Nordhemsgatan 66 A

Underbar sekelskiftestrea om 81 kvm på toppen av Nordhemskrönet och med en magnifik utsikt över staden. Genomgående och runtgående planlösning, stor balkong i rakt västerläge. Vackra originaldetaljer bevarade såsom stuckatur, höga fotlister, pardörrar, fungerande kakelugn etc. Bara att flytta in.


Budgivare 1
5 150 000 kr
2018-04-24 11:55
Budgivare 2
5 125 000 kr
2018-04-24 11:46
Budgivare 1
5 100 000 kr
2018-04-24 11:38
Budgivare 2
5 075 000 kr
2018-04-24 11:34
Budgivare 1
5 050 000 kr
2018-04-24 11:32
Budgivare 2
5 025 000 kr
2018-04-24 11:31
Budgivare 3
5 000 000 kr
2018-04-24 11:26
Budgivare 2
4 975 000 kr
2018-04-24 11:22
Budgivare 1
4 950 000 kr
2018-04-23 18:00
Visa budhistorik

Nordhemsgatan 66 A

Bostadsrätt

3 + kök

81kvm

4757 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

4 950 000 kr

Andelstal: 5.76% Lägenhetsnr: 4 Driftkostnader: 4500 kr/år varav El: 2500 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en ljus och luftig sekelskifteslägenhet med trivsamma attribut såsom kakelugn, vackra fönsterpartier, högt i tak och bevarade detaljer. Lägenheten är belägen på våning 3 av 4 i en ovanligt välhållen sekelskiftesfastighet med fint läge högt ovanför stadens brus. Mycket är intakt, både invändigt och utvändigt, sedan huset byggdes 1905. Den genomgående och runtgående planlösningen, med fönster i två väderstreck, gör att ljuset flödar in. Två stora rum i fil utgör lägenhetens hjärta med utgång till en stor balkong i rakt västerläge.
Nuvarande ägare har gjort ett fantastiskt jobb med ytskikten i lägenheten; all el har frästs in och bytts ut, väggarna har bredspacklats till perfektion och ekparketten - som är genomgående i hela lägenheten - har slipats och vitpigmenterats med en hårdvaxolja.
Den ursprungliga charmen från förra sekelskiftet finns bevarad i form av ca 3 meters takhöjd, kakelugn, vackra tak med vacker stuckatur, fina profilerade lister och djupa fönsternischer. För några år sedan lät föreningen byta alla fönster på fastigheten - de fula och undermåliga fönstren som sattes in på 80-talet åkte ut och ersattes av nya, moderna fast i gammal, tidstypiskt stil. Detta omfattande arbete har bidragit enormt till att återskapa fastighetens originalkaraktär. Dessutom är ljusinsläppet fantastiskt med mycket glas och tunna bågar.

Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en populär förening med människor som trivs och bor kvar under lång tid. Föreningen har en otroligt fin innergård med härlig vy över staden. Man sålde av en del av vinden vilket stärker föreningens ekonomi både på lång och kort sikt.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken. Hundra meter ner korsar Nordenskiöldsgatan. Här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett par kvarter bort från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig.

Till lägenheten har man ett källarförråd samt ett gigantiskt vindsförråd.


Entré/Hall:
+
Efter att ha passerat den fina porten och den kullerstensförsedda gången möts du av föreningens charmiga innergård med utsikt över staden. Två och en halv trappa upp når du entrén och hallen. Utrymme finns för avhängning och mindre hallmöbel innanför dörren. Hallen är lägenhetens nav och härifrån når man alla lägenhetens rum.

Vardagsrum och balkong
+
Direkt till höger om hallen ligger vardagsrummet. Ett rum med bevarade detaljer såsom generös takhöjd, stuckatur, takrosett, höga fotlister och en kakelugn där det eldas frekvent under den kalla årstiden.
Rummet är stort och kan ge plats åt både matsalsbord och soffa.
Väggarna är målade i bruten kulör vilket lyfter fram stuckaturen och listverken. Ljusflödet från väster är fantastiskt, härifrån har du utgången till balkongen med sol från lunch till kväll. Balkongen byggdes för några år sedan och fick då en rejäl storlek på nästan sex kvadratmeter. Vackra smidesräcken ramar in balkongen och utsikten är fin mot vackra Nordhemsskolan och grönska.

Sovrum
+
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och stora pardörrar som skiljer rummen åt. Högt i tak, bevarad stuckatur och dekorativ takrosett skänker den känsla man eftersträvar i ett hus från förra seklet. Väggen mot väster upptas av två stora fönsterpartier. Idag är det ett riktigt lyxigt sovrum med dubbelsäng och mycket luft. Förvaring finns i form av fem garderober. Möjligheterna finns att disponera detta rum som matsal, eller om man vill renovera, så skulle man kunna flytta ut köket till detta rum (det kräver dock att man renoverar badrummet samtidigt).

Vägg i vägg med köket och mot den lugna innergården ligger det mindre av de två sovrummen. Detta används idag som gästrum och kontor. Vill du ha det som huvudsovrum så finns de gott om plats för dubbelsäng samt andra möbler. Ett högt fönsterparti bjuder in ljuset och den vackra gården utanför samt den magnifika utsikten över staden. Rummet är helt fritt från insyn.

