Kristinehöjdsgatan 5

På en något undangömd gata i Johanneberg, precis intill Carlandersparken, ligger denna sobra och otroligt välplanerade 30-talstrea. En renoverad bostad, i lågt belånad förening och en fastighet i toppskick gör detta till ett kvalitétsboende. Dessutom med balkong i västerläge och hiss i huset.


Kristinehöjdsgatan 5

Bostadsrätt

3 + Kök

3823 kr/mån

2 av 7 (ej hiss)

67kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Hösten närmar sig så sakteliga men i den välkända parken vid Carlanderska sjukhuset vill dem gröna bladen aldrig släppa taget om grenarna. Även på hösten känns parken som en oas. Träden, som snart skiftar i gult och rött, kantar områdets enkelriktade gator och skänker lugn till området. Efter en promenad i området märker du att omgivningarna har allt du kan önska. Närservicen är god med flertalet butiker och restauranger alldeles utanför dörren. Några minuters promenad bort erbjuder både Södra Vägen och Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med ett brett utbud av affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik. Korsvägen, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås efter en kort promenad och tar dig smidigt vidare till Göteborgs alla stadsdelar.

Här har Alvhem nu nöjet att presentera en välplanerad trea i klassisk senfunkisstil. Karakteristiskt för byggnadsstilen 1937 när fastigheten på Kristinehöjdsgatan 5 uppfördes är raka linjer och strama listverk, stora fönster med rikligt ljusinsläpp, klassiskt parkettgolv i fiskbensläggning, rejäl takhöjd och öppen spis (ej i bruk). Planlösningen är genomgående med fönster i öster och väster vilket bidrar till ett trevligt ljusflöde i bostaden. I västerläge ligger balkongen som nås ifrån sovrummet och vetter mot en lugn och lummig innergård. Helglasade pardörrar med tidstypiska beslag kan öppnas upp helt och gränsen mellan inne och ute suddas ut. Ytterligare något som är typiskt för senfunkis är en stor inre hall eller det "halva rummet" som idag används som matsal men som såklart kan inredas efter tycke och smak. Bostaden har renoverats och fräschats upp under åren som gått. 2011/2012 renoverades kök och badrum och alldeles nyligen har väggarna målats i trendiga och mycket vackra Jotunkulörer.

Bostadens 67 kvm disponeras enligt följande

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens portgång, skymtat innergården med utemöbler och cykelparkering, så tar en gedigen stentrappa dig en våning upp om du inte har tunga matkassar och föredrar hissen. Innanför en ny, grå säkerhetsdörr nås hallen med plats för avhängning och mindre hallmöbel. Golvet består av ekparkett i fiskbensläggning och väggarna har fått kulören Washed linnen/10679 från Jotun.

Kök
+
Genom en passage, där man hittar ett praktiskt förråd/klädkammare, nås köket som är från välrenommerade HTH. Ljusa snickerier matchade med ljust glaskakel ovan arbetsbänken i Bohusgranit. Den maskinella utrustningen består av gasspis, fläkt integrerad diskmaskin från Siemens, mikro från Electrolux samt kyl/frys. Även i köket är väggarna målade i kulören Washed linnen/10679 från Jotun och på golvet ligger laminat. För den som önskar finns furubrädor i original att ta fram under. En liten matplats för 2-3 personer får plats i köket. Perfekt för frukosten eller gästerna som övervakar kockens arbete.

Badrum
+
Från hallen nås badrummet som renoverades i samband med föreningens stambyte 2011. Materialvalen är tidlösa och klassiska med helkaklade väggar i vitt och gråa klinkerplattor på golvet. Badrummet är utrustat med duschväggar från Svedbergs, WC, handfat och kommod med bra förvaring samt vägghängt spegelskåp. Infällda spotlights i taket ger bra belysning.

Inre hall
+
Mellan morgonsolen i öster och eftermiddagssolen i väster finns en inre hall som ger känslan av ett extra rum. Denna yta används idag som en matsal men kan såklart inredas efter tycke och smak. En arbetsplats eller bibliotek med väggfasta hyllor är bara två av alternativen. I ena hörnet finns en vacker öppen spis bevarad (ej fungerande). En massiv marmorbräda ger en bra avställningsyta för favoritprylarna. Här har väggarna fått Jotuns kulör Kalk 10341 och på golvet löper fiskbensparketten vidare från hall, genom matsalen och in till vardagsrummet.

Vardagsrum
+
Ett stort fönsterparti med vy över Kristinehöjdsgatan ger ljus åt rummet. På andra sidan gatan ligger flera fina rödteglade 30-talsfasader och öppenheten mellan husen bidrar till fint ljusflöde. Den djupa nischen har fönsterbräda av marmor där dina krukväxter kommer att trivas som fisken i vattnet. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, soffbord, fåtölj och tv-möbel. "Funkisandan" är påtaglig och arkitekten bakom detta hus förstod verkligen hur man utnyttjar ytorna på bästa sätt. Trots lägenhetens 67 kvm känns rummen stora och rymliga, speciellt vardagsrummet. Parketten i fikbensläggning återfinns även i detta rum och Jotuns kulör Grå Harmoni 1032 har skapat just harmoni och en gnutta mystik åt rummet.

Sovrum
+
Lägenhetens sovrum är ljust och ombonat bl a tack vare en fondtapet i en jordnära kulör. Golvet pryds av en ljus ekparkett. Här är gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en byrå. Två inbyggda garderober erbjuder förvaringsmöjligheter. Med utgång från sovrummet, via glasade pardörrar, nås en härlig balkong med eftermiddagssol. Öppningen mot föreningens innergård i väster gör att solen är närvarande mellan ca kl 14-17. Det rofyllda läget gör att man gärna intar både frukost, lunch och middag här.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!