Aschebergsgatan 29, Vasastaden

Pardörrar, höga fotlister, serveringsskåp, spröjsade fönster, öppen spis, ekparkett & brädgolv. Nytt kök med vitvaror från Smeg & bänkskiva av carraramarmor. Tre stora rum med slående takhöjd. Bevarad jungfrukammare & 2 balkonger! Denna nationalromantiska dröm om ca 106 kvm bjuder på allt du kan önska. Acceptpris
Såld

Bostadsfakta

Adress: Aschebergsgatan 29
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 106 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 6

Aschebergsgatans anor sträcker sig tillbaka till 1882 och utgör numera ett välkänt riktmärke för det man idag kallar "stenstaden". Den ca 950 meter långa gatan namngavs till minne av guvernören och fältherren Greve Rutger von Ascheberg. Här i de övre kvarteren, på nummer 29 för att vara exakt, har vi nu nöjet att presentera en välbevarad lägenhet om 4 rum och kök där klassiska detaljer från förr varsamt komponerats med stilrena inslag från idag. De ca 106 kvm fördelas på en inbjudande hall med högt i tak, stort vardagsrum med öppen spis, matsal med vackra pardörrar, luftigt sovrum mot lugn innergård, nyrenoverat kök i läcker design samt en bevarad jungfrukammare. Dessutom kan lägenheten stoltsera med två balkonger, en åt öst och en åt väst.

Utanför dörren finns allt du behöver inom bekvämt avstånd. Runt hörnet finner du Kapellplatsen och Landala torg med välsorterad livsmedelsaffär, konditori, restauranger, bank/kassaservice och träningsanläggningar. Ta en kaffe och läs en bok i Lohrs mysiga bokhandel. Färsk fisk, frukt, blommor och grönsaker inhandlas från de charmiga bodarna på Kapellplatsen. Närhet till kommunikation och Vasagatan med sitt rika utbud av caféer och restauranger. Ett par minuters gångväg bort ligger Götaplatsen med sitt rika kulturutbud. För den som vill gå barfota på grönt gräs ligger Vasaparken och Kungsparken i omgivningen.

Föreningen har en god ekonomi med låga avgifter och en renoverad och välhållen fastighet. Detta sammantaget gör att du får ett tryggt och bekvämt boende mitt i attraktiva Vasastan.

Hall
Trapphuset som möter dig går i tidsenlig stil med massiv stentrappa och dekorativt trappräcke. Hissen finns bevarad men stannar dock först på våningsplanet ovanför denna lägenhet. Entrédörren i original leder dig in till denna ljus och luftiga lägenhet om 4 rum och kök. Hallens väggar är vitmålade och takhöjden väl tilltagen vilket bidrar till känslan av rymd. På golvet ligger gråmålade brädor i original och till vänster finns plats för avhängning. Rummet är stort och här finns goda möjligheter att skapa ytterligare förvaring för den som önskar. Hallen fortsätter in i lägenheten och övergår till en serveringsgång med bevarade skåp, pärlspont och platsbyggda garderober. Även i denna del av hallen är väggarna vitmålade och golvet utgörs av ljusgrå brädor.

Vardagsrum
Från hallen når du vardagsrummet. Ett vackert rum med högt i tak och bevarade detaljer så som höga fotlister och takrosett. Rummets ena hörna pryds av en öppen spis av massiv grågrön marmor. Fyll upp med blockljus och njut av skenet när kvällen skymmer utanför fönstren. Och det är inte vilka fönster som helst! Föreningen har nämligen bevarat de vackra originalfönstren med dekorativ spröjs, originalhaspar och rustika djupa fönsterbräden. I kombination med balkongdörren smyckar dessa rummet som en tavla. När solen finner sin väg in bildas ett vackert ljusspel genom de munblåsta fönsterrutorna. Väggarna är vitmålade även här och på golvet ligger ekparkett i original. Rummet har generösa ytor och här ryms med lätthet både en soffgrupp, tv-möbel och läshörna.

Balkong
Genom bevarad spegeldörr med spröjsat glas når du balkongen som vetter ut över Aschebergsgatan i öster. Här kan du njuta av sommarsolen lagom till morgonkaffet. Stilen går i klassiskt sekelskifte med svarta smidesräcken och gjuten botten.

Matsal/sovrum
Vita höga pardörrar skärmar av vardagsrummet från det rum som idag nyttjas som matsal. Någon annan kanske ser möjligheten till ett stort sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Högt i tak även här, takrosett, vita väggar och ekparkett på golvet. Ett stort fönsterparti vetter ut mot Aschebergsgatan och ger en trivsam kontakt med stadspulsen nedanför.

