Linnégatan 9, Linnéstaden

Nybyggd, unik sekelskifteslägenhet om hela 147 kvm som kan nyttjas som 4 rok, i vacker fastighet från 1899. Spatiöst kök från Myresjö, underbart badrum och ett rymligt vardagsrum om ca 35 kvm. Sovrum med klk och balkong, samt ytterligare ett sovrum. Exceptionellt bra förening, med en avgift om 2 746 kr/månad!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Linnégatan 9
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 147 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Oscar ll:s paradvåning är till salu! Alvhem Mäkleri kan med stolthet erbjuda ett boende långt utöver det vanliga i form av en trea/fyra om hög klass, smakfull totalrenoverad, med känsla för de ursprungliga tingen i kombination med det bästa från idag. Detta är en våning som vänder sig till de med smak för det goda, som önskar en spatiös härlig våning belägen i kanske stans bästa bostadsrättsförening.

Denna lägenhet har de senaste månaderna genomgått en total renovering av duktiga hantverkare, vilket har skapat en lägenhet av hög standard och god klass. Föreningen som säljer lägenheten har inte sparat på kostnaderna vilket avspeglas i genomgående fina materialval såsom kök från Myresjö, vitvaror från Husqvarna, strömbrytare från Eljo Renova mm. Lägenheten är i sig en påminnelse från svunnen tid, med takhöjd på ca 3,3 meter, fint bevarade stuckaturer, höga fotlister, takrosetter och höga fönster samt burspråk. Det enorma köket ger härliga förutsättningar för att samla vänner och bekanta och bjuda till fest. Sovrummen är byggda med goda förvaringsmöjligheter och i lugnt läge. En balkong i västerläge nås från det ena sovrummet. Lägenhetens ventilation är ny och hämtar tilluften från gården. Även all el i lägenheten är ny med jordfelsbrytare och automatsäkringar.

Lägenheten har ofattbara 2 746 kr i månadsavgift. Den låga avgiften skvallrar om föreningens goda ekonomi och ger samtidigt en ovanligt låg boendekostnad på en av stadens mest attraktiva adresser. Det märks att föreningen är välskött in i minsta detalj. På gårdsidan av huset ligger den nyrenoverad tvättstugan och intill den kan de boende njuta av innergården som även den är nyligen restaurerade i trevlig Japan-inspirerad stil.

Två våningar ner erbjuder Linné en salig blandning av caféer, restauranger, antikvariat och delikatesser från världens alla hörn. Kanske är det just avsaknaden av de kommersiella butikskedjorna som ger området den pittoreska, lite kontinentala känslan som gör att de flesta vill bo här. För den som vill är det enkelt att från Järntorget ta sig runt i staden.

Hall
Efter att ha njutit av den pampiga entrén från Linnégatan, de vackra vägg- och takmålningarna så välkomnar de dubbla dörrarna dig in i lägenheten. Hallen känns och är stor och rymlig, med möjlighet till avhängning av ytterkläder direkt i entrén. De ursprungliga nischerna har tagits tillvara och en nisch har blivit en fin sittplats. Nischerna har tapetserats i en tidstypisk tapet från Engelska tapetmagasinet. Övriga väggar är målade i vitt, samt har ett fönster byggts in från sovrummet för att släppa in det naturliga ljuset. En spotlightskena i taket med dimbar belysning ger bra ljus. På golvet direkt innanför dörren ligger en ljust grå klinker, härligt varm med golvvärme och i den inre hallen ligger en nylagd oljad ekparkett på golvet. För den som önskar finns gott om plats att installera garderober.

Sovrum med klädkammare & balkong
Det största av de två sovrummen, lugnt och skönt beläget in mot gården. Här återfinns förutom tid att njuta, en stor klädkammare vilket ger plats för kläder och skor för alla årstider. Genom dubbla balkongdörrar nästan helt i glas nås balkongen. Balkongen är nyligen byggd, stilrent i svart smidesjärn. Läget är nästan rakt västligt, vilket ger sol från lunch och framåt. På ena kortsidan har föreningen låtit bygga en förvaringsmöbel, perfekt att ställa in krukor, jord och annat för den lilla hemmaodlingen.

