Kungsgatan 7B

Smart planerad funkislägenhet om 26,5 kvm belägen på vån 2 av 5 (hiss) i tidstypisk fastighet. Ett rofyllt läge mot Luntantugatan och samtidigt med allt roligt runt hörnet. Renoverat kök, badrum med klassiska materialval, nymålade ytskikt, en klädkammare och stort fönsterparti i original. Inarbetad förening med stabil ekonomi.


Budgivare 1
2 150 000 kr
2017-09-14 10:27
Visa budhistorik

Kungsgatan 7B

Bostadsrätt

1 + Kök

26.5kvm

1635 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

2 150 000 kr

Andelstal: 1.78% Lägenhetsnr: 16 (1307) Driftkostnader: 3440 kr/år varav El: 2108 kr / Försäkring: 1332 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären som råder vid början av Kungsgatan. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Varför inte handla med dig lite gott på vägen hem från promenaden, med Feskekörkas utbud runt hörnet blir middagarna lite roligare även till vardags.

Kungsgatan 7B är en tidsenlig trettiotalsfastighet och här är nu denna funkispärla till salu. Lägenheter från 30-talet är kända för sin strama och sparsmakade stil samt funktionella planlösningar och detta hem är inget undantag. Det rofyllda läget mot Luntantugatan ger dig en möjlighet att bo lugnt och avkopplande och samtidigt ha omedelbar närhet till shopping och folkvimmel på Göteborgs trivsamma gator. En vitmålad entré välkomnar er och den tidsenliga hissen tar er upp till tredje bostadsplanet och detta mysiga hem. Till lägenheten för ett källarförråd.

Hall:
+
Väldisponerad hall med plats för avhängning och hallspegel direkt till vänster. Från hallen nås en klädkammare samt badrummet. Hallens väggar är målade i en dov grågrön ton som ger ett behagligt lugn och på golvet ligger gråvitrutiga vinylplattor.

Badrum
+
Till höger om hallen ligger det helkaklade badrummet, renoverat av föreningen 2007. Väggarna utgörs av vita kakelplattor och på golvet ligger kvadratiskt klinker i en grågrön ton. Samma färg fångas upp i en smal bård som löper längs med väggarna. badrummet är utrustat med dusch med glasade vikdörrar, vitt handfat med vitt spegelskåp, wc-stol samt handdukstork.

Allrum
+
Ett ljust och luftigt rum med vitmålade väggar och klassisk stavparkett av ek på golvet. Funkiseran är känt för sin sparsmakade och stilrena byggnadsstil och stora fönsterpartier i original, höga fotlister och en fin fönsterbänk i sten påminner om 30-talet. Här inne ryms sovplats och matbord och utanför fönstret lockar Luntantugatans grönska.

Köksdel
+
Smart planerad köksdel, renoverad 2014. De mörka luckorna utgör en fin kontrast mot vitmålade väggar och köket är utrustat med diskho, häll, fläkt samt kyl/frys.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Carolus Star

Kungsgatan 7B är en rustik funkisfastighet som uppfördes år 1934. Husets arkitektur präglas av 30-talets sparsmakade stil med raka enkla linjer och generösa fönsterpartier. Fastigheten var vid denna tid mycket välbesökt då en av Göteborgs första biosalonger huserade i huset - Carolus. Här erbjöds inte mindre än 342 sittplatser. 1975 bytte biosalongen ägare och därmed namn till Star och tio år senare upphörde bioverksamheten. Föreningen köpte fastigheten år 2005 då de även antog namnet Brf Carolus Star för att på så sätt föra vidare en del av husets historia. Föreningen äger sin mark och består idag av 30 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta utgör enligt taxeringsbeskedet 2 025 kvm, varav 1 473 kvm är bostadsyta och 552 kvm är lokalyta.

