Nordenskiöldsgatan 7 B, Linnéstaden

Nyrenoverad & oerhört snygg 20-talstvåa belägen högst upp i vacker fastighet med hiss. Njut av en soldränkt balkong från morgon till kväll & ett ljus som är svårt att beskriva i ord. Nyrenoverat kök, oljad stavparkett, stilren stuckatur, spegeldörrar & vitmålade brädgolv. Gott om förvaring. Måste ses!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordenskiöldsgatan 7 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 61 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 6

Med det bästa av Linné runt knuten lägger kombinationen av sobert 20-tal och en personlig medveten inredning grunden till en oöverträffad atmosfär. Den stilrena inramningen med ljusa väggar och tidsenlig slipad och oljad stavparkett med fiskbensläggning lyfter fint fram de generösa fönsterpartierna i söder och norr. Trots att stadskärnan är så nära känns den långt borta. För visst är det något visst med att bo högst upp bland takåsarna? För varje våningsplan hissen tar Dig känns storstadsbruset mer och mer avlägset samtidigt som det obeskrivliga ljuset blir mer och mer påtagligt. Fast förankrad i 20-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Gamla detaljer har smakfullt kryddats med nutidens krav på estetik. Originalbrädgolv, stavparkett, spegeldörrar, stilren stuckatur, takrosett, gjutjärnselement och fönsterbräden av marmor är av finaste skick. Höga fönster ger ljuset spelrum och balkongen i rakt söderläge blir till det extra rum man om sommaren drömmer om. Köket är nyrenoverat och genomtänkt med påkostade lösningar och smakfulla materialval.

Utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Alldeles runt hörnet från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
Det sägs att ett första intryck alltid är bestående. I detta fall kan det inte bli bättre. Redan när man öppnat dörren och skymtat hallen med den tilltagna takhöjden känns det som man har hittat hem. Hissen går hela vägen upp till ytterdörren och på vägen upp till översta våningen passerar man föreningens gemensamma smidesbalkonger mot gården. Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter och den genomgående planlösningen gör solens strålar närvarande. Gamla originaldörrar, utmärkt underhållna, har sin självklara plats i lägenheten. Som påminnelser och länkar till fastighetens historia. Avhängningsmöjligheter finns till vänster om entrédörren och rakt fram i en liten nisch har en praktisk liten sittbänk med förvaring byggts. Över bänken finns väggfasta vita skåp för ytterligare förvaring. Bakom en vacker profilerad dörr döljer sig en rymlig klädkammare med vitmålat brädgolv - utmärkt för städsaker, skor, vinterjackor och golfbagen.

Kök
Till vänster om entrén ligger det nyrenoverade och oerhört smakfulla köket. Med sitt höga fönster mot gården, det fria insynsskyddade läget och det framtagna vitmålade brädgolvet, är köket en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Vita släta luckor som går hela vägen upp till tak erbjuder gott om förvaring och den vitoljade bänkskivan av massiv ask visar att inget har lämnats åt slumpen. Tillsammans skapar bänkskivan och luckorna en ljus bas som ramas in ytterligare av lackad cement som satts ovan arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av en gasspis med elektrisk ugn i rostfritt utförande, översittande diskret fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Dimbara downlights ger ett bra arbetsljus och den breda fönsterbrädan av marmor blir nästan till en liten sittplats där man kan sitta och se ut över den lummiga innergården. Intill fönstret finns utrymme för ett matbord med fyra stolar. Väggen vid matplatsen är tapetserad med en grafisk tapet från Marimekko. Köket renoverades 2010.

Inre hall
I mitten av lägenheten finns ett utrymme som får detta hem att kännas som en 2,5:a Idag används det halva rummet som arbetshörna, men här finns gott om plats för skrivbord, byrå eller förslagsvis inbyggda garderober. Även här är väggarna nymålade i en bruten vit nyans. Som en kontrast till det vita har en av väggarna tapetserats med en tidstypisk tapet från Morris. Detta ger en fin inramning åt skrivbordet och hyllorna som finns här idag. En bevarad mycket vacker skjutdörr gör att man kan stänga mellan vardagsrummet och detta rum. Golvet pryds även här av oljad stavparkett i fiskbensläggning. Som en påminnelse av lägenhetens bevarade originalcharm, pryds även detta av en takrosett.

