Haga Nygata 22, Haga

Mitt i mysiga Haga finner du denna ljuvliga lägenhet om tre rum och kök, belägen högst upp i k-märkt landshövdingehus. Den äldre charmen är välbevarad med bl a tre kakelugnar, fina listverk, stuckatur, takrosetter och gedigna originalbrädgolv. Otroligt vacker och grönskande innergård. Välskött förening med låg avgift!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Haga Nygata 22
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 80 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 2

Välkommen till Haga som det var förr, med välbevarad äldre charm från 1800-talets slut, mittemellan Linnés trevliga kvarterskrogar och Vasastadens puls. Med gångavstånd till allt vad staden har att erbjuda och pittoreska Hagas trevliga caféliv utanför dörren, är det svårt att finna ett bättre läge! Med närhet till Hagaparken, Skansen Kronan, Slottsskogen och grönskande Botaniska trädgården.

Fantastiskt fin och charmig sekelskifteslägenhet högst upp i ett vackert k-märkt landshövdingehus med tre rum i fil mot Haga Nygata och ett kök mot den mysiga innergården. Generös takhöjd, tre kakelugnar, höga fotlister, stuckatur, takrosetter, pardörrar och vackert vitoljat originalbrädgolv omfamnar rummen och skapar en rofylld atmosfär. Alla ytskikt, dvs tak, väggar, golv, stuckaturer och listverk målades om under 2011. Genomtänkt med gästwc i hallen och större badrum med tvättmöjligheter vid sovrummet. Stabil förening med låga avgifter och goda faciliteter. I föreningen finns bl a bastu, festlokal, gästlägenheter och två väldigt vackra och lugna innergårdar med många mysiga uteplatser. Föreningen kommer att separera vattenförbrukningen från avgifterna och därmed sänka avgifterna i början av 2012. Bredband, IP-telefoni och ComHem:s digitalpaket small ingår i avgiften.

Hall
Efter att ha passerat den kullerstensbelagda innergården och gått högst upp i det tidstypiska trapphuset möts du av en stor svale utanför ytterdörren. Väl inne i lägenhetens hall förstår man att detta är ett hem med fantastiska kvalitéer. Jacka, skor och spegel har sin plats innanför dörren. Hallens utformning med tre dörrposter och sneda väggar ger karaktär. På golvet ligger vitoljat originalbrädgolv och väggarna är nymålade i en bruten vit ton. Från hallen når man kök, gästwc och matsal.

Gästwc
I anslutning till hallen ligger en fräsch liten toalett med wc-stol och handfat. Väggarna är halvkaklade i vitt som bryts av genom vit pärlspont på både väggar och i tak. På golvet ligger en ljus våtrumsmatta.

Matsal/sällskapsrum
Rakt fram från hallen möts du av matsalen och ljuset från höga fönster mot Haga Nygata. Bevarad äldre charm med stuckatur, takrosett, kakelugn (ej fungerande), höga fotlister och fina listverk är en påminnelse om en svunnen tid. Höga fönster ger tillsammans med ett högt läge i huset bra ljusinsläpp och god kontakt med himlen. Här finns plats för ett stort middagsbord för många och långa middagar i goda vänners lag. Detta rum kan delas av till ett mindre gästrum, arbetsrum eller barnrum. Väggarna är nymålade i vitt och på golvet ligger fint vitlutat och vitoljat brädgolv. Två vackra pardörrar, både vänster och höger sida leder in till de andra rummen i fil.

Vardagsrum
Ett mycket trivsamt rum med en mängd originaldetaljer så som generös takhöjd, höga fotlister, pardörrar, stuckatur och takrosett. En fungerande kakelugn ger värme när vinterns kyla faller på. På gården finns ett separat vedförråd. Två höga fönster gör att dagsljuset flödar in och ger utsikt över mysiga Haga Nygata som sjuder av liv. Ljust och luftigt helt enkelt, med rejäl plats för soffgrupp, mediaförvaring, läshörna alternativt arbetsbord, om man så vill. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger vackert vitlutat och vitoljat originalbrädgolv.

Kök
Ett charmigt och hemtrevligt kök i ljusa och lätta toner med utsikt över den vackra innergården. Vid fönstret finns en naturlig plats för ett matbord för minst fyra middagsgäster. Vit skåpsinredning där köksluckorna slipats och målats under 2011. Ovanför köksbänken i vitoljad massiv ek sitter vitt kakel och spotlights. Köket är utrustat med spis (Electrolux), spisfläkt i rostfritt (Franke), kombinerad kyl/frys (Elektro Helios) och diskmaskin (Electrolux). Ett högskåp ger bra förvaringsmöjligheter. Väggarna är nymålade i en vit ton och på golvet ligger vitt brädgolv.

Sovrum
I andra änden av bostaden och i fil med matsalen ligger det harmoniska sovrummet. Ett luftigt rum med plats för en rejäl dubbelsäng och garderober för kläder. Ytterligare plats för garderober alternativt arbetsbord finns vid fönstret mot Haga Nygata. En vacker kakelugn (ej fungerande) pryder även detta rum. Väggarna är släta och nymålade 2011 i vitt. På golvet ligger likadant, gediget plankgolv i vitt som i övriga rum.

Badrum
Från sovrummet når du badrummet och en inre hall med två garderober och en inbyggd större originalgarderob. Badrummets väggar bär vitt kakel och på golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta. Duschhörna, wc-stol. handfat, badrumsskåp och handdukstork. En tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Whirlpool) hjälper till med vardagstvätten. Föreningen har en stor och fräsch tvättstuga med gott om tvättider för den som behöver tvätta mer. För den som söker ett större badrum så kan yta tas av den inre hallen vid en eventuell renovering.

Bevarad sekelskiftescharm i fint landshövdingehus
Alla ytskikt är omsorgsfullt renoverade under 2011
Mitt i mysiga Haga med utsikt över Haga Nygata
Praktfull fungerande kakelugn
Planskiss
Alternativ planskiss
Två av tre kakelugnar som finns i bostaden
Högst upp i huset med höga fönster ger bra ljus
Tre underbara rum i fil mot Haga Nygata
Kakelugn, pardörrar och fina brädgolv
I matsalen får ett stort matbord plats
Matsalen går att dela av till arbetsrum/barnrum
Harmoniskt sovrum, även detta rum med kakelugn
Luftigt sovrum med två höga fönster mot söder
Stuckatur, takrosett och höga fotlister ramar in
Vitlutade och vitoljade originalbrädgolv
I den inrehallen finns tre garderober
Badrum med tvättmaskin och torktumlare
Vitt kakel, handukstork och duschhörna
Hemtrevlig kök med naturlig matplats vid fönstret
Charmig vit skåpsinredning med diskmaskin
Köket nås via hall och vardagsrum
Vit och tidlös hall med vackert originalbrädgolv
I hallen ligger en gästwc
Välkommen åter!
Härlig rymd utanför dörren i trapphuset
Kullersten, murgröna och rött tegel i porten
Mysig innergård med massor av planteringar
Föreningen har två underbara innergårdar
Flertalet uteplatser med grönska
Högst upp i vackert landshövdingehus
Ett av Hagas fiinaste hus med bilfria gata utanför
Haga är fullt av charmiga små butiker och caféer
Närhet till Hagaparken och Kungsparken
Bo mittemellan Vasastans stenhus...
...och Linnéstadens puls
Titta gärna in hos oss vid frågor!