Lasarettsgatan 7B

Fin funkistvåa med trivsamt hörnläge, rundad balkong och generösa fönsterytor. Ett tyst och ostört läge på Kungshöjd och en mycket yteffektiv planlösning i sann funkisanda. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och nytt badrum. Stabil förening med god ekonomi. Vån 3, hiss.


Lasarettsgatan 7B

Övrig bostad

2 + kök

2656 kr/mån

3 av 9 (hiss finns)

45kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett tyst och ostört läge på Kungshöjd presenterar vi nu en funkispärla på 45 kvadratmeter. Lägenheten erbjuder det bästa från två tidsepoker: generös takhöjd och strama snickerier a la sent 30-tal - och modernt kök och badrum med alla bekvämligheter. Vi hälsar alltså välkommen till toppen av Kungshöjd och en sällsynt mysig lägenhet. Tänk hörnläge, öppen, runtgående planlösning, tänk balkong och nyrenoverat badrum.

Läget kan knappast bli mer centralt och Kungsgatan brus är en minuts promenad bort. Passa förresten på att ta en kaffe på vägen ner till city på Bar Piccolino och jag vågar lova att en promenad runt på Kungshöjds gator ger en alldeles speciell känsla. Här varvas små mysiga caféer, originella butiker och välsmakande restauranger och den kulinariska kombinationen är oslagbar. Runt Esperantoplatsen finns trendiga restauranger som Lagerhuset, Barabicu och Market och den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats. Som bonde på Lasarettsgatan har du kort gångavstånd till allt du behöver; två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar.

Vi tar oss an den ljusrosa byggnaden med stora förväntningar. Det känns direkt att bostadsrättsföreningen sköter om sitt hus på bästa sätt. I trapphuset har tiden stannat och utsmyckningen är stram a la 1939. Hissen tar oss smidigt upp till plan 3. Hela lägenheten renoverades 2013 (badrum 2015). Samtliga väggar och tak målades, parkettgolv i hall och vardagsrum slipades och oljades samt lackades. Nytt ljust och tåligt golv lades i kök och sovrum (högkvalitetslaminat). Nyrenoverat badrum maj 2015. Jordfelsbrytare installerades i samband med badrumsrenoveringen och höjde elsäkerheten. På första våningen i trapphuset ligger det förråd som hör till lägenheten, ca 4-5 kvm.

Hall
+
Första intrycket är ofta avgörande och här blir ingen besviken. Ombonat men ändå ljust, högt i tak och man anar att det är en ovanligt välplanerad tvåa vi har att göra med. Hallen är navet och härifrån når man både kök, vardagsrum och sovrum. Parkett från skiftet mellan 30- och 40-tal och praktiskt med bra plats för ytterkläder och skor.

Kök
+
När funkiseran stod i zenit var köken ofta på lite undantag. De var smala och svåra att möblera. Här har nuvarande ägare tagit i ordentligt och med hantverkares hjälp (2013) öppnat upp mot vardagsrummet. Lägenheten blev ljusare, bättre sammanhållen och planlösningen blev maximalt runtgående. I kombination med hörnläget gör detta underverk med ljusflödet. Köket fick ny belysning, nya handtag, slipad och oljad bänkskiva, rostfria vitvaror från Bosch (kyl/frys och fläkt från 2013, spis/ugn från 2014) och blandare från 2015.

Vardagsrum och balkong
+
Överraskande stort, överraskande vackert - och ljust. På golvet ligger parkett som är slipad och oljad. En framtagen tegelvägg skapar en spännande atmosfär som man sällan upplever i en fastighet från 1939. Fönster i vinkel, enorma förresten, och utgång till balkongen som ger solchans runt lunch och som på funkisvis löper runt hörnet. På balkongen finns trätrall och plats för både möbler och grönska.

Sovrum
+
Högt i tak, gråmålade väggar och god förvaring sätter prägel på detta rum. Fönster med nisch i sten, en garderobsvägg och nylagt golv. Läget mot slänten på husets baksida är tyst och skönt.

Badrum
+
Lämnar inget övrigt att önska. Renoverat av fackmän (certifikat finns) i maj 2015. Basen är grått kakel och grå naturstensklinker. Två förvaringsskåp i ek ger plats för alla prylarna och handduksvärmen levererar en varm handduk efter duschen.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!