Nordhemsgatan 66 A

Underbar sekelskiftestrea om 81 kvm på toppen av Nordhemskrönet och med en magnifik utsikt över staden. Genomgående och runtgående planlösning, stor balkong i rakt västerläge. Vackra originaldetaljer bevarade såsom stuckatur, höga fotlister, pardörrar, fungerande kakelugn etc. Bara att flytta in.


Nordhemsgatan 66 A

Bostadsrätt

3 + kök

4757 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

81kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en ljus och luftig sekelskifteslägenhet med trivsamma attribut såsom kakelugn, vackra fönsterpartier, högt i tak och bevarade detaljer. Lägenheten är belägen på våning 3 av 4 i en ovanligt välhållen sekelskiftesfastighet med fint läge högt ovanför stadens brus. Mycket är intakt, både invändigt och utvändigt, sedan huset byggdes 1905. Den genomgående och runtgående planlösningen, med fönster i två väderstreck, gör att ljuset flödar in. Två stora rum i fil utgör lägenhetens hjärta med utgång till en stor balkong i rakt västerläge.
Nuvarande ägare har gjort ett fantastiskt jobb med ytskikten i lägenheten; all el har frästs in och bytts ut, väggarna har bredspacklats till perfektion och ekparketten - som är genomgående i hela lägenheten - har slipats och vitpigmenterats med en hårdvaxolja.
Den ursprungliga charmen från förra sekelskiftet finns bevarad i form av ca 3 meters takhöjd, kakelugn, vackra tak med vacker stuckatur, fina profilerade lister och djupa fönsternischer. För några år sedan lät föreningen byta alla fönster på fastigheten - de fula och undermåliga fönstren som sattes in på 80-talet åkte ut och ersattes av nya, moderna fast i gammal, tidstypiskt stil. Detta omfattande arbete har bidragit enormt till att återskapa fastighetens originalkaraktär. Dessutom är ljusinsläppet fantastiskt med mycket glas och tunna bågar.

Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en populär förening med människor som trivs och bor kvar under lång tid. Föreningen har en otroligt fin innergård med härlig vy över staden. Man sålde av en del av vinden vilket stärker föreningens ekonomi både på lång och kort sikt.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken. Hundra meter ner korsar Nordenskiöldsgatan. Här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett par kvarter bort från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig.

Till lägenheten har man ett källarförråd samt ett gigantiskt vindsförråd.


Entré/Hall:
+
Efter att ha passerat den fina porten och den kullerstensförsedda gången möts du av föreningens charmiga innergård med utsikt över staden. Två och en halv trappa upp når du entrén och hallen. Utrymme finns för avhängning och mindre hallmöbel innanför dörren. Hallen är lägenhetens nav och härifrån når man alla lägenhetens rum.

Vardagsrum och balkong
+
Direkt till höger om hallen ligger vardagsrummet. Ett rum med bevarade detaljer såsom generös takhöjd, stuckatur, takrosett, höga fotlister och en kakelugn där det eldas frekvent under den kalla årstiden.
Rummet är stort och kan ge plats åt både matsalsbord och soffa.
Väggarna är målade i bruten kulör vilket lyfter fram stuckaturen och listverken. Ljusflödet från väster är fantastiskt, härifrån har du utgången till balkongen med sol från lunch till kväll. Balkongen byggdes för några år sedan och fick då en rejäl storlek på nästan sex kvadratmeter. Vackra smidesräcken ramar in balkongen och utsikten är fin mot vackra Nordhemsskolan och grönska.

Sovrum
+
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och stora pardörrar som skiljer rummen åt. Högt i tak, bevarad stuckatur och dekorativ takrosett skänker den känsla man eftersträvar i ett hus från förra seklet. Väggen mot väster upptas av två stora fönsterpartier. Idag är det ett riktigt lyxigt sovrum med dubbelsäng och mycket luft. Förvaring finns i form av fem garderober. Möjligheterna finns att disponera detta rum som matsal, eller om man vill renovera, så skulle man kunna flytta ut köket till detta rum (det kräver dock att man renoverar badrummet samtidigt).

Vägg i vägg med köket och mot den lugna innergården ligger det mindre av de två sovrummen. Detta används idag som gästrum och kontor. Vill du ha det som huvudsovrum så finns de gott om plats för dubbelsäng samt andra möbler. Ett högt fönsterparti bjuder in ljuset och den vackra gården utanför samt den magnifika utsikten över staden. Rummet är helt fritt från insyn.

Kök
+
In mot gården och med underbar utsikt ligger lägenhetens kök. Äldre kökssnickerier men med nyare vitvaror och fullt utrustat med diskmaskin, spis, kolfilterfläkt och kyl/frys.
Här finns plats för ett matbord för flera middagsgäster. Utsikten härifrån är slående.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades för några år sedan. (våtrumsintyg finns) Stilrent och modernt med tidlösa materialval och helkaklade väggar i vitt och grå klinker på golvet. Duschhörna med glasvägg. Handfat med tillhörande blandare som vilar på en vit kommod, ovanför sitter en planspegel med belysning. WC-stol och handdukstork. Golvvärme ger behaglig temperatur åt bara fötter. En toppmatad tvättmaskin ser till att kläderna blir rena.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!