Nordenskiöldsgatan 7 A

Välkommen till denna ljusa, välplanerade etta med ett oslagbart läge i Linné! Belägen på våning 5/5 med hiss samt en mängd vackra originaldetaljer från 1920-talet. Stort kök med plats för många middagsgäster. Gott om förvaring.


Nordenskiöldsgatan 7 A

Bostadsrätt

1 + kök

2713 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

38kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Här erbjuds en oerhört charmig och välhållen 20-talslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Denna drömetta ligger på högsta ordinarie plan. Lägenheten är välplanerad och dess planlösning i kombination med den rymlig takhöjden gör att lägenheten känns större än 38 kvadratmeter. Nuvarande ägare har renoverat alla ytskikten i lägenheten och de har verkligen gjort ett gediget jobb. Väggar har bredspacklas släta. Stort rymligt kök med plats för alla vänner. Gott om förvaring i form av ett loft, samt platsbyggda garderober.
Lägenheten är tyst och rogivande tack vare sitt höga läge på våning fem samtidigt som idylliska Linnégatan och alla dess utbud ligger precis intill. Lite längre bort ligger natursköna Slottsskogen, perfekt för dig som gillar att motionera eller bara att botanisera bland djur och natur. Från Slottsskogen är det sen bara ett stenkast till vackra Änggårdsbergen; ett härligt naturreservat med slingrande naturstigar, perfekt för hundälskare och motionärer, eller Göteborgs botaniska trädgård som allmänt anses som en av de ledande i världen!

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6kvm.

Hall
+
Efter att ha tagit hissen upp, eller trappan om man så vill, välkomnas man in i hallen som är precis lagom stor. I hallen är det ett loft som ger rikligt med förvaring eller en möjlig sovplats. Till höger är två platsbyggda originalgarderober. Redan i hallen så slås man av ljuset och att detta är en yteffektiv lägenhet.

Badrum
+
Bakom en vacker spegeldörr i original, döljer sig det fräscha, ljusa och helkaklade badrummet. Väggarna är kaklade i vitt med matchande grå klinker på golvet och duschvägg av glas. En kommod med översittande spegelskåp. Plats finns om man vill installera tvättmaskin.

Kök
+
Redan i hallen kan man skymta det stora köket som med sitt sexluftsfönster och det framtagna brädgolvet. Här finns plats för ett större matbord. Funktionellt kök med kyl/frys, häll, ugn och fläkt. Ett bevarat originalskafferiet med spegeldörr.

Allrum
+
Till vänster i hallen ligger allrummet som andas rymd tack vare den tilltagna takhöjden om ca 3 meter. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och säng. En rejäl platsbyggd garderob från Lidhults ger gott om förvaring. En stilren 20-talsstuckatur pryder tillsammans med takrosetten det vitmålade taket. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett. Ett ovanligt fint spröjsat fönster med munblåst glas och djup fönsterbräda av svart kalksten släpper in dagssolens strålar. Sticker man ut huvudet kan man se både ner på Linnégatan och upp mot Sveaplan. Fönstren renoverades i tidstypisk stil av föreningen för några år sedan och är ett av de få husen i området som har originalutseendet kvar.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!