Kungsgatan 6A

Med ett attraktivt läge långt upp på Kungsgatan, erbjuds denna drömlika sekelskiftestrea. Den genomgående planlösningen tillsammans med ytskikt i sobra kulörer och luftiga sällskapsrum med spikrakt söderläge ger ett härligt ljus och tidsenliga och dekorativa sekelskiftesdetaljer sätter tonen. Lägenheten kan delas av till fyra rum och kök och föreningen inväntar svar på bygglovsansökan för balkong. Välskött förening med god ekonomi och fina gemensamhetsanläggningar.


Kungsgatan 6A

Bostadsrätt

3 + kök

95kvm

3756 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 975 000 kr

Andelstal: 5.271% Lägenhetsnr: 4 Driftkostnader: 6263 kr/år varav El: 3624 kr / Försäkring: 2639 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
I en pampig hörnfastighet, långt upp på Kungsgatan ett stenkast från där Kungsgatan, Esperantoplatsen och blivande Skeppsbron möts, har vi nu förmånen att förmedla denna eleganta sekelskiftestrea. Väldisponerad med två härliga rum i fil med spikrakt söderläge mot Kungsgatan och sovrum och kök mot rofylld gård. Förra sekelskiftet imponerar med dekorativ stuckatur och välarbetade överstycken, takrosetter och spegeldörrar, djupa fönsternischer, höga fotlister, gjutjärnselement, spegeldörrar och vackra snickerier, allt i en genuint klassisk atmosfär.

Läget är suveränt och här har du extremt kort gångavstånd till allt ni behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Tre riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Här bor ni med närhet till allt vad innerstaden kan erbjuda och för er som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar, och det nya resecentrat Stenpiren har gjort att ni enkelt tar er med båt över till Hisingssidan.

Brf Hästbacken är en liten och solid förening som tagit väl hand om sitt hus genom årens lopp. En välskött fastighet med god ekonomi och där goda hyresintäkter från tre hyreslokaler borgar för ett tryggt boende. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Hissen tar er upp till våning 2/6 och denna sekelskiftestrea med stora kvalitéer.

Hall
+
Ett kliv in i hallen och ni slås av lugnet och en hemtrevlig atmosfär. I den rymliga hallen finns gott om plats för avhängning och hallmöbler och hallen sammanbinder alla rum. På golvet invid entrén ligger ett ljust klinker som sedan övergår till tidstypiska brädor som slipats, vitpigmenterats och vaxat. Taket smyckas av nätt stuckatur och takrosetter och väggarna är målade i en varmgrå ton som fortsätter i i vardagsrummet. Lägenhetens ytskikt renoverades i sin helhet under 2017.

Vardagsrum
+
Mot Kungsgatan och söder ligger två spatiösa rum i fil som båda smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. Vackra snickerier, höga profilerade lister, takrosetter och spegeldörrar med välarbetade överstycken ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1903. Söderläget gör att ljuset strålar in även i mörkaste november och vardagsrummets yta ger plats för både en större soffa och favoritfåtöljen. På golvet ligger en ekparkett i holländsk läggning och väggarna är målade i Jotuns "Morgondis", en ljusgrå kulör.

Huvudsovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger huvudsovrummet, smyckat med tidsenliga detaljer precis som vardagsrummet. Detta rum används idag som sovrum men passar även utmärkt som matsal. På golvet löper brädor i original, precis som i hallen, köket och sovrummet mot gård, och väggarna i sovrummet är målade i en varmgrå ton, "Kalk", från Jotun. Generösa, luftiga ytor och gott om förvaring i fem garderober. Det är från sovrummet som den eventuella balkongen kommer att nås. Föreningen har sökt bygglov och ärendet är inskickat till Länsstyrelsen och de väntar svar inom cirka 2 månader. Balkongen kommer i så fall få ett fantastiskt läge mot Kungsgatan och söder med sol större delen av dagen och långt in på eftermiddagen. Samtliga balkonger kommer betalas av respektive lägenhetsinnehavare.

Kök
+
Ett hemtrevligt kök med charmfulla vinklar och klassiska materialval. Vit köksinredning i vinkel med gott om förvaring i skåp som sträcker sig upp mot tak, massiv bänkskiva och med vitt fasat kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med spishäll, kolfilterfläkt, mikro i arbetshöjd, varmluftsugn, diskmaskin och kyl/frys. Invid fönstret har matbordet en given plats och från köket nås köksentrén som leder er vidare ner till gård och källare.