Kök
Lägenhetens hjärta! Här har skapats en unik plats för att umgås och socialisera på ett avslappnat och otvunget sätt. Tanken har varit att skapa en social atmosfär i ett kök med tidlösa, stilrena material vilket kontrasterar underbart mot de ursprungliga detaljerna såsom det utsmyckade taket och golvet med ekparketten lagd i ett fiskbensmönster. Köket är från Myresjö med matta, vita och handtagslösa skåp och lådor. Lådorna har en riktigt lyxig detalj i form av helautomatiska, eldrivna lådöppnare. Inget krut har sparats på vitvarorna från Husqvarna. Kyl och frys, varmluftsugn och fläkt går i rostfritt, medan diskmaskinen är integrerad. Spis med induktionshäll för bästa resultat. Bänkskivan är av svart granit, där diskhon är snyggt nedsänkt och ovan bänkskivan sitter ett svart kakel i 60*60 plattor. Tre belysningsarmaturer ger ett utmärkt arbetsljus. De flesta uttag är från Eljo Renova, i gammaldags stil, som passar lägenhetens karaktär. En köksö har installerats (flyttbar) för att skapa ytterligare arbetsplats och förvaring. Eftersom köket är byggt i en fd salong är rummet på över 25 kvadratmeter, detta ger såklart möjlighet till att samla alla vänner och bekanta och alla vänners bekanta. Tjusigt i fil, avskilt av spegeldörrar i par ligger vardagsrummet.

Vardagsrum
Fantastiskt rum om dryga 35 kvm med hänförande takstuckaturer, höga fotlister och takrosett från 1800-talets slut. Brädgolv som är varsamt slipade och bevarade snickerier ger tillsammans med de höga fönsterpartierna i par med sk överljus ger en härlig upplevelse. Nymålade väggar och tak i vitt gör rummet ljust och trivsamt. Rummets storlek gör att det ges många möjligheter till möblering, i detta rum är det bara fantasin som sätter begränsningarna. Burspråket med utsikt ner över Linnégatan, bort mot Järntorget skapar en perfekt hörna där man gärna slår sig ner en stund, tar något gott att dricka och ägna en tanke åt att för dryga 100 år sedan så satt Oscar ll just här och gjorde samma sak. Glöm för allt i världen inte att titta upp i taket och njuta av den fantastiska stuckaturen. En vacker spegeldörr leder oss vidare in till sovrummet.

Sovrum
Fjärde Långgatan är en enkelriktad lugn gata, vilket gör detta till ett rofyllt sovrum. De två sovrummen ligger skönt isär, vilket är väldigt bra när gästerna är på besök eller om barnen/föräldrarna vill vara ifred. Rummet är stort nog att rymma en rejäl dubbelsäng och även en arbetsplats. På golvet ligger en nylagd ekparkett och alla väggar och tak är målat i vitt.

Badrum
Rakt fram från entrén ligger badrummet som är liksom övriga lägenheten helt nybyggt 2011. Storleken är slående. Väggarna är kaklade med ljust kakel och golvet pryds av en grå klinker med golvvärme. Lägenhetens vinklar och vrår har nyttjats på ett fint sätt till den stora duschen med vikvägg av glas och toaletten. Ett dubbelhandfat med överliggande spegel, fin belysning och undanliggande kommod gör att fler kan nyttja badrummet samtidigt. Handdukstorken ger alltid en varm handduk. Alla förberedelser är gjorda för den som önskar sätta in tvättmaskin och torktumlare (el, vatten och avlopp). Allt detta är upplyst av rikligt med dimbara downlights från taket.

Vacker fasad anno 1899
En symbios mellan det ursprungliga och det nya
Vackra ekparketter och ett tak....
...som slår det mesta
Planskiss
Allt nytt, handtagslösa automatstängande lådor
Granitskiva och integrerad diskmaskin
Här finns plats för alla
Vardagsrummet på över 35 kvadratmeter
Ligger klassiskt i fil med köket
Härligt ljusinsläpp från två vädersträck
Ett underbart tak
Ekparketter, höga fotlister, takrosett mm
Burspråket, en plats för avkoppling
Med utsikt till Haga (bild ej från lägenheten)
Det stora av de två sovrummen
Beläget in mot gården med utgång till balkongen
Nästan rakt västerläge, med em/kvällssol
Ett avkopplande, lugnt läge
Till sovrummet hör en stor klädkammare
Ingång till sovrummet från hallen
Ljuvligt, stort badrum
Med dubbla handfat & klart för tvättmaskin
Nischerna fint använda
Hallen binder ihop lägenheten
Mycket fina spegeldörrar bevarade
Det andra sovrummet
Perfekt för barn, arbete eller gäster
Vinklar & vrår ger bra arbetshörna
Bra avhängning direkt i entrén
Platsbyggd praktisk soffa
Läget på Linnégatan är svårslaget
Fastigheten är i ett väldigt fint skick
Porten i gammal stil
Välkommen till en välskött bostadsrättsförening
Fint målat trapphus
Hiss tar dig till lägenheten om så önskas
Föreningens gård är välskött och trevlig
Oscar ll har bott i huset
På den tiden såg Linné ut såhär
Saluhallen Briggen ligger runt hörnet
Järntorget med bra kommunikationer ligger nära
Underbara Linnéstaden
Linné by night
Vy över Masthugget
Välkommen till oss vid frågor