Kastellgatan 7

Minutiöst renoverad sekelskiftestrea med två balkonger, fungerande kakelugn, rymligt smakfullt kök med matplats, vackra sekelskiftesdetaljer, walk-in closet & stort badrum med dusch, badkar & tvättpelare. Stabil förening med lokalintäkter och bredband ingår i avgiften. Välskött hörnfastighet med fin innergård.


Kastellgatan 7

Bostadsrätt

3 + Kök

4757 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

102kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På våning två i tidsenligt renoverad sekelskiftesfastighet med hiss, ligger detta underbara hem om 102 nyligen uppmätta kvadrat. Alvhem är stolta att presentera ett hem som överträffar det mesta. För det måste anses som lyxigt att få flytta in i en bostad där precis allt renoverats av fackmän. Lägenheten har luftiga ljusa rum i fil, generös takhöjd och en mängd sekelskiftesdetaljer bevarade. Detta hem kan dessutom stoltsera med två balkonger varav en åt öst och en åt väst, en fungerande kakelugn samt en öppen spis (fn ej i bruk)! Som om detta inte vore nog har lägenheten också ett totalrenoverat badrum med badkar och tvättpelare samt ett renoverat smakfullt kök. Även elen är uppgraderad till 3-fas med jordfelsbrytare och strömbrytare samt uttag från Eljo Renova. Stämningen känns tidlös, stilren och rofylld. Genomgående vitbehandlade brädgolv erbjuder tillsammans med släta nymålade väggar en neutral bas att inreda efter. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 20 % och en renoverad innergård med lekplats för de små. Morgonkaffet på balkongen i öst, middagen på balkongen i väst och däremellan ett fantastiskt hem att förälska sig i.

Själva fastigheten stod färdig 1907. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
+
Från både trapphuset och innergården nås den relativt nybyggda hissen som smidigt tar dig upp till andra våningen. Hissen stannar vid varje halvplan men nås också från innergården i höjd med marken om man har barnvagn. Innergården nås också via Risåsgatans port om man kommer från det hållet. En stor och luftig hall välkomnar med gott om plats för både avhängning och möblemang. Redan här märker man att inget har lämnats åt slumpen vid den totalrenovering som gjordes 2014. Till vänster innanför entrédörren finns en platsbyggd förvaringslösning som tar hand om ytterkläderna på ett effektivt och snyggt sätt. Hängare, inbyggd skoförvaring och vita släta skåpsluckor. I väggen på andra sidan har man byggt in ett städskåp med en slät dörr i vitt som gör att man knappt märker av den. Samtliga väggar är bredspacklade och målade i vitt och även elen är bytt med infrästa kablar i väggarna vilket gör att man slipper synliga kablar. Solen strålar in från både vardagsrummet och köket. Golvet pryds delvis av mönstrade orientaliska plattor i en dov ton som sedan övergår till massiva vitbehandlade plank (Baseco Trend furu vit). Dessa löper vidare in i samtliga av lägenhetens rum och ramas in av tidstypiska fotlister. En charmig nisch visar spår från husets begynnelse där det idag finns en inbyggd liten hylla. Här stod troligtvis en gammal spis förr.