Sovrum mot gård
+
Mot gården ligger ett precis lagom stor sovrum och här finns plats för dubbelsäng, sängbord, en mysig läsplats och en förvaringsenhet. I två garderober ryms gott om förvaring.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet. Stilrent med helkaklade väggar i vitt och svart klinker på golv (elburen golvvärme för maximal komfort). Badrummet är utrustat med badkar, handdukstork, wc-stol, handfat med underliggande kommod och spegel. Dimbara spotlights och det finns möjlighet att installera en tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Hästbacken

År 1902 uppfördes den vackra rödteglade fastigheten Inom Vallgraven 45:1. Fastigheten har ett pampigt hörnläge och entréer via Kungsgatan 6A och Ingenjörsgatan 10. Brf Hästbacken som föreningen heter förvärvade fastigheten år 1986 och är en engagerad förening som tar väl hand om sitt hus och har fina gemensamhetsutrymmen. Föreningen innefattar 18 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Lokalerna har ett attraktivt läge och i lokalerna huserar en restaurang, en tobaksaffär och en butik. Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av förändrad tomträttsavgäld. En mycket välfungerande förening med en aktiv styrelse som är lyhörda för de boendes önskemål. Den totala ytan uppgår enligt taxeringsbeskedet 2017 till 2 127 kvm, varav 1 771 kvm är boyta och 356 kvm lokalyta.

Utförda renoveringar
Föreningen har tagit väl hand om sitt hus under årens lopp och de senaste tio åren har bland annat följande åtgärder genomförts; Under 2007-2008 fogades fasaden om och man installerade ny gårdsbelysning. Under 2009 målades fönster, värmesystemet underhölls och en av lokalerna renoverades. Under 2010-2011 byttes porten mot Ingenjörsgatan, trapphuset mot Ingenjörsgatan renoverades och fönster och fasad mot gård målades. Under 2012 sågs ventilationen i källaren över och året därpå installerades Telia Fibernät till samtliga lägenheter och trapphuset mot Kungsgatan renoverades. Under 2014-2015 renoverades en balk i fasaden, fönster och delar av tak målades, OVK utfördes och justerades, avloppsrör relinades, källaren dränerades och del av källaren putsades. Under 2016 bättringmålades trapphusen och likaså taket och även fönster målades. Under 2017 renoverades tvättstugan i sin helhet och fick i samband med det ny maskinpark. Under 2018 upprättade föreningen en ny underhållsplan.

Kommande renoveringar
Planerade renoveringar är byta av samtliga fönster samt byte av tak. Vid val av nya fönster är de viktigaste aspekterna för föreningen att de skall va i tidstypiskt utförande, vara energieffektiva och även ljuddämpande.

Ekonomi
Föreningen har en stabil och inarbetad ekonomi med låg belåning och goda hyresintäkter från tre lokaler. Föreningen har i dagsläget lån om totalt ca 8,4 mkr, fördelade på olika bindningstid. Detta ger en belåning om ca 4 700 kr/kvm/boyta. Avgifterna höjdes under 2017 med 5% och det är första justeringen av avgifterna på 20 år. Det finns idag inga planera på att justera avgifterna ytterligare.

Övrigt
Detta är en förening med fina gemensamhetsutrymmen som ger det lilla extra. I källare finns en bastu och gemensamhetrum med pingisbord. Här finns även ett rum där medlemmarna kan förvara sina vinter/sommardäck och i ett förråd i källaren parkeras även cyklar. Cyklar som används dagligdags parkeras in gårdsporten. Föreningens innergård nås från både Kungsgatan 6 och Ingenjörsgatan 10 och gården är vår och sommartid möblerad med utemöbler och planteringar. Från gården nås soprum med källsortering och tvättstugan som renoverades så sent som 2017. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
Kabeltv och bredband från Telia ingår i avgiften. Möjlighet till parkering på kringliggande gator med boendekort C4 till en kostnad om 635 kr/mån, för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi och trappstädning och fastighetsskötsel av Åkerfeldts Bygg & Fastighets AB. Eventuell överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen. Juridisk person beviljas inte medlemskap i föreningen. Andrahandsuthyrning prövas från fall till fall och beviljas av styrelsen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 117 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-01-11 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!