Nordhemsgatan 69 C

En av Linnés charmigaste och välbevarade sekelskiftespärlor, ett boende för dig med högt ställda krav. Fina brädgolv i hela lägenheten, pampiga rum i fil, pardörrar, höga listverk, fungerande kakelugn. Nyrenoverat kök och badrum. Balkong i rakt västerläge mot grönskande innergård.Våning 3 av 4, ej hiss.


Nordhemsgatan 69 C

Bostadsrätt

2 + kök

3371 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

59kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en mycket välplanerad sekelskiftestvåa som har allt man kan önska. Genomgående vackra brädgolv, spegeldörrar, rum i fil med pardörrar emellan, ovanligt höga och välbevarade listverk i hela lägenheten. Fungerande nyrenoverad kakelugn, nytt kök och badrum och en stor balkong mot väster.
Liten gemytlig och mycket välskött förening med god ekonomi.

Utanför porten finns det mesta. Direkt nedanför backen på Nordenskiöldsgatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Till lägenheten hör ett stort förråd på vinden och ett mindre i källaren.

Hall
+
Via den rödmålade portingången och den vackert stenlagda innergården når man trapphuset. Tre trappor upp möts man av en välkomnande hall med plats för avhängning till vänster. Klinker ligger direkt innanför dörren som sedan övergår till brädgolv som blir genomgående i hela lägenheten. Den mönstrade tapeten lyfter fram de vackra listverken och spegeldörrarna. Hallen leder vidare till samtliga rum och tack vare dess olika dörröppningar blir det lite av lägenhetens nav. Naturligt solljus flödar in från vardagsrummet och sovrummet i direkt anslutning. Häng av dig jackan och stig på, detta hem lär inte göra dig besviken!

Vardagsrum
+
Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet. Rummet är målat i en bruten kulör vilket framhäver de ovanligt höga listverken och kakelugnen. Kakelugnen och rökkanalen renoverades härom året.

Sovrum
+
Stora pardörrar skiljer sovrummet från vardagsrummet. Även detta är ett härligt ljust och behagligt rum med gott om plats för många funktioner. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ett rikligt ljusinsläpp och med ett lugnt läge mot Nordhemsgatan. Fyra rejäla garderober som är byggda ända upp till taket ger suverän förvaring. När du öppnar garderobsdörren tänds en diskret belysning i garderoben. På golvet ligger fina originalbrädgolv som vackert ramas in av höga listverk.

Kök
+
Tar du höger från hallen så möts du av det smakfulla köket som sattes in 2015. Grå profilerade luckor i tidstypisk stil. Förvaringen har optimerats i form av överskåp som går hela vägen upp till taket. Allt är smakfullt upplyst av infällda downlights. Bakom bänkskivan i trä sitter ett vitt kakel. Vitvarorna i form av kyl/frys från Smeg. Induktionshäll, ugn och integrerad diskmaskin från Whirlpool. Fläkten är en kolfilterfläkt från Franke.

Balkong
+
Två trappsteg upp från köket når man lägenhetens balkong som byggdes förra året. Den ligger mot den lugna innergården i rakt västerläge, vilket ger sol på eftermiddagen och kvällen. Snart slår grönskan ut på gården utanför.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades 2015. (Våtrumsintyg finns). På golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme för kalla fötter. I övrigt finns det handfat med översittande spegel, vägghängd toalett, handdukstork och duschhörna.
Plats finns för en mindre tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!