Kök med utgång till balkong
Direkt till höger i hallen ligger köket som är ovanligt ljust och rymligt för att inrymmas i en sekelskifteslägenhet. Själva ingången har breddats för att ge ljuset mer spelrum i samband med den omfattande renoveringen som gjordes 2015. Köket har ljusgråa släta luckor i form av underskåp och överskåp och beslag från Superfront. Överskåpen har inslag av vitrin med inbyggd belysning. Hela väggen bakom är kaklad med vita kvadratiska plattor och mörkgrå fog. Tidigare igensatta "tomrum" har tagits fram för att på så vis skapa praktiska belysta avställningsytor för exempelvis vinflaskor, oljor och annat. Bänkskivan av ljus kompositstenskiva från Silestone erbjuder en trivsam yta att laga mat på och induktionshällen (Ikea) värmer snabbt upp plattorna. Ovanför hällen sitter en snygg fläkt från Tovenco och under hällen finns en varmluftsugn med ångfunktion (Ikea). Den försänkta diskhon kommer från Blanco och blandaren från Badrumsgruppen. Självklart finns också en integrerad diskmaskin (Ikea). På motsatt sida finns en kyl och en frys i rostfritt (Samsung) och runt dessa finns goda förvaringsmöjligheter i form av högskåp och liggande överskåp. En framtagen tegelvägg ger en rustik och hemtrevlig känsla ihop med den annars sobra färgskalan. I taket sitter infällda spotlights för bästa belysning och intill ena väggen finns en matplats för 4-6 personer. Vill man kan man ha ett större bord på andra ledden när man har flera middagsgäster hemma. Väggens rundning beror på att den vetter åt trapphuset och i hörnet har man utnyttjat den yta som skapats genom att sätta upp praktiska hyllplan. Från köket öppnar glasade dörrar i par upp till en drömlik västerbalkong. Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut och balkongen blir utan tvekan en förlängning av köket. Med sitt fria och lugna sydvästläge är detta ett extrarum där både frukost, middag och kvällsmat intas. Bara att kunna öppna upp och sätta sig med en bra bok är en vardagslyx som är svår att finna i en storstad. Medlemmarna bekostade sina balkonger själva då de byggdes 2013 och få i Linné kan skryta med två stycken. Kökets väggar är målade i vitt och golvet består av samma vitbehandlade brädgolv som i övriga rum.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare ett brett fönster med överljus mot Kastellgatan i öster samt glasade dörrar i par som leder ut till en av lägenhetens två balkonger. Läget på gatan kan inte bli bättre. Från balkongen som vetter åt öster erbjuds förmiddagssol samt en vacker vy över Kastellgatan och dess vackra fasader. Det känns som att gatan är som bredast just här, vilket ger ljuset ett fint spelrum. Föreningen har nyligen bytt fönster på hela fastigheten, vilket inte bara gett fasaden ett lyft utan även invändigt. De mindre fönstren överst är även de öppningsbara. I samband med fönsterrenoveringen lät man också renovera balkongen. Väggarna är målade i en grå nyans som ramas in av ett vitmålat tak, takrosett och stuckatur. Golvet består av samma breda plank som i övriga rum och även här sitter fina fotlister. Ett bevarat gjutjärnselement optimerar verkligen sekelskifteskänslan i detta rum. Två spegeldörrar avskiljer sovrummet som ligger i fil och ett av hörnen pryds av en fungerande kakelugn. Denna är restaurerad och godkänd för eldning. I samband med att elen drogs om så valde man att sätta in nya eluttag och strömbrytare från Eljo Renova.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet och med stort treluftsfönster mot öppningen Kastellgatan/Majorsgatan, ligger ett luftigt rum som idag används som sovrum. Vill man kan detta rum också användas som matsal/bibliotek. Taket är vitmålat och ramas in av stuckatur och takrosett och väggarna är målade i en sober grå nyans. Även här pryds golvet av massiva vitbehandlade plank med höga fotlister. I ena hörnet finns en mycket fin öppen spis. Denna är för närvarande inte i bruk men utgör en fin inredningsdetalj och stämningshöjare. Ljuset är påtagligt och det känns mycket hemtrevligt tack vare den genomgående planlösningen med öppningar åt både hallen och vardagsrummet.

Med fönster mot den lugna innergården vetter det andra sovrummet. Här är det ovanligt tyst och fridfullt och det är svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Detta rum rymmer utan problem en dubbelsäng om man hellre nyttjar rummet mot gatan som matsal. I samband med renoveringen 2015 valde man att bygga en klädkammare i detta rum. Smart inredning från Elfa och belysning gör denna yta guld värd i ett äldre hus som detta. En igensatt ingång som tidigare ledde in till det andra sovrummet används idag som en smart hylla. Rummets väggar är målade i vitt, precis som alla snickerier. På golvet ligger samma brädgolv som i övriga rum.

Badrum
+
Badrummet präglas av lyxig vardagskänsla med praktisk design och påkostade lösningar. Renoverat 2013 av fackmän (våtrumsintyg finns) med plats för både lyx och funktion. Längst in finns ett fönster mot innergården i väster och nedanför står ett badkar i gjutmarmor med påkostad blandare. Njut av varma bad om vintern medan regnet smattrar mot fönsterrutan. Väggarna är helkaklade med vitt matt kakel och golvet pryds av mörkgrå klinker med underliggande golvvärme. Ett högskåp tar tillsammans med en kommod hand om förvaringen och mellan dessa finns en wc-stol. Ovanpå kommoden finns ett tvättställ med översittande spegel. Som om detta inte vore nog är badrummet också utrustat med en duschnisch samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. I nischen där duschen finns har man valt att kakla med mindre mintgrön mosaik och en glasvägg avdelar fint. I taket sitter infällda spotlights med dimmer och på väggen finns också tre diskreta handdukstorkar.

Övrigt
+
I källaren finns ett förråd som medföljer lägenheten. I markplan i trapphuset på Kastellgatan 7 ligger föreningens gemensamma tvättstuga. Enklaste sättet att ta sig dit är med hissen. Tvättstugan erbjuder tre tvättpass per dag, sju dagar i veckan och bokning av tid sker på en tavla som sitter i anslutning. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. I denna lägenhet finns en tvättmaskin samt en torktumlare installerad. Även om det är lätt att få tider i den gemensamma tvättstugan så är det mycket bekvämt att kunna tvätta i lägenheten när man vill.

Föreningen har också en nyrenoverad gästlägenhet med kokvrå, dusch och toalett som kan hyras för 150 kr/natt. Innergården som är mycket inbjudande med fin stenläggning, planteringar, grönskande träd, utemöbler, grill och sophantering. Här finns också möjlighet att parkera cykeln. Kabel-tv från Com Hem och bredband i form av 100 Mbit-fiber LAN från Bredbandsbolaget ingår i avgiften. Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för parkering i området (www.trafikkontoret.goteborg.se) eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem)

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!