Nordenskiöldsgatan 30 A

Underbar 2:a belägen på högsta ordinarie våningsplan i en mycket välskött fastighet med hiss. Fantastisk smidesbalkong som ger härlig kontakt med himlen. Extremt välplanerad med flera detaljer från sekelskiftet. Stabil och populär förening!


Nordenskiöldsgatan 30 A

Bostadsrätt

2 + kök

2683 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

50kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På våning fem av sex i denna välskötta stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal finner ni denna perfekt planerade tvåa. Högt upp med hiss, så tyst att man glömmer att man befinner sig i en storstad och kunna stoltsera med en sagolik balkong om ca 5 kvm i sydost. Det höga och insynsskyddade läget ger ett behagligt lugn åt bostaden. När man blickar ut över himlen och grönskan utanför de höga fönstren, är det svårt att tro att läget är så centralt. Utsikten över grannens takåsar ger en känsla av frihet som är svår att finna i Linné. Fem våningar ner står den lummiga och välskötta gården.

Lägenhetens luftiga planlösning inbjuder till trivsamt umgänge och gör detta till ett hem utöver det vanliga. Stora fönsterpartier välkomnar ljuset att flöda in över de välskötta originalbrädgolven. Den genomtänkta planlösningen, med ett socialt vardagsrum och ett sällskapskök bredvid varandra, gör att lägenheten känns större än vad den är. Det gamla trapphuset har gjorts om till ett rofyllt sovrum som ligger avskilt från de andra rummen.

Utanför porten finns det mesta! Lite längre ner på gatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Och i egna huset har du prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. När du stiger in är stadens puls som bortblåst och ersatt av ett eftertraktat lugn. På vägen upp till lägenheten slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss. Föreningen lade nyligen in ett tidstypisk schackrutigt klinker i trapphusen.

Hall
+
Lägenhetens hall är ljus och välkomnande. Till höger innanför entrén finns avhängningsmöjligheter och två garderober som erbjuder förvaring för både jackor, väskor och skor. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger vitoljat originalbrädgolv.

Badrum
+
Ta till vänster i hallen och du finner det smakfullt renoverade badrummet. Rymligt och ljust med kaklade väggar i vitt och vit klinker med underliggande golvvärme - härligt för den tidiga morgonen. Här finns en djup och bred duschhörna, wc-stol, handdukstork, handfat i porslin och ett översittande badrumsskåp med spegel. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger en behaglig belysning. I duschen kan en vikbar duschvägg sättas upp för den som vill.

Vardagsrum
+
En sekelskifteslägenhet med dagens krav på smart och luftig planlösning. Väldigt tilltalande öppning till köket, skapar en social, harmonisk stämning och närvaro. Dubbla fönster med överljus tillsammans med väggar och tak målade i ljusa kulörer gör rummet ljust och positivt. Det höga läget ger mycket god kontakt med himlen. På golvet ligger tidtypiskt brädgolv som vitoljats för en sammetslen känsla. Vardagsrummet har gott om plats för både soffa, fåtölj, soffbord, tv och en byrå.

Kök
+
Sällskapskök med vita luckor och bänkskiva av ek. Den borttagna biten av väggen ger en härlig öppenhet mot vardagsrummet. Intill fönstret mot gården ryms ett matbord för 6 personer. Den rundande väggen där teglet tagits fram skänker också charm till köket. Köket är utrustat med spis med keramikhäll, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och en inbyggd micro. Ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i rostfri plåt. Golvet pryds av vackra vitoljade originalplankor.

Sovrum
+
Intill köket och med utgång till den härliga balkongen ligger det runda sovrummet. Detta var en gång i tiden ett trapphus. Rummets form gör det extra mysigt och de glasade pardörrarna ut till balkongen gör att gränsen mellan ute och inne effektivt suddas ut. Om sommaren är det skönt att kunna sova med balkongdörren öppen och det tysta läget mot gården ger en behaglig nattsömn. Väggarna är tapetserade med en tapet från Morris. Två garderober ger förvaring. Golvet består av parkett i ek.

Balkong
+
Stor på inte mindre än fem kvadratmeter, och enormt användbara. Här kan lätt 4 personer få plats och njuta av en middag en ljummen sommarkväll! Balkongen har en skön kontakt med gården och himlen, vilket nästan ger en kontinental känsla. Det tidstypiska smidesräcket ger balkongen en fin inramning och utsikten över takåsarna ger en frihetskänsla som är svår att finna i en storstad.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!