Arsenalsgatan 4 B, Kungshöjd

Svårslagen utsikt över Göteborgs stad och hamninloppet i väster. I denna totalrenoverade sekelskiftestvåa om ca 52 kvm är tavlor överflödiga! Genomgående vitmålat brädgolv, högt i tak och dekorativa tapeter i varje rum. Välkommen till ett hem med både klassiska inslag och en personlig karaktär. Balkongplaner.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Arsenalsgatan 4 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 52 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 6

Lika majestätiskt som namnet antyder breder anrika Kungshöjd ut sig högt ovanför staden. Dess vackra stenfastigheter tornar ståtligt upp sig mot den klara skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. När kvällsluften och mörkret omfamnar stadsdelen lyser området upp och utgör ett naturligt blickfång för förbipasserande nedanför. Att promenera omkring här inger en speciell känsla. De tvära branta gatorna, kantade av små mysiga caféer, originella butiker och välsmakande restauranger, leder dig tryggt runt i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen. I samma stund som du når krönets topp blir du uppmärksam på den stillhet som råder här. Så rofyllt och samtidigt så centralt. Kombinationen är oslagbar. Lägg därtill en fantastisk vy över Göteborgs stad och begreppet "Herre på täppan" får en helt ny innebörd. Skulle du mot all förmodan tröttna på utbudet här når du Kungsgatan med alla dess butiker och affärer bara en gata bort. Även det populära restaurangutbudet i Linné, rika utbudet av affärer och uteliv i Vasastan och den mysiga cafékulturen i Haga finns i närheten. Järntorget, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara några få minuters promenad. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Låt dig imponeras av områdets utmärkande karaktär och fortsätt gatan upp mot fastigheten med de välkända krenelerade hörntornen och den svårslagna utsikten. Stanna upp en stund och insup den tystnad som råder här. Det är svårt att tro att du befinner dig mitt i kärnan mellan innerstadens mest attraktiva stadsdelar. En tung gallergrind i svart smide leder de boende in till Arsenalsgatan 4 B. Här behövs inga tjocka entréportar som stänger ute ljud, området är redan inbäddat i tystnad. Gården som möter dig när du stiger in genom porten genomsyras även den av ett välkommet lugn. Här inne skapar de rustika huskropparna en skyddande atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att finna sin väg in. Sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och ett ståtligt kastanjeträd som skänker skugga under soliga dagar. På fjärde våningen (med hiss) finns nu en oerhört läckert renoverad sekelskiftestvåa med svårslagen utsikt till salu. Detaljer som takrosett, spegeldörr, djupa fönsternischer, höga fotlister och vitmålat brädgolv gör detta hem till en välbevarad pärla. Alltsammans noggrant renoverat med varsam hand.

Hall
Ta hissen eller den rustika stentrappan fyra våningar upp. I samma stund som du låter entrédörren glida upp möts du av en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp i väster. Utsikten i kombination med det höga läget ger en trivsam frihetskänsla samtidigt som solens strålar flödar in och skänker ett tilltalande ljus. Hallen som välkomnar dig är klädd i en tapet från Sandberg med svart botten och skira liljekonvaljer. Den djärva tapeten fångas upp på ett harmoniskt sätt av de höga vita fotlisterna och det vitmålade brädgolvet i original. I taket sitter infällda spottar med dimmer för rätta ljussättningen. Samtliga strömbrytare och uttag i hela lägenheten är bytta till Eljos klassiska serie Renova i svart utförande. Till höger i hallen finns platsbyggd förvaring med både stänger, krokar och hyllplan för bästa avhängningsmöjlighet. Härifrån når du vidare till lägenhetens samtliga rum.

Kök
Rakt fram från hallen sett öppnar köket upp sig. Den tilltagna takhöjden i kombination med en magisk utsikt gör detta till ett rum att trivas i. Det vitmålade brädgolvet flyter vidare även här och skapar en gedigen bas åt rummet. Väggarna är tapetserade med en diskret vitrandig tapet från Sandberg och hela rummet andas en känsla av klassiskt sekelskifte. Längs med rummets högra vägg sträcker sig köksinredningen ända från golv till tak. Detta bäddar för oerhört bra förvaring, vilket är a och o i en lägenhet som denna. Stommar och köksluckor går i en matt vit ton (IKEA) och installerades så sent som 2011. Bänkskivan består av massiv ask och ovanför denna löper ett mosaikkakel i skiftande pärlemor. Infällda spottar med LED-ljus ger rätta arbetsbelysningen. Köksblandare i rostfritt från Tapwell, övriga vitvaror (kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt ugn) är i rostfritt utförande från Siemens. Kolfilterfläkt från Franke. I rummets ena hörn har nuvarande ägare låtit platsbygga ett skafferi i vitmålad pärlspont. Här inne ryms allt ifrån konserver till tallrikar och genom att utnyttja ett hörn stjäl skafferiet minimalt med yta från rummet. Ett högt fönster med överljus vetter ut mot hamnen och staden i väster. Här intill finns gott om plats för ett matbord. Detaljer som höga fotlister, takrosett och breda foder finns även i detta rum, alltsammans noggrant ommålat under 2011.