Badrum
Från hallen når du lägenhetens badrum. Ytan är relativt stor för att vara en sekelskifteslägenhet och ger plats åt dusch, wc, handfat samt en tvättpelare. Sandfärgad klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna.

Sovrum
Rofyllt beläget in mot den stillsamma innergården finner du lägenhetens största sovrum. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och förvaring. För den som önskar finns möjlighet att skärma av rummets ena del och skapa en ordentlig klädkammare. Väggarna är ljusa även här och på golvet löper brädor i original som slipats och lackats. Ett brett fönsterparti vetter mot innergården och skapar en luftig känsla. Längs med högra väggen i rummet finns gott om förvaring från golv till tak i form av ett garderobssystem som du lätt kan bygga vidare på efter eget tycke och smak.

Kök
Ett underbart kök med fria ytor och träffsäker renovering. Längs med rummets vänstra sida finns de gamla serveringsskåpen bevarade. Dessa har målats i en mörk blygrön ton vilket ger en snygg kontrast mot det vitmålade brädgolvet samtidigt som det binds ihop fint med köksinredningen på motstående sida. Ovanpå de mörka köksskåpen löper en massiv bänkskiva av klassisk carraramarmor. En bit upp på väggen sitter vitt liggande kakel. Tack vare att man valt bort överskåp skapas en trivsam rymd i köket och den tilltagna takhöjden blir extra påtaglig. Nedåtriktad belysning ger bra arbetsljus samtidigt som det knyter samman rummets stil. Vitvarorna utgörs av fläktkåpa i rostfritt (Fjäråskupan), gasspis med ugn (Smeg), integrerad diskmaskin (Smeg), samt kyl och frys i mjuk cremeton (Smeg). Matbordet har sin naturliga plats intill det höga fönstret som vetter ut mot innergården. Härifrån når du även den gemensamma balkongen i västerläge.

Balkong
Balkongen delas med grannlägenheten intill. Tack vare att den ligger skyddat under tak kan den nyttjas från tidig vår till sen höst. När vårsolen tittar fram och grönskan spricker ut blir detta till en mycket uppskattad plats att njuta av middagen på.

Jungfrukammare/sovrum
Från köket når du den gamla jungfrukammaren. Ett perfekt extrarum för arbetsplatsen eller varför inte ett gästrum eller tonårsrum? Vita väggar och vitmålade brädor på golvet. Ett högt fönster vetter ut mot innergården. I ena hörnet finns en bevarad platsbyggd garderob.

Välkommen hem...
.. till ca 106 kvm stil och karaktär!
Ett hem med trivsam rymd och bevarade detaljer
Solen silar in genom de munblåsta rutorna
Smidesbalkong ut mot Aschebergsgatan
Njut av frukostkaffet och stadspulsen
Göteborgs egna San Fransisco-backe
Djupa nischer och bevarade fönster...
Fiskben & gjutjärn. Vacker kombination
Ett rum som gjort för sociala sammanhang
Spisen i marmor blir till ett vackert stilleben
Avskiljt med bevarade pardörrar
Planskiss
Generös takhöjd och behagliga toner
Njut av middagen och fortsätt kvällen i Vasastan
Lägenhetens största sovrum ligger mot innergården
Ljust, rofyllt och avspänt...
Här finns gott om plats för förvaring
Ett rum för avkoppling och drömmar..
Förvaring från golv till tak
Slipade och lackade brädor ger en ombonad känsla
Hallen är lägenhetens nav..
Läckra kontraster och öppna ytor
Carraramarmorn komponeras fint av de mörka skåpen
Bevarade serveringsskåp ger extra förvaring
Den gemensamma balkongen har ett skyddat läge
Sommartid förvandlas detta till en grön oas
Genom en bevarad spegeldörr nås jungfrukammaren
Perfekt som hemmakontor eller gästrum!
Serveringsgången bjuder på förvaring högt & lågt
Neutrala toner...
... med egen tvättpelare
Välkommen tillbaka...
Välbevarat trapphus i tidstypisk stil
Hiss finns i anslutning (stannar vån 3)
Attraktivt läge, mitt i "San Fransisco"-backen
Närhet till grönska i både Vasaparken...
... och Kungsparken!
Längs med Vasagatan finns gott om..
... små butiker...
... trivsamma caféer...
... och bra kommunikationer
Kulturen vid Götaplatsen nås inom kort
Besök oss gärna vid frågor!