Nordenskiöldsgatan 7 B

Oerhört smakfull och inflyttningsklar 20-talstvåa belägen på våning 5 av 6 i välskött fastighet med hiss. Njut av två balkonger varav en mot gatan i söder och en mot gården i norr med kvällssol. Fint renoverat kök & badrum, fiskbensparkett, stuckatur, pärlspont & vitmålade brädgolv. Gott om förvaring i form av två klädkammare.


Nordenskiöldsgatan 7 B

Bostadsrätt

2 + kök

3906 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

60kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med det bästa av Linné runt knuten lägger kombinationen av sobert 20-tal och en personlig medveten inredning grunden till en magisk atmosfär. Den stilrena inramningen med ljusa väggar och tidsenlig slipad och oljad stavparkett i fiskbensläggning lyfter fint fram de generösa fönsterpartierna i söder och norr. Trots att stadskärnan är så nära känns den långt borta. För visst är det något visst med att bo högst upp bland takåsarna? För varje våningsplan hissen tar dig känns storstadsbruset mer och mer avlägset samtidigt som det obeskrivliga ljuset blir mer och mer påtagligt. Fast förankrad i 20-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Gamla detaljer har smakfullt kryddats med nutidens krav på estetik. Vitmålade originalbrädgolv, slipad och oljad stavparkett, spegeldörrar, stram stuckatur, takrosett, gjutjärnselement, pärlspont och fönsterbräden av marmor är av finaste skick. För dig som drömmer om balkong kan här hänföras av inte bara en utan två (!) balkonger med högt fritt läge. Den ena nås via köket och bjuder på kvällssol medan den andra öppnas upp från vardagsrummet med sol större delen av dagen. Köket är smakfullt renoverat liksom badrummet med tvättmöjligheter och påkostade materialval. Här är det bara att flytta in.

Hela området kring Sveaplan har vaknat upp ordentligt och känns numera som en stad i staden. Hela Övre Husargatan har renoverats och även Sveaplan runt hörnet har rustats upp till piazza med träd och uteserveringar. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett stenkast från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Kommunikationerna är också goda. Olivedalsgatans spårvagnshållplats passeras av linje 1, 2 och 6 med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig både inom och utanför staden och på gatorna intill finns både surdegsbageriet Alvar och Ivar, ett apotek, Hemköp och en mängd mysiga kvartersbutiker med allt från delikatesser till designprylar. För dig som studerar ligger Handelshögskolan bara en kort promenad bort och övriga universitet på cykelavstånd.

Hall
+
Det sägs att ett första intryck alltid är bestående. I detta fall kan det inte bli bättre. Redan när man öppnat dörren och skymtat hallen med den tilltagna takhöjden känns det som man har hittat hem. Hissen går hela vägen upp till ytterdörren på femte våningen. Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter och den genomgående planlösningen ger ett ljust och trivsamt intryck. Gamla originaldörrar, utmärkt underhållna, har sin självklara plats i lägenheten. Direkt till vänster om entrédörren finns plats att hänga av sig jackan och rakt fram i en liten nisch finns en praktisk liten sittbänk med inbyggd förvaring samt ovansittande förvaringsskåp. Bakom en vacker profilerad dörr döljer sig en rymlig klädkammare - utmärkt för städsaker, skor, vinterjackor och golfbagen. Precis innanför dörren har man valt att lägga in svartvitmönstrade klinkerplattor (Voltaire) från Marrakesh Design. Detta ger inte bara en snygg inramning utan är också praktiskt under höst- och vinterhalvåret.