Vardagsrum
I anslutning till köket ligger lägenhetens vardagsrum. Passagen mellan dessa två rum har breddats för att förstärka den ljusa och öppna känslan. Att stiga in här är som att passera in i en sekelskiftesdröm, varm och behaglig och med en magisk utsikt. Någon sa att tavlor är överflödigt i detta rum och när du blickar ut genom fönstret och låter stadsbilden utanför etsa sig fast på näthinnan så förstår du vad som menas. Att bo fritt från insyn så här högt ovanför staden är en häftig känsla. Den breda vitmålade fönsternischen utgör första parkett när skymningen faller utanför och staden intar sin upplysta kvällsskrud. Rummets tak, foder, lister och fönsterparti har nyligen målats och den detaljfokuserade kan nöjt konstaterat att inget är lämnat åt slumpen. Här inne är väggarna tapetserade i en rombmönstrad tapet från Sandberg. Färgen är varm och behaglig och skiftar ton i takt med solens vandring utanför fönstret. Det vitmålade brädgolvet förstärker dagsljuset och binder samman alla detaljer på ett stilrent sätt. Rummet är stort nog att rymma både soffa, tv-möbel läshörna och förvaring. Eller varför inte en mindre arbetsplats?

Sovrum
I lägenhetens andra ände ligger det rofyllda sovrummet. Läget högt upp i huset och långt från stadsbruset gör att drömmar svävar fritt och känslan är ostörd. Stilen här inne går i en romantisk ton med en rosa mönstrad tapet från Borås Tapeter och vitmålat brädgolv. I rummets ena hörn finns en platsbyggd garderob som erbjuder gott om förvaring ända från golv till tak. Förvaringen döljs snyggt bakom tunga vita linnegardiner. På väggen mittemot sängens huvudända har nuvarande ägare låtit ta fram en gammal igensatt dörröppning. Resultatet är vitmålad liggande träpanel som tillsammans med krokar i rostfritt och ovansittande hyllplan med konsoler blir till en uppskattad klädavhängning. Även i detta rum bjuds det på en slående utsikt över staden nedanför genom ett högt fönster med överljus. En dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms med lätthet. I taket sitter en diskret rosett som tillsammans med de höga fotlisterna och den bevarade spegeldörren skänker rätta sekelskifteskänslan.

Badrum
I början av 2010 lät de nuvarande ägarna helrenovera badrummet. Resultatet är klassiskt med ett personligt inslag och läckra detaljer. Golvet utgörs av svarta högblanka klinkerplattor i 5 x 5 cm och på väggarna sitter ett blankt vitt kakel om 25 x 40 cm, liggande. Den putsade tegelväggen längs med handfat och toalett har behållits och vitmålats för att skapa en gedigen bas åt resterande inredning. Utrustat med wc-stol, handfat med vit kommod och rostfri blandare från Tapwell, plan spegel med ovansittande belysning, dusch med glasade vikdörrar och både hand- och taksil från Tapwell (blandaren från Mora), handdukstork i rostfritt samt en toppmatad tvättmaskin från Whirlpool. I nischen ovanför toalettstolen samt ovanför dörren sitter vitmålade hyllplan med konsoler, perfekt för extra förvaring. En liten kristallkrona pryder taket och skänker en lyxig känsla över rummet.

Med magisk utsikt från alla rum!
Kvällstid bjuds ett slående skådespel utanför
På Arsenalsgatan bor du högt ovanför staden
Läget åt väster ger många soltimmar sommartid
En ostörd dröm i vitt och rosa...
Platsbyggd förvaring från golv till tak
En gammal dörröppning agerar numera avhängning
Skarpa kontraster, samstämd komponering
Brädgolvet flyter genom hela lägenheten
Lugnt & ostört, mitt i stan...
Planskiss
Högt i tak och utan insyn ger en känsla av frihet
Köket totalrenoverades så sent som 2011
Induktionshäll och massiv bänkskiva av ljus ask
Förvaring ända till tak ger gott om plats
Välkommen hem!
Svårslagen utsikt till frukostmackan
Plats för middagsbord
Fri sikt över hamnen och bort mot Ramberget
Platsbyggt skafferi av pärlspont
Perfekt för alla burkar, konserver och tillbehör
Samtliga strömbrytare & uttag är bytta
Passagen mellan rummen har breddats
Här inne är tavlor överflödiga...
Hamninloppet i kvällsskrud
Njut av ett boende helt utan insyn...
.. med fri sikt ända till Älvsborgsbron
Tapeten skiftar i ton beroende på solens ljus
Högt i tak, stram stuckatur, takrosett & brädgolv
Som en tavla i sig...
"Herre på täppan"-känsla
Vackra Oscar Fredrik syns från vardagsrummet
Ett hem att trivas i, rofyllt beläget
Plats för en läshörna, eller kanske en arbetsplats
Som att stiga in i en vårskog...
Förvaring ända till tak & infällda spottar
Våga mixa!
Badrummet nås från hallen
Renoverat 2010 i klassiska toner
Hyllplanen ger gott om extra förvaring
Vitmålad tegelvägg skapar tyngd
Bekvämt med tvättmaskin
Lägenheten är belägen på fjärde våningen (hiss)
Sommartid grönskar gården & det ståtliga trädet
Tidsenligt trapphus med hiss
Bo kungligt på höga höjder!
Den vackra tegelbyggnaden är ett välkänt riktmärke
Lekplatsen intill är alldeles nyanlagd
Esperantoplatsen ligger alldeles runt hörnet
Härifrån når du Järntorget på bara någon minut
Närhet till både Linné...
... Vasastan...
... och gemytliga Haga
Besök oss gärna vid frågor!