorna och de vitmålade väggarna en luftig och ljus känsla, och kontrasterar fint med det gråmålade brädgolvet. Från ett högt fönster intill matplatsen blickar du ut över den vackra innergården, hustaken och himlen. Tack vare de höga läget så är ljuset påtagligt. Köket är utrustat med kyl/frys och spis.

Badrum
+
Helkaklat och mycket fräscht badrum i klassiskt utförande. Vitt kakel möter mörkgrå klinkers. Här finns dusch, toalett, handfat med kommod samt ett hörnskåp.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!