Sovrum
Med stort fönster mot en av Linnés lummigaste och största innergårdar är sovrummet beläget. Rummet är ljust och så tyst att det är svårt att tro att man befinner sig på en tvärgata till Linnégatan. Om sommaren är det skönt att kunna öppna fönstret utan att bli störd och rummets regelbundna form gör det lätt att möblera. Den djupa fönsterbrädan av massiv marmor ger tillsammans med den stilrena stuckaturen och det vitmålade brädgolvet den känsla man eftersträvar i ett hus från 1929. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, en byrå och varför inte en fåtölj? Till höger innanför dörren erbjuder vita garderober goda förvaringsmöjligheter. En av väggarna är tapetserad med en diskret mönstrad tapet från exklusiva Lim & Handtryck. De övriga är målade i en vit nyans.

Badrum
Bakom en spegeldörr i original, mellan vardagsrummet och sovrummet, ligger badrummet. Ljusa kaklade väggar och inredning i vitt gör det ljust och fräscht. Ett badkar erbjuder långa och avkopplande bad och handfat med en rektangulär kommod i vitt erbjuder förvaringsmöjligheter. Utöver detta är badrummet utrustat med ett spegelskåp med översittande belysning, wc-stol, handdukshängare och väggfasta vita skåp.

Vardagsrum
I förlängningen till den inre hallen följer vardagsrummet som bokstavligen badar i ljus tack vare det höga fönstret i söder och pardörrarna som leder ut till balkongen. Den genomgående planlösningen ger rymd och liv. Vacker slipad och oljad stavparkett med fiskbensläggning av ek och ljusa kulörer ger en neutral bas. De nuvarande ägarna har lagt stor möda på att få lägenhetens ytskikt i det skick de är idag. Stilren stuckatur och takrosett ramar in rummet som är som gjort för umgänge och samvaro. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel, middagsbord, hyllor och fåtölj. Även om köket erbjuder plats för fyra personer så är det härligt att kunna umgås med vännerna över middagar i vardagsrummet. På den soldränkta balkongen ryms ett mindre bord, stol och växter. Det höga läget ger en fantastisk vy ner över Linnégatan och grannarnas takåsar.

Här är det bara att flytta in...
Med bästa söderläget är solen alltid närvarande
...& utsikten över takåsarna är slående
Luftigt vardagsrum med vacker oljad stavparkett
Här finns även gott om plats för middagsbord
Slå dig ner i soffan & njut av det generösa ljuset
Golven är nyslipade, oljade & massiva
En vacker dörr avskiljer vardagsrum & arbetsplats
"Arbetsrummet" ger känslan av en 2;5:a!
En vackert mönstrad tapet från Morris ramar in
Tilltagen takhöjd ger en härlig rymd
Nyrenoverat påkostat kök med vitmålat brädgolv
Bänkskiva av vitoljad ask & lackad cement
Vita släta luckor hela vägen ger gott om förvaring
Mysig matplats intill fönstret mot innergården
Matplatsen ramas in av en tapet från Marimekko
Bakom en bevarad spegeldörr finns kyl/frys
Gamla detaljer har varsamt sparats
Lugnt beläget sovrum mot den luftiga gården
Utsikten erbjuder en öppen vy mot himlen
Ligg i sängen & titta på stjärnorna
Vitmålat originalbrädgolv & ljusmålade väggar
Tre stående garderober erbjuder förvaring
Intill hallen finns en rymlig klädkammare
Fräscht badrum med vitt kakel & vit kommod
Badkaret erbjuder långa varma bad
En vacker spegeldörr finns bevarad även här...
Välkomnande hall med drömlika golv & högt till tak
Planskiss
Välkommen till Nordenskiöldsgatan 7 B!
Belägen högst upp med hiss i vacker fastighet
Gården är stor & lummig
En bit bort ligger grönskande Skansberget
Fart och folk i en kontinental miljö
Kika gärna in i vår inredningsbutik vid frågor!