Vegagatan 52, Linnéstaden

Välplanerad vindsvåning om 78 kvm fördelade på 3 rum och kök med en hänförande utsikt över Linnés takåsar. Med 3,30 m till nock ges en härlig rymd. Två bra sovrum lugnt belägna mot innergården. Kök och vardagsrum i öppen social planlösning. Mycket bra brf med låga avgifter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Vegagatan 52
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 78 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

Högst upp i denna vackra välskötta fastighet i Jugendstil, med anor från tidigt 1900-tal, återfinns denna vindsvåning med en hänförande utsikt över Linnés takåsar. 78 välplanerade kvadratmeter fördelade på 3 rum och kök med en öppen social planlösning gör detta till ett hem att trivas i. Med 3,30 m till nock ges en härlig rymdkänsla. Flexibiliteten och möjligheterna är oändliga då lägenheten helt saknar bärande väggar. Endast fantasin sätter gränserna.

Här bor man med ett lugnt läge högt över storstadens puls men ändå med direkt närhet till naturen. Frukostmaten inhandlas i den lilla kvartersbutiken "Oliven" som hyrt in sig i huset sedan urminnes tider. Behöver man handla lite mer finns annars en välsorterad Hemköpsbutik bara ett kvarter bort.

Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde, Slottsskogen, bara ett kvarter bort, perfekt inte minst för alla hundägare och barnfamiljer som bor i området. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på Plikta - den stora lekplatsen, njuta av en god picknick eller motionera. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för lite mer utmanande idrott, ett underbart friluftsområde med Botaniska Trädgårdens unika skönhet som en extra bonus.

Hall
Hissen tar dig bekvämt upp till 6:e våningen. Väl inne i hallen finns gott om förvaring i form av tre stora garderober längs med väggen till vänster. Till höger finns även plats för en mindre hallmöbel. Väggarna är släta och vita, på golvet ligger ekparkett.

Kök
Hallen leder vidare in i köket som är ljust och luftigt med öppen planlösning mot vardagsrummet. Här kan familj och vänner umgås och laga mat tillsammans. Det platsbyggda köket erbjuder gott om förvaring bakom vita släta luckor. Generöst med arbetsyta gör det lätt att samsas vid matlagningen. Den naturliga matplatsen ger möjligheter till större middagssällskap. Den maskinella utrustningen består av en fullhöjdskyl samt en kombinerad kyl/frys (Husqvarna -10), varmluftsugn med keramikhäll (-08) och översittande fläkt samt en integrerad diskmaskin (Siemens -06).

Vardagsrum
I andra delen av rummet huserar vardagsrummet. Med plats för en rejäl soffgrupp blir detta den naturliga samlingsplatsen. Tack vare den öppna planlösningen och den generösa takhöjden om hela 3,30 m till nock ges en skön rymdkänsla. Ett väl tilltaget välvt fönster välkomnar kvällssolen in i rummet. En svart fondtapet från Designers Guild bryter fint mot de i övrigt vita släta väggarna och ekparketten.

Badrum
Lägenhetens badrum är rymligt och erbjuder både badkar och tvättmöjligheter. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger klinker - även det i vitt. Utöver badkar och tvättmaskin finns här en wc-stol, handfat med översittande spegel, en vattenburen handdukstork samt ett par förvaringsskåp.

Sovrum 1
Lägenhetens största sovrum, lugnt beläget mot föreningens innergård och med en hänförande utsikt över Linnés takåsar, har plats för både dubbelsäng, förvaring och en mindre arbetsplats. En fin fondtapet från Designers Guild ger en ombonad känsla. De i övrigt släta vita väggarna ger tillsammans med ekparketten en vilsam neutral bas.

Sovrum 2
Även detta sovrum vetter mot innergården, med samma vackra utsikt. Här ryms dubbelsäng och förvaringsmöbel. En stilren fondtapet - även denna från Designers Guild, framhäver den synliga murstocken som ger karaktär till rummet.

Även kvällssolen får komma på besök
Med 3,30 m till nock ges en härlig rymd
Spännande vinklar att inreda efter
Vackra välvda fönster med spröjs
Generöst med både förvaring & arbetsyta
Platsbyggt för att matcha de charmiga vinklarna
Ett kök för stora middagar och social matlagning
Här ryms en rejäl soffgrupp & många gäster
Öppen planlösning = social planlösning
Med himlen som granne och utsikt mot Masthugget
Genomgående ekparkett i hela lägenheten
De två sovrummen, lugnt belägna mot innergården
Charmigt & ombonat med plats för dubbelsäng
Hänförande utsikt över Linnés takåsar
Planlösningen kan lätt ändras om för den som vill
En mindre arbetsplats för hemarbete...
...eller en hel garderobsvägg
Stilren tapet och murstock i fin kombination
Plats för förvaring längs ena väggen
Även den stora sängen får plats
Här sover man gott, högt över stadens brus
Rymligt helkaklat badrum med badkar
Handdukstorken levererar varma handdukar
Tvättmaskinen underlättar vardagen
Bra med förvaring tack vare 3 stora garderober
Välkommen åter!
Planskiss
Föreningens innergård erbjuder både grönska & lek
Hissen tar dig bekvämt upp till våning 6
Välkommen till Vegagatan 52
Föreningens välskötta fastighet
Inta morgonkaffet på andra sidan gatan
Ett kvarter bort lockar Slottsskogen
Kika gärna in om du har frågor!