Kök med utgång till balkong
Till vänster om entrén ligger det fint renoverade köket från 2010 där nuvarande ägare nyligen låtit bygga en balkong. Helglasade pardörrar öppnar upp till smidesbalkongen som nästan ger en hisnande känsla med sitt höga och ovanligt fria läge in mot den enorma innergården. Här ute dukar man gärna upp morgonkaffet eller varför inte middagen då solen kommit runt och värmer gott. Köket är en finstämd mix mellan gammalt och nytt där brädgolvet och den vackra spegeldörren med fönsterglas finns bevarade medan vita släta luckor som går hela vägen upp till tak erbjuder gott om förvaring och den vitoljade bänkskivan av massiv ask mjukar upp det så stilrena intrycket. Den maskinella utrustningen består av en gasspis med elektrisk ugn i rostfritt utförande, översittande diskret fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Dimbara downlights under köksskåpen ger ett bra arbetsljus. Längs högra väggen sitter idag en arbetsbänk som även fungerar som frukostplats men för den som så önskar ryms här annars ett matbord för fyra. Väggen vid matplatsen är till hälften tapetserad med en mönstrad tidstypisk tapet från William Morris medan den nedre delen är klädd med tidstypisk vitmålad pärlspont.

Inre hall
+
I mitten av lägenheten finns ett utrymme som får detta hem att kännas som en 2,5:a. Idag används den inre hallen som arbetsplats men utrymmet kan även användas till ytterligare platsbyggd förvaring eller litet bibliotek. Även här är väggarna nymålade i en bruten vit nyans. En bevarad mycket vacker skjutdörr gör att man kan stänga mellan vardagsrummet och detta rum. Golvet pryds av oljad stavparkett i fiskbensläggning och i taket finns rosetten bevarad.

Sovrum
+
Sovrummet är rofyllt beläget med fönster mot en av Linnés lummigaste och största innergårdar. Rummet är ljust och så tyst att det är svårt att tro att man befinner sig på en tvärgata till Linnégatan. Om sommaren är det skönt att kunna öppna fönstret utan att bli störd och rummets rektangulära form gör det lätt att möblera. Den djupa fönsterbrädan av marmor ger tillsammans med den strama stuckaturen och det vitmålade brädgolvet den känsla man eftersträvar i ett hus från 1929. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, en byrå och varför inte en fåtölj? Till höger innanför dörren erbjuder en platsbyggd klädkammare goda förvaringsmöjligheter. Även den har klätts in med pärlspont och fått tidstypiska beslag för att harmoniera med den övriga inredningen. En av väggarna är tapetserad med en klassisk tapet från Josef Frank. De övriga är målade i en vit nyans.

Badrum
+
Bakom en spegeldörr i original, mellan vardagsrummet och sovrummet, ligger det nyligen renoverade badrummet. Smakfullt och smart planerat med vägghängd wc, vikbara duschväggar, tilltagen takhöjd med infälld belysning, tvättmaskin och ett handfat som vilar på en bänkskiva av massiv acajou. Väggarna är kaklade med ett vitt rektangulärt kakel och en grafitgrå bård och golvet består av vitt klinker med underliggande golvvärme. Ovanför det kvadratiska handfatet sitter en stor spegel med översittande belysning. Strömbrytare från Eljo Renova visar att inget är lämnat åt slumpen. Öppna hyllplan av acajou erbjuder tillsammans med ett vitt väggfast skåp förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum med utgång till balkong
I förlängningen till den inre hallen följer vardagsrummet som bokstavligen badar i ljus tack vare det höga fönstret i söder och pardörrarna som leder ut till den andra balkongen. Den genomgående planlösningen ger rymd och liv. Vacker oljad stavparkett i klassisk fiskbensläggning av ek och ljusa väggkulörer ger en neutral bas. Stuckatur och takrosett ramar in rummet som är som gjort för umgänge och samvaro. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel, middagsbord, hyllor och fåtölj. Även om köket erbjuder plats för fyra personer så är det härligt att kunna umgås med vännerna över middagar i vardagsrummet. På den soldränkta balkongen ryms ett mindre bord, stol och växter och man kan med fördel sitta även innanför dörrarna och njuta av solen. Det höga läget ger en fantastisk vy ner mot Linnégatan.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!