Kastellgatan 7

Smakfullt renoverad sekelskiftestrea med egen terrass om ca 20 kvadrat i västerläge mot innergården. Högt till tak, stuckatur, vitsåpade brädgolv, två bra sovrum och kök från 2014. Belägen två halvtrappor upp i mkt välskött fastighet. Stabil förening med lokalintäkter om ca 25 %. Unikt boende mitt i Linné!


Kastellgatan 7

Bostadsrätt

3 + Kök

4303 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

94kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Unik möjlighet att bli ägare till en sekelskiftestrea med känslan av ett litet radhus mitt i stan tack vare en stor terrass om närmare 20 kvm belägen mot en lummig innergård i bästa västerläge! Det är få förunnat att kunna sitta ute och inta måltiderna medan eftermiddagens och kvällens solstrålar värmer. Innergården ger ett grönt och oerhört prydligt intryck och hela fastigheten har genomgått omfattande renoveringar och är nu i mycket gott skick. Nuvarande ägare har tillsammans med skickliga fackmän skapat ett fantastiskt smakfullt hem där köket och samtliga ytskikt renoverats löpande 2014-2017. Med en sober färgskala, genomgående vitsåpade brädgolv, vackra snickerier och högt till tak med bevarad stuckatur blir detta ett hem för dig med högt ställda krav. Läget i Linné är perfekt och föreningen är välskött och trivsam.

Själva fastigheten stod färdig 1907. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
+
Två halvtrappor upp välkomnar en stor och luftig hall med gott om plats för både jackor, skor, byrå och garderober. Hallen leder vidare till samtliga rum och blir lite av lägenhetens nav. Från de olika öppningarna till de övriga rummen kan man se solen strila in. Precis innanför entrédörren ligger klinker från Marrakech design som sedan övergår i vitsåpat furuplank medan väggar och snickerier är målade i vitt.

Kök
+
Till höger om hallen ligger köket som renoverats så sent som 2014. Klassisk profilerad köksinredning i vitt med generösa arbetsytor av Carrara marmor bryts fint av med en vacker tapet från Lim & Handtryck och vitt liggande kakel i halvförband som för tankarna till fransk bistro. Med glasade dörrar mot terrassen och innergården ges nästan känslan av att bo i hus och sommartid intas både frukost, lunch och middag utomhus. Alldeles innanför altandörrarna ryms ett matbord där hela familjen kan samlas. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, induktionshäll med ovansittande kolfilterfläkt, varmluftsugn och integrerad diskmaskin.

Terrass
+
Med utgång från köket nås den sagolika terrassen som får anses vara unik i ett sekelskifteshus mitt i Linnéstaden - nästan 20 kvm stor och belägen i soligt västerläge mot föreningens renoverade innegård. Terrassen ger en underbar "huskänsla" och är lite upphöjd från den gemensamma gården. Duka upp med långbord och bjud hem vännerna på kräftskiva eller njut av en lugn stund i en solsäng, storleken ger plats åt både sittgrupp, solstolar, parasoll, kryddodlingar och torkställning för tvätten. Ett fint tidstypiskt smidesräcke med väv ramar in och på golvet ligger trall. Terrassen byggdes 2013 i samband med att de övriga lägenheterna byggde balkonger in mot gården.

Vardagsrum
+
Till vänster om hallen finns det stora vardagsrummet - som gjort för avslappnat umgänge med vänner och familj. Två tilltagna fönster med överljus mot Kastellgatan i öster släpper in rikligt med förmiddagssol och ger en fin vy ut mot Kastellgatan och dess vackra fasader. Takhöjden om ca 3 meter ger en luftig känsla, medan stuckatur och höga fotlister med ovansittande dekorativ panel ger en pampig inramning. De släta väggarna är målade i en sobert blågrå ton och furuplanken är vitsåpade. Två trärena spegeldörrar avskiljer vardagsrummet från nästa stora rum i fil.

Sovrum/Matsal
+
I fil med vardagsrummet och med ett rejält treluftsfönster mot Kastellgatan ligger det rum som idag används som master bedroom. Då sovrummet in mot gården också ger plats åt dubbelsäng kan detta med fördel även nyttjas som matsal. Ca 3 meter upp ramas taket in av stuckatur samt takrosett och golvet som även här består av vitsåpade furuplank ramas in av höga profilerade fotlister och panel. Den genomgående och kringgående planlösningen med öppningar åt både hallen och vardagsrummet ger en hemtrevlig känsla. Färgskalan från vardagsrummet går igen även här inne, vilket ger en behagligt vilsam bas. Längs ena väggen finns fyra rymliga garderober för klädförvaring.

Badrum
+
I anslutning till sovrummen och hallen ligger badrummet som är långsmalt till formen och har ett fönster mot innergården för naturligt ljusinsläpp. Här finns många möjligheter att skapa ett badrum efter tycke och smak. Grannen ovanför har exempelvis dusch och tvättpelare direkt innanför dörren och badkar framme vid fönstret (se bild i bildslingan). Idag är badrummet delvis kaklat i vitt med ljus plastmatta på golvet och utrustat med badkar, wc-stol, handfat och översittande spegelskåp.

Sovrum
+
Med fönster mot den lugna innergården vetter det rum som idag nyttjas som barnrum. Här är det ovanligt tyst och fridfullt och det är svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Detta rum rymmer gott och väl en dubbelsäng och förslagsvis en byrå eller fåtölj. Fyra garderober erbjuder bra förvaringsmöjligheter och i en tidigare igensatt dörröppning har man skapat en infälld bokhylla. Även här inne finns stuckaturen i fint bevarat skick med tillhörande takrosett och brädgolvet är vitsåpat, vilket framhävs av väggar målade i ljusrosa.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!