Kungsgatan 4

Välkommen till denna härliga vindslägenhet om hela 69 kvadrat i ett hus anno 1890. Ett perfekt läge långt upp på Kungsgatan där Esperantoplatsen och Skeppsbron möts. Renoverat kök och bad, luftigt vardagsrum och sovrum samt en rymlig walk-in-closet. Välskött Brf med god ekonomi, bredband ingår i avgiften. Hiss.


Kungsgatan 4

Bostadsrätt

2.5 + Kök

2775 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

69kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende på Kungsgatan 4 har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan.

Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar, och det nya resecentrat Stenpiren har gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Så det är alltså mitt i detta som Brf Hästtorget stoltserar med ett välskött och tidsenligt hus. Föreningens uteplats är en omtyckt plats vår och sommartid med flera sittplatser, körsbärsträd och fina planteringar. Kungsgatan 4 välkomnar med ett pampigt trapphus som delvis smyckas av bevarade detaljer från sent 1800-tal. Trapphuset kommer renoveras inom ett par år i tidsenlig tappning. En rymlig hiss tar er upp till våning 6/6 och väljer du istället att ta trapporna så låt dig imponeras av dekorativa stuckaturer, en enorm takhöjd och stora fönsterpartier. På sjätte våning, högst upp i huset och skyddad från insyn, erbjuds nu denna unika taklägenhet med en yteffektiv planlösning. Kök och vardagsrum löper samman i en L-formad disposition och de privata ytorna med sovrum, klädkammare och badrum är separat beläget. Förrådet till lägenheten ligger i källaren och är cirka 4 kvadratmeter stort.

Hall
+
Innanför dörren så möts du av en lagom stor hall med bra förvaringsmöjligheter. Hallen har en trivsam öppenhet mot vardagsrum och kök som ger en välkomnande känsla. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Kök
+
Köket renoverades i sin helhet 2012 och är inrett med ett vitt modernt och stilrent kök från IKEA. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, integrerad diskmaskin och i sann kontinental anda även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Välplanerad layout där utrymmena tas väl till vara och invid fönstren ryms en matplats för minst 4-6 personer.

Vardagsrum
+
Luftiga ytor och generöst ljus! Här välkomnas du av väl tilltagna ytor där både soffan, favoritfåtöljen och en förvaringsenhet ryms. Genom fönstren kan ni blicka ut över takåsar, kranar och bort mot Lindholmen. Läget mot gård ger ett påtagligt lugn och det är svårt att tro att Kungsgatans folkmyller är sex våningar ner. Föreningens medlemmar byggde balkonger 2013 men ingen av vindsvåningarna var då med och ansökte om bygglov. Ett balkongprojekt startades föregående år för vindslägenheterna och vid ett inledande samtal med Stadsbyggnadskontoret fick de svaret att det högst troligt skulle gå att bygga balkong från denna lägenhet och balkongen skulle troligtvis hamna utanför vardagsrummet. Frågan har ej drivits vidare så drömmer du om en balkong med det perfekta solläget har du ett toppenprojekt att driva framåt! En eventuell balkongbyggnation betalas av respektive lägenhetsinnehavare.

Sovrum
+
Sovrum, klädkammare och badrum ligger avskilt från de sociala ytorna och i sovrummet ryms en dubbelsäng och tre garderober. Läget mot öster ger härlig morgonsol att stiga upp till och svalt och skönt vid läggdags, även under årets varmare månader. Klädkammaren rymmer gott och väl kläder för två och här finns även plats för ett arbetsbord, perfekt för dig som jobbar mycket hemifrån!

Badrum
+
Badrummet renoverades så sent som 2016. Väl tilltaget och stilrent med helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinker på golv (underliggande golvvärme för maximal komfort). Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbar duschvägg i glas, kommod med handfat, skåp och spegel med ovansittande belysning från ASPEN, wc-stol och handdukstork.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!