Linnégatan 60

På Linnés solsida återfinns denna attraktiva 20-talstrea med smidesbalkong mot gården, fin bevarad öppen spis, platsbyggt kök och tidlöst renoverat badrum. Ett kvalitativt boende med all tidstypisk charm bevarad såsom vackra originalfönster, ca 3 m till tak, originalgolv & serveringsskåp. Brf med bra hyresintäkter.


Linnégatan 60

Bostadsrätt

3 + kök

4286 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

100kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett exceptionellt boende med kvalitéer utöver det vanliga. Eller vad sägs om att bo mitt på Linnégatans solsida med allt vad stadsdelen har att erbjuda inpå knuten, men ändå insynsskyddat och fritt från störande trafik. Lägenheten har ett fint läge två hela trappor upp med fin vy över grönskan längs Linnégatan och in mot den ovanligt stora gården. Arkitekt Carl Bengtsson som ritade huset hade en klar idé om hur lägenheterna skulle se ut när huset byggdes 1927 och än idag är det mesta intakt. Planlösningen är klassisk med sovrum och kök (-14) mot gården, medan vardagsrum samt ytterligare ett sällskapsrum eller sovrum vetter mot Linnégatan. Däremellan en möblerbar hall, en charmig serveringsgång och i anslutning till denna ett rymligt badrum (-08). Den genomgående planlösningen med rejäla fönsterpartier åt både öst och väst, den ljusa färgskalan och det fria läget i huset gör sammantaget att lägenheten upplevs som extremt ljus. Frukosten intas med fördel på balkongen som nås från köket och vetter mot den härligt grönskande innergården. Det mesta av den ursprungliga tjugotalscharmen finns bevarad i form av ca 3 meters takhöjd, vackra tak med stram stuckatur och rosetter, fina profilerade lister, massiva stavparketter och framtagna brädgolv, gedigna gjutjärnselement etc. Den öppna spisen i vardagsrummet är ett smycke i sig, precis som de oerhört vackra originalfönstren. Kort sagt - detta är ett hem att förälska sig i.

Hall
+
Vik av från Linnégatan och upp mot den stora, välvda träporten. Inne i det prydliga trapphuset kan man välja på att ta den fint renoverade hissen eller trapporna upp till andra våningen. Hallen är rymlig, välkomnade och luftig med öppningar till både kök, serveringsgång och vardagsrum. Utrymme finns för en mindre byrå eller fåtölj. Alldeles till vänster finns en praktisk nisch med gott om plats för både ytterkläder och skor. Väggar tapetserade i klassiskt William Morrismönster och det massiva ekparkettgolvet ger ett smakfullt och hemtrevligt första intryck.

Vardagsrum
+
Till vänster om hallen finns det spatiösa vardagsrummet. Ett osedvanligt ljust och harmoniskt rum med gott om plats för flera olika funktioner. I ena hörnet finns en vacker, vitmålad öppen spis - som dock inte är i bruk. Vackra tak med originalstuckatur och takrosett samt en takhöjd om ca 3 meter förstärker 20-talskaraktären ytterligare. Det stora fönsterpartiet, omsorgsfullt renoverat med ljudisolerande glas och inte mindre än fyra öppningsbara fönster i rakt västerläge, gör att ljuset flödar in en stor del av dagen och kvällen. Fönsterbräden av ljus gråmelerad kalksten, breda nog att rymma både växter och diverse prydnadsföremål, är också lämningar från sent 20-tal. Ljust målade väggar bryter fint mot det lite mörkare ekgolvet. Golvknarret vittnar om att det snart legat där i hundra år. Här ryms utan problem både soffgrupp, läsfåtölj och matsalsbord för den som så önskar.

Sovrum/allrum
+
I fil med vardagsrummet ligger det största sovrummet, även detta ett härligt ljust och behagligt rum. Detta rum är även utmärkt som matsal eller ytterligare ett sällskapsrum om man så vill. Fönsterpartiet är lika imponerande och stänger lika effektivt ute stadens alla tänkbara ljud. Även här smyckas taket av stuckatur och takrosett. Mellan de båda rummen i fil finns en bred öppning med vackra ursprungliga skjutdörrar. Längs ena väggen finns utrymme för flertalet garderober eller en arbetsplats.

Serveringsgång
+
En charmig serveringsgång leder vidare till badrummet och förbinder lägenhetens båda sovrum. I den bortre delen av serveringsgången finns ett vackert tidstypiskt serveringsskåp samt två rymliga klädkammare. Golvet består här av furuplank i original och väggarna är målade i en gråbeige ton.

Badrum
+
Ett rymligt och fräscht badrum som helrenoverades av tidigare ägare 2008 i tidlösa färger och material. På golvet ligger tidstypiskt, schackrutigt klinker med underliggande värmeslingor och väggarna är helkaklade i vitt. Den specialbyggda kommoden med granitskiva rymmer förutom handfat och förvaringsskåp även en inbyggd tvättmaskin, medan det tillhörande överskåpet ger ytterligare förvaring. Duschhörnan avskärmas med vikbara glasväggar och i taket finns flertalet spotlights. Vid sidan om toalettstolen sitter även en handdukstork.

Sovrum
+
Föregående ägare valde att flytta köket till det tidigare lite mindre sovrummet för att på så vis skapa ett större sovrum in mot gården. Detta rum används idag som barnrum, men utrymme ges även för en rejäl dubbelsäng. Det ursprungliga skafferiet ger idag bra förvaring åt både kläder och leksaker och den djupa fönsternischen ger fin avställningsyta. Även här har man tagit fram brädgolvet och väggarna är tapetserade i ännu ett av William Morris fina mönster. Skulle man någon gång vilja flytta tillbaka köket hit finns allt intakt.

Kök
+
I anslutning till hallen ligger köket som helrenoverades 2014. Den platsbyggda köksinredningen i klassisk stil breder ut sig längs ena långväggen med grågröna ramluckor i dubbla rader hela vägen upp till tak. Man har även byggt ett kallskafferi med fungerande ventil och återanvänt den tidigare garderobsdörren för att bibehålla den ursprungliga känslan. En måttbeställd rostfri bänkskiva är både praktisk och bryter fint mot allt det gröna. Köket rymmer ett ordentligt matbord där familjen kan samlas tack vare den platsbyggda kökssoffan och de helglasade balkongdörrarna bjuder in morgonsolen lagom till frukost. Dimbara downlights i taket ger utmärkt belysning både vid matlagningen och vid mysiga middagar. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, varmluftsugn och induktionshäll (samtliga från Miele), kolfilterfläkt (Fjäråskupan) samt kombinerad kyl/frys (Miele). Detta rum användes ursprungligen som jungfrukammare med separat ingång från trapphuset. I den gamla dörröppningen har man byggt in kyl/frysen samt smart extra förvaring. En annan fin och funktionell lösning är skjutdörrarna i gammal stil som ger möjlighet att stänga till om köket. Väggarna går ton i ton med köksinredningen och golvet består av massiv stavparkett.

Balkong
+
De helglasade pardörrarna i tidstypisk stil, som sattes in då balkongerna byggdes, gör att ljuset flödar in i köket. Väl ute på balkongen kan man njuta av morgon- och förmiddagssolen tack vare det raka österläget. Härifrån blickar man ut över den ovanligt stora och härligt grönskande innergården. Balkongens storlek om ca 1,30 x 3 meter ger plats åt flera sittplatser och planteringar.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!