Kök
+
In mot gården och med underbar utsikt ligger lägenhetens kök. Äldre kökssnickerier men med nyare vitvaror och fullt utrustat med diskmaskin, spis, kolfilterfläkt och kyl/frys.
Här finns plats för ett matbord för flera middagsgäster. Utsikten härifrån är slående.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades för några år sedan. (våtrumsintyg finns) Stilrent och modernt med tidlösa materialval och helkaklade väggar i vitt och grå klinker på golvet. Duschhörna med glasvägg. Handfat med tillhörande blandare som vilar på en vit kommod, ovanför sitter en planspegel med belysning. WC-stol och handdukstork. Golvvärme ger behaglig temperatur åt bara fötter. En toppmatad tvättmaskin ser till att kläderna blir rena.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Nordhemskrönet

Välkommen till toppen av Nordhemskrönet och en mycket eftertraktad fastighet. Här uppe är trafiken begränsad och utsikten bättre. Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en gemytlig förening som lever och andas stort engagemang i alla led. Intresset och engagemanget för fastigheten är exceptionellt, huset hålls i ett fantastiskt skick, man ser långsiktigt på allt som görs och sätter kvalité före kvantitet.
Föreningen förvärvade fastigheten redan 1992 och består idag av 18 lägenheter, samtliga bostadsrätter (1 422 kvm boyta). I fastigheten finns det tre trapphus A, B och C - någon hiss finns ej i huset. Man trivs i huset och det är låg omsättning på lägenheterna, majoritet av lägenheterna är treor men det finns även några fyror och tvåor.

Föreningens ekonomi
Föreningen anses ha en stabil ekonomi. Trots stora investeringar i fastigheten under senare år uppgår de långfristiga skulderna till ca 6 000kr/kvm boarea, vilket ligger i nivå med jämförbara föreningar i Göteborg. Föreningen har sålt av en mindre yta av vinden till två boende i föreningen som kommer bygga ut sina nuvarande lägenheter, intäkten blir på ca 700 000- 800 000kr, samt ökad avgiftsintäkt varje månad. Dessutom får föreningen en större lägenheter där man kan bo under längre tid. Vinden är oisolerad vilket också kommer att göra att man får mindre spill av värme. I dagsläget finns ingen plan på att sälja av hela vinden, men det finns givetvis en enorm potential om det skulle ske.

Gjorda renoveringar
En omfattande ROT-renovering utfördes ca 1981 då bland annat el och vattenstammar byttes ut. Fastigheten hålls i mycket gott skick, ser man tillbaka de senaste åren så har det hänt mycket. Under 2015 så lät man installera fiber till samtliga lägenheter (ingår i avgiften). Under 2014 så dränerade man om mot innergården. Balkonger byggdes både mot gården och ut mot gatan, något som respektive lägenhetsinnehavare själv bekostade. Husets stammar har både filmats och spolats kontinuerligt. Fasaderna är i gott skick och byte av samtliga fönster till nya moderna i gammal stil har gjorts, fönstren är det klart finaste på hela Nordhemsgatan.
Se årsredovisningen för mindre renoveringar och förbättringar som gjorts. Huset står stadigt på berg.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i gott skick men det kommer alltid att behövas göras underhåll för att hålla fastigheten i det skicket. Taket kommer delvis bytas i samband med byggnationen av etagelägenheten. Man har även en ambition att se över trapphuset och portalen inom kort.
Föreningen har SBC som förvaltare. Trappstädning sköts av externt företag. Gemensamma städdagar två gånger per år. Föreningen äger marken som fastigheten står på.

På föreningens gemensamma renoverade innergård är det lätt att trivas. Med ett avskilt lugnt läge, lummiga gröna ytor och fin gatsten är det naturligt att samlas på gården. Det finns något för både stor och liten. Grilla, sitta ner och läsa en bok eller för de yngre, leka och umgås i sandlådan. Det råder en familjär stämning både på gården och inomhus. Frånvaron av hiss i huset gör att man träffas i trapphus och på gården i större utsträckning, vilket naturligtvis bidrar till den goda stämningen. På gården finns även plats för cyklar samt ett mindre soprum med källsortering. Planteringar och växter sköts med varsam hand av trädgårdsgruppen som säkerställer att växterna frodas under de olika årstiderna.

I källaren finns föreningens lättbokade tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp.

Boendeparkering gäller i området, M4 kostar 635 kr/mån. På Nordhemsskolan kan man teckna två olika typer av parkeringskort, antingen "dagkort", vardagar 8-17, 840 kr/mån. Eller "Nattkort", vardagar 17-08 + helger, 300 kr/mån.
Möjlighet finns även till parkeringsplats i närliggande garage, där kostar en plats 800-1000 kr (extern kö).

På föreningens gemensamma renoverade innergård är det lätt att trivas. Med ett lugnt avskilt läge, lummiga gröna ytor, härlig stadsvy och fin gatsten är det naturligt att samlas på gården. Det finns något för både stor och liten. Grilla eller sitt ner och läs en bok eller för de yngre, lek och umgås i sandlådan. Det råder en familjär stämning både på gården och inomhus.

Frånvaron av hiss i huset gör att man träffas i trapphus och på gården i större utsträckning, vilket bidrar till den goda stämningen. På gården finns även plats för cyklar samt ett mindre soprum med källsortering. Föreningen ställer krav på sopsortering i huset. Planteringar och växter sköts med varsam hand av trädgårdsgruppen som säkerställer att växterna frodas under de olika årstiderna. Alla medlemmar har olika ansvarsuppgifter i huset.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: kWh/m2 enligt energideklaration utförd 1970-01-01 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!