Lilla Torget 1

Ett kvalitativt hem med bästa läge på en av stans finaste adresser - Lilla Torget 1. Takhöjd om knappa fyra meter, vackra fönster och ett fritt, insynsskyddat läge mot Södra Hamnkanalen. Fina listverk och stuckatur. Kök och vardagsrum i öppen planlösning och sovrum med klk. Stabil och välskött Brf med pampig fastighet.


Lilla Torget 1

Bostadsrätt

2 + Kök

3031 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

58kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Brf Lilla Torget har ett majestätiskt läge med Stora Hamnkanalen och kommande Södra Älvstranden som närmaste granne. Här erbjuds ett mycket kvalitativt och eftertraktat boende i unik och historisk fastighet. Ett förstklassigt, framtida läge och endast ett stenkast bort når ni de gamla Magasinskvarteren, kullerstensbelagda gator som myllrar av både små och stora butiker, restauranger och caféer. Längs Magasinsgatan hittar ni både omtyckta Basque och Forssén och Öberg och närheten till hamnen ger en känsla av frihet. Vid Stenpiren finns ett nytt resecentrum och en favorit är att ta Älvsnabben en solig dag och därefter en promenad längs Älvstranden. Söker du lite grönska ligger Trädgårdsföreningen bara en kort promenad bort. Föreningen har adresserna Lilla Torget 1 samt Södra Hamngatan 5 och 7 och består av tre sammanlänkade huskroppar; Wijkska huset (uppfört 1853-1929), Atlanticahuset (uppfört 1807-1922) och Otterhällehuset (uppfört 1895). En unik och historisk byggnad med traditioner och historier som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet, då tomten för första gången bebyggdes. Byggnaderna har renoverats allt eftersom under årens lopp och här har allt från erkända grosshandlare till välkända hyresgäster huserat. Huset har inrymt både bostäder, butiker och kontor under årens lopp och anekdoterna är många. Ägaren innan Brf Lilla Torget var Wallenstam och de genomförde år 2012 en totalrenovering av huset och 55 unika lägenheter uppfördes. När ombyggnationen påbörjades var utgångspunkten att bevara och lyfta fram byggnadens plats i historien och lägenheterna skulle präglas av ljus, rymd och material av högsta kvalitet. Huset har renoverats varsamt för att behålla så mycket som möjligt av husets ursprungskaraktär med många kulturhistoriska värdefulla delar och detaljer. Rustika trapphus, stuckaturer och snickerier har kompletterats, restaurerats och bevarats. Ambitionen var att ett boende i Brf Lilla Torget skall medföra en känsla av hög kvalitet och modernitet, parallellt med gamla anor och historisk betydelse. Lägenheterna har omnämnts som Göteborgs mest eftertraktade lägenheter och läget är perfekt. Missa inte att välrenommerade Fiskekrogen huserar i husets lokaler!

Lilla Torget 1 välkomnar er med en entré som gör avtryck på de allra flesta. Högt i tak, vackra välvda fönster, smidesdetaljer och en mörk heltäckningmatta som ger ett behagligt lugn. Redan här infinner sig känslan av livskvalitén detta hem ger. Den gamla hissen tar dig bekvämt upp till andra bostadsplanet och en skinnsoffa i hissen erbjuder vila för shoppingtrötta ben. Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 10 kvadrat.

Hall
+
Hallen som möter er är rymlig och med högt i tak. Här finns gott om plats för avhängning direkt till höger i garderober med spegeldörrar från Kvänum. Lägenheten är uppförd i klassisk tappning och alla material är väl utvalda. På golvet ligger en ekparkett i rutmönster som mynnar ut i resten av lägenheten och väggarna är genomgående målade i vitt. Så välkommen in, till 58 välplanerade kvadrat med bästaläge!

Vardagsrum och kök
+
Takhöjden om dryga fyra meter, de vansinnigt vackra fönstren och utsikten får de flesta på fall redan ett kliv in i rummet. Ett luftigt och ljust rum som imponerar med sin volym, ett insynsskyddat läge och vackra tidsenliga detaljer. Fina listverk och stuckaturer påminner om tiden då huset uppfördes och balansen mellan gammal och nytt är perfekt! Från två höga fönster tittar ni ut över Lilla Torget, bort mot Stora Hamnkanalen och mot Lejontrappan och ljuset som flödar in genom fönstren letar sig ända längst in i vardagsrummet. De luftiga ytorna ger en lyxig känsla och här ryms en soffgrupp och större matbord. Köksinredningen från välrenommerade Kvänum är i mörkbetsad ek och arbetsytorna i Carraramarmor förstärker den exklusiva känslan. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och köket är utrustat med häll, varmluftsugn, fläkt, samt integrerad diskmaskin och kyl/frys.

Sovrum och anslutande klädkammare
Ett rofyllt läge - precis som det ska vara. Lagom stort och med plats för både dubbelsäng och nattduksbord och klädförvaring. Vakna upp i morgonsol och titta ut när staden sakta vaknar till liv. Är kylskåpet tomt så kila ner till Brogyllen för en go frukost. Klädkammaren är inredd med klädförvaring från Kvänum och här ryms kläder för två. Möblera med en spegel och en liten sittmöbel så är allt komplett!

Badrum
+
Badrummet imponerar med sina väl tilltagna ytor och färgerna är tidlösa med rutigt golv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasväggar, WC, vitt handfat från Svedbergs med blandare från Grohe, handdukstork och spegel och förvaringsskåp i mörkbetsad ek. Ovan tvättmaskinen och tumlaren finns en arbetsbänk, golvvärme ger skön komfort och i taket sitter infällda spotlights för ett behagligt ljus.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!