Kastellgatan 7

Underbar sekelskiftestrea, möjlig fyra, belägen på vån 4 med hiss, två balkonger, fungerande kakelugn, rymligt smakfullt kök med matplats, vackra sekelskiftesdetaljer, klädkammare och stort badrum med badkar och tvättavdelning. Brf med välskött hörnfastighet och bra hyresintäkter. Bredband ingår i avgiften.


Kastellgatan 7

Bostadsrätt

3 + Kök

5302 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

110kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På våning fyra i tidsenligt renoverad sekelskiftesfastighet med hiss, ligger detta underbara hem om 110 nyligen uppmätta kvadrat. Lägenheten har tre luftiga och oerhört ljusa rum i fil, generös takhöjd och en mängd sekelskiftesdetaljer bevarade. Detta hem kan dessutom stoltsera med två balkonger varav en åt öst med förmiddagssol och en åt väst med eftermiddags- och kvällssol samt två bevarade kakelugnar varav en i eldningsbart skick. Nuvarande ägare lät helrenovera köket och samtliga ytskikt under 2014 och hela lägenheten går i ljusa toner med vita väggar, vitpigmenterad ask, Carraramarmor och ljus kalksten - smakfullt och tidlöst. Här finns också ett ovanligt rymligt badrum med separat tvättavdelning och generösa förvaringsmöjligheter. Morgonkaffet på balkongen i öst, middagen på balkongen i väst och däremellan ett fantastiskt hem att förälska sig i. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 20 % och en fint renoverad innergård med lekplats för de små.

Själva fastigheten stod färdig 1907. På den tiden fanns nästan bara betesmark i omgivningarna. Även om det idag finns mer bebyggelse än då, slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, varav två st i fastigheten - Galleri 54 och Galleri Uddenberg, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Börja dagen med en kaffe på Kastello - en av de många caféerna i området. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

I källaren finns ett förråd som medföljer lägenheten.

Hall med klädkammare
+
Från både trapphuset och innergården nås den relativt nybyggda hissen som smidigt tar dig upp till fjärde våningen. Hissen stannar vid varje halvplan men nås också från innergården i höjd med marken om man har barnvagn och går in via föreningens andra entré på Risåsgatan. En stor och luftig hall välkomnar med gott om plats för både avhängning och möblemang. I änden av hallen finns även en rymlig klädkammare för förvaring av stora jackor, resväskor, städutrustning mm. Samtliga väggar är målade i vitt medan golvet består av ljus kalksten (Jura) med underliggande golvvärme - både praktiskt och snyggt. Hallen fortsätter in i lägenheten och solen letar sig hit från både öst och väst.

Kök
+
Direkt till vänster i hallen ligger köket som är ovanligt ljust och rymligt för att inrymmas i en sekelskifteslägenhet. Köket helrenoverades under 2014 och försågs då med modern vit inredning som breder ut sig längs ena väggen. Arbetsytor i Carraramarmor bryter fint av mot vitt kakel i halvförband hela vägen upp till tak och som en utmärkande detalj i det ljusa köket har man valt en färgstark blandare från Vola. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt en fristående kombinerad kyl och frys i vitt från Smeg. Köket ger plats åt ett ordentligt matbord för uppåt 8-10 personer om så önskas. Både väggar och golv är målade i vitt.

Balkong mot gården
+
Från köket leder helglasade dörrar i par ut till en drömlik västerbalkong. Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut och balkongen blir utan tvekan en förlängning av köket med skön eftermiddags- och kvällssol. Med sitt fria och lugna gårdsläge är detta ett extrarum där både frukost, middag och fördrink gärna intas. Du som vill avnjuta morgonkaffet i solen och samtidigt insupa lite stadspuls väljer istället österbalkongen som vetter ut mot Kastellgatan.

Sovrum 1
+
Det första av lägenhetens två möjliga sovrum är rejält till storleken och oerhört ljust och luftigt tack vare ett brett fönster med överljus mot Kastellgatan samt glasade dörrar i par som leder ut till en av lägenhetens två balkonger. Det höga, fria läget gör att hela lägenheten fullkomligt badar i ljus och detta rum är inget undantag. Föreningen har nyligen bytt fönster på hela fastigheten, vilket inte bara gett fasaden ett lyft utan även resulterat i en knäpptyst och rofylld innermiljö. De mindre fönstren längst upp är även de öppningsbara och utmärkta som vädringsfönster. I samband med fönsterrenoveringen lät man också renovera balkongen och nya pardörrar sattes in. I ena hörnet finns en av lägenhetens två bevarade kakelugnar och denna går även bra att elda i. Väggarna är målade i vitt och golvet består av massiv ask som behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja. Takhöjden om nära 3 meter ger tillsammans med takrosett och stuckatur en pampig inramning. Idag nyttjas rummet som ett kreativt och lekfullt barnrum men här finns gott om plats för både dubbelsäng, förvaring och arbetsplats. Här finns även möjlighet till ett stort lyxigt matrum, med eldstad, frukostbalkong och nära anslutning till köket. Tidigare fanns en bred öppning in till vardagsrummet härifrån, vilken naturligtvis enkelt går att öppna upp igen.

Balkong mot gatan
+
Från det ena sovrummet nås lägenhetens andra balkong - denna med härlig förmiddagssol och fin vy ut över Kastellgatans vackra fasader. Det svarta smidesräcket ger en tidstypisk inramning och här ute ryms både sittgrupp för 2-4 personer samt planteringar för dig med gröna fingrar. För dig som lämnar eller drömmer om egen trädgård kan odlingslotterna vid Skansberget alldeles intill bli ett bra alternativ.

Vardagsrum
+
Det mittersta av de tre rummen mot Kastellgatan fungerar som familjens samlingspunkt på kvällarna. Med plats för både soffa, fåtöljer och bokhyllor blir detta ett skönt sällskapsrum att landa i. Två rejäla fönsterpartier gör att ljuset flödar in och en bred pardörrsöppning in till nästa sovrum samt passagen ut mot hallen ger ett trivsamt djup till rummet. Ena hörnet pryds av en fint bevarad kakelugn - dock ej eldningsbar men ett smycke i sig. Takhöjd om ca 3 meter och även här ramas rummet in av stuckatur med takrosett samt höga fotlister och profilerade dörrposter. Släta vitmålade väggar och massiva vitpigmenterade askplank till golv ger en harmonisk bas att inreda.

Sovrum 2
+
Som sista rum i fil hittar vi lägenhetens andra utmärkta sovrum - väl tilltaget med plats för både dubbelsäng, arbetsplats samt rikligt med förvaring i form av hela 7 garderober längs ena väggen. Ljuset är påtagligt tack vare två höga fönster med öppningsbara överljus. Även här pryds golvet av massiv ljus ask med höga fotlister och ca 3 meter upp ramas taket in av stram stuckatur med rosett. För den som endast behöver ett sovrum kan detta även nyttjas som ännu ett sällskapsrum.

Badrum
+
Badrummet sätter verkligen guldkant på vardagen med ovanligt stora ytor och smarta lösningar. Renoverat i grunden omkring 2004/2005 och delvis uppdaterat omkring 2013 med plats för både badkar och en ordentlig tvättavdelning med fantastiska förvaringsmöjligheter och avställningsyta. Längst in finns ett öppningsbart fönster vilket ger skönt dagsljus och möjligheten att njuta av ett varmt bad medan regnet smattrar mot fönsterrutan. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet pryds av blått klinker med underliggande golvvärme. Vit kommod, ovansittande spegel med inbyggd belysning samt wc-stol. I taket sitter infällda spotlights.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!