Rosengatan 3 A, Linnéstaden

Belägen på en av de bästa adresserna i Linné, attraktiva Rosengatan, återfinns denna vackra 20-talslägenhet. Ljusa rum i fil och fungerande öppen spis. All tidstypisk charm är bevarad och i fint skick. Fint, ljust läge på vån 5 av 5, hiss finns. Ekonomiskt mkt stark BRF, välskött fastighet. Balkong ska byggas till våren.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Rosengatan 3 A
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2,5 + Kök
Boarea: 78 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Välkommen till ett exceptionellt boende med kvalitéer utöver det vanliga. Eller vad sägs om att bo på exklusiva Rosengatan med allt vad stadsdelen har att erbjuda inpå knuten, men ändå insynsskyddat och med storslagen utsikt bort mot Slottsskogen och Änggårdsbergen?

Lägenheten är belägen högst upp på våning 5 av 5 i en mycket välhållen 20-talsfastighet med himlen som närmaste granne och högt ovanför stadens brus. Nästan allt är intakt sedan 1927 då huset byggdes, både invändigt och utvändigt. Planlösningen är charmig med sovrum och kök mot gården, medan vardagsrum samt allrum vetter mot Rosengatan. Däremellan en möblerbar, praktisk hall och i anslutning till denna ett helkaklat badrum.

Den genomgående planlösningen med rejäla fönster åt två väderstreck, den ljusa färgskalan och det höga läget i huset gör sammantaget att lägenheten upplevs som extremt ljus. Till våren 2013 planerar föreningen att bygga balkonger mot innergården vilket kommer att öka ljusinsläppet ytterligare.

Nästan all den ursprungliga 20-talscharmen finns bevarad i form