Nordenskiöldsgatan 30 A

Underbar sekelskiftestvåa belägen på vån 4 av 6 i välskött fastighet med hiss. Kvadratsmart med öppen planlösning och mycket förvaring. Fantastisk smidesbalkong i sydost med fri vy mot en grönskande innergård & sol till em. Stabil BRF!


Nordenskiöldsgatan 30 A

Bostadsrätt

2 + kök

2593 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

49kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På våning fyra av sex i denna välskötta stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal finner ni denna fina lägenhet. Ett hem för dig med högt ställda krav och för Dig som vill bo väldigt bra. För det måste ses som ovanligt bra att bo så högt upp med hiss, så tyst att man glömmer att man befinner sig i en fristad och kunna stoltsera med en balkong om ca 5 kvm i sydost. Den sagolika smidesbalkongen blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. Här skiner solen från tidig morgon till ca 14-tiden.

Lägenhetens öppna och luftiga planlösning inbjuder till trivsamt umgänge. Den genomtänkta planlösningen där vissa väggar slagits ut och det gamla trapphuset har gjorts om till sovrum, gör att lägenheten känns större än vad den är.
Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 4kvm

Utanför porten finns det mesta! Lite längre ner på gatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Och i egna huset har du prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
På vägen upp till lägenheten slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss. Lägenhetens hall är ljus och välkomnande. En garderobsvägg med skjutdörrar erbjuder förvaring för både jackor, väskor och skor.

Badrum
+
Till vänster om hallen ligger det helkaklade badrummet. Rymligt och ljust med kaklade väggar i vitt och grågrön klinker med underliggande golvvärme. Duschhörna, wc-stol, handdukstork, handfat med vit kommod och översittande inkaklad spegel. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger en behaglig belysning. I duschen kan en vikbar duschvägg sättas upp för den som vill.

Vardagsrum
+
En sekelskifteslägenhet men med dagens öppna planlösning. Väldigt tilltalande öppning till köket skapar en social harmonisk stämning och närvaro. Dubbla fönster med överljus, väggar och tak målade i ljusa kulörer gör rummet ljust och positivt. På golvet ligger en ekparkett.

Kök
+
Genomtänkt kök med bra förvaring och arbetsyta. Den borttagna väggen ger en härlig öppenhet mot vardagsrummet. Intill fönstret mot gården ryms ett matbord för 6 personer. Sovrummets rundande väg skänker också charm till köket som ligger intill. Det framtagna teglet ger karaktär. Samtliga vitvaror är av rostfritt utförande är av märket Electrolux. Spishäll, fläktkåpa, diskmaskin och helintegrerad kyl/frys. Ovan bänkskivan sitter stora svarta kakelplattor och infällda downlights samt spotlights ger ett behagligt ljus. Golvet pryds av stora grafitgråa klinkerplattor.

Sovrum
+
Intill köket och med utgång till den härliga balkongen ligger det runda sovrummet. Detta var en gång i tiden ett trapphus. Rummets form gör det extra mysigt och de glasade pardörrarna ut till balkongen gör att gränsen mellan ute och inne effektivt suddas ut. Om sommaren är det skönt att kunna sova med balkongdörren öppen och det tysta läget mot gården ger en behaglig nattsömn. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och tre stående garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Balkong
+
Ovanligt stora - inte mindre än fem kvadratmeter och enormt användbara. Läget är i öster vilket ger sol från morgon till eftermiddag. Här kan lätt 4 personer få plats. Det tidstypiska smidesräcket ger balkongen en fin inramning och utsikten över takåsarna ger en frihetskänsla som är svår att finna i en storstad.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!