Nordhemsgatan 66 C

Vacker sekelskiftestvåa om ca 64 kvm belägen på toppen av Nordhemskrönet. Tre rejäla rum i fil & stor balkong i söderläge. Stuckatur, takrosetter, fina listverk. Föreningen har en underbar grönskande innergård med vacker utsikt, helt skyddad och unik! Våning 2 av 4. Ej hiss


Nordhemsgatan 66 C

Bostadsrätt

2 + kök

3624 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

64kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till detta fantastiskt trivsamma boende; en välbevarad sekelskifteslägenhet med unika kvalitéer. Med en härlig känsla för stil är detta ett hem som slår det mesta. Lägenheten har omsorgsfullt renoverats, vårdats och inretts och resultatet är bevarad charm i kombination med moderna lösningar.

Högt upp på backens krön är luften renare och den storslagna utsikten gör sitt för ökad trivsel. Lägenheten är belägen på våning 2 av 4 i en ovanligt välhållen sekelskiftesfastighet med fint läge, högt ovanför stadens brus. Mycket är intakt sedan 1904 då huset byggdes, både invändigt och utvändigt. Planlösningen med tre rum i fil med kök i ena änden, ett stort vardagsrum med kakelugn i mitten och längst bort ett rejält sovrum med goda förvaringsmöjligheter är genial. Från vardagsrummet har du dessutom utrgång till en stor balkong i rakt söderläge med en fin utsikt ner mot Linnégatan. Alla fönster är mot söder. Mot trapphuset finner du hallen med entrén och badrummet.

Den ursprungliga charmen från förra sekelskiftet finns bevarad i form av drygt 3 meters takhöjd, kakelugn, vackra tak med kraftig stuckatur, fina profilerade lister, djupa fönsternischer, spegeldörrar och originalbrädgolv. Elen har på senare år frästs in i väggarna och tidstypiska strömbrytare har satts in. För några år sedan lät föreningen byta alla fönster på fastigheten - de fula och undermåliga fönster som sattes in på 80-talet åkte ut och ersattes av nya, moderna fast i gammal, tidstypiskt stil. Detta omfattande arbete har bidragit enormt till att återskapa fastighetens originalkaraktär. Dessutom är ljusinsläppet bättre i lägenheterna eftersom de nya fönstren är större.

Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en populär förening med människor som trivs och bor kvar under lång tid. Föreningen har en otroligt fin innergård med härlig vy över staden.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken. Hundra meter ner korsar Nordenskiöldsgatan. Här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett par kvarter bort från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund eller gillar löpning. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås den uppskattade och stora lekplatsen Plikta som är ett paradis för de små.

Entré/Hall:
+
Efter att ha passerat den fina porten och förbi den kullerstensförsedda gången möts du av föreningens charmiga innergård och utsikt över staden. En och en halv trappa upp når du entrén och hallen. Golvet utgörs av ljus, slitstark klinker och väggarna är släta och målade i ljusgrå nyans. Utrymme finns för avhängning och mindre hallmöbel innanför dörren. I hallen finns två passager, en mot köket och en mot vardagsrummet.

Badrum:
+
I anslutning till hallen ligger badrummet. Stilrent och modernt med tidlösa materialval genom helkaklade väggar i vitt och ljusbeige klinker på golvet. Duschhörna med glasvägg och duschblandare med taksil. Handfat med tillhörande blandare som vilar på en vit kommod. Ovanför sitter en planspegel och belysning. Wc-stol, handdukstork och ett vitt högblankt badrumsskåp. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

Kök:
+
Ta till vänster i hallen och du når köket som renoverades för några år sedan. Tidsandan lever men i modernt utförande med ett rejält kök som går i en ljus färgskala med vitt, fasat kakel samt gräddvita köksluckor. Bänkskivan av ljusgrå kalksten från Portugal bryter vackert mot allt det ljusa. Vitvaror i form av induktionshäll, inbyggnadsugn, micro, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin, alla vitvaror från välkända Smeg, Whirlpool och Franke. Fint profilerade listverk, djup fönsternisch och en vacker spegeldörr påminner om en svunnen tid. På golvet ligger originalbrädgolvet som laserats i ljusgrå ton. Ett stort fönsterparti mot söder släpper in ljuset. Här finns plats för både matlagning, matbord och samvaro.

Vardagsrum:
+
I fil med köket ligger ett härligt ljust och luftigt rum med bevarade detaljer så som generös takhöjd, stuckatur, takrosett, höga fotlister, spegeldörrar och en kakelugn. Kakelugnen är provtryckt och tät, däremot måste man slamma skorstenskanalen för att få ta den i bruk igen. Väggarna är målade i en vacker grön nyans som gör att listverk, stuckatur och fönster lyfts fram. Påkostade eluttag och dimmers från Eljo Renova. Golvet utgörs av charmigt originalgolv som laserats i ljusgrå ton. Bra ljusinsläpp tack vare ett rejält fönster och den glasade balkongdörren. Här finns gott om plats för stora soffan, fåtöljen, bokhyllorna, tv:n och kanske ett skrivbord eller ett matsalsbordet för de stora middagarna.

Balkong:
+
I rakt söderläge, tack vare att huset ligger i sutteräng får man till en riktigt bra utsikt ner mot Linnégatan. Balkongen är rejäl och drygt fyra meter lång.

Sovrum:
+
Längst in i bostaden, lite avskilt från de sociala ytorna, ligger det harmoniska sovrummet. Ett stort rum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. Här finns det rejält med förvaringsmöjligheter genom en vägg av garderober med olika förvaringsvariationer. Bakom hela fyra extra breda dubbelgarderober med vita profilerade dörrar finns plats för alla kläder och skor. Till lägenheten hör även två förråd, ett på vinden och ett i källaren. Originaldetaljer så som högt till tak, stuckatur, takrosett, höga fotlister, djupa fönsternischer och vackert plankgolv finns även i detta rum. De ljusgrå väggarna bryts av med en mörkblå vägg och på golvet är likadant brädgolv som i övriga lägenheten. Två höga fönster mot söder ger ljus i rummet.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!