Gjorda renoveringar
Föreningen har låtit göra många stora renoveringar i fastigheten och kan numera stoltsera med ett oerhört välhållet och tidsenligt funkishus. Under 2007 genomgick fastigheten en stor renovering då VA- och elstammar byttes och badrummen samt den gemensamma tvättstugan renoverades. Samtidigt uppförde och renoverade föreningen 5 lägenheter belägna på våning 1, som såldes under samma år och bidrog med friskt kapital till föreningen. Under 2010 renoverades fasaden mot innergården och en OVK-besiktning samt energideklaration utfördes. Under 2011 genomgick fastighetens yttre skal en omfattande renovering då man lät lägga om taket samt renovera balkonger, fönster samt fasaden mot Kungsgatan och Luntantugatan. Under 2012 drabbades föreningen av flertalet vattenläckor. En besiktningsman konstaterade att för varmt vatten förts in i fastigheten och på så sätt skadat varmvattenledningarna och varmvattencirkulationsledningarna. Detta resulterade i att samtliga varmvattensrör/ledningar byttes ut och kostnaden föll på föreningens försäkringsbolag. I början av 2014 bytte man entréporten till en massiv träport som är placerad i liv med fasaden samt målade om entrén och under samma år installerades ett nytt digitalt porttelefonsystem. Under 2015 byttes torkskåpet i tvättstugan ut. Under 2016 avyttrades delar av föreningens råvind och en ny lägenhet uppfördes och två biytor integrerades till befintliga lägenheter på högsta originalplan. Under föregående har även föreningen arbetat fram en underhållsplan som sträcker sig ända fram till 2045.

Kommande renoveringar
Föreningen följer sin underhållsplan som finns på deras hemsida. Planerade renoveringar under kommande år är ventilationsarbeten i samband med ny hyresgäst i lokalen och då även byte av en avloppsledning i källaren. Diskussioner förs även om att måla om i trappuppgångar samt att eventuellt bygga ett soprumbyte.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och fastighetens taxeringsvärde uppgår till ca 40,011 mkr, varav byggnad utgör ca 17,983 mkr och mark ca 22,028 mkr. År 2012 sålde föreningen en lägenhet som ombildades från hyresrätt till bostadsrätt och försäljningen inbringade cirka 2 000 000 kr och försäljningen av råvinden inbringade 1,250 mkr mkr. Föreningen har en belåning om cirka 20,96 mkr, bundna på olika löptider. Föreningens hyreslokal har ett attraktivt och framtida läge och lokalhyran står för cirka 37% av föreningens intäkter. Under många år har Gårda Textilier huserat i lokalen men de har nu sagt upp sitt hyreskontrakt. Föreningen är i slutförhandling med en ny hyresgäst och ambitionen är att en ny hyresgäst tar över kontraktet i början av 2018. Den kvarvarande hyresrätten (2 rok, 57 kvm) utgör en dold intäkt då den den dagen avtalet sägs upp tillfaller föreningen kan ombildas till bostadsrätt och avyttras. Det finna inga beslut tagna om att höja eller sänka avgifterna i dagsläget (2018-08-30).

Övrigt
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa och i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna . Andrahandsuthyrning kräver styrelsens godkännande. Överlåtelseavgift (cirka 1 150 kr) betalas av köparen. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.
Den gemensamma tvättstugan nås från entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Samtliga lägenheter har tillgång till basutbudet av tv-kanaler från ComHem (ingår i avgiften). Bredband finns att tillgå från bl.a. ComHem (ingår ej i avgiften). På den låsta innergården parkeras cyklar och här nås sophanteringen. På innergården disponerar föreningen även fyra p-platser. Samtliga p-platser är upptagna i dagsläget och när en plats blir vakant tillfaller den personen i kön som bott längst tid i huset. En p-plats på gården kostar 900 kr/mån. I området gäller boendeparkering, beteckning C, till en kostnad om ca 635 kr/månad. För mer information se; http://www.goteborg.se/wps/portal/boendeparkering.
För mer information om föreningen besök www.carolusstar.se.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Funkishus

Byggnadsår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 174 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-09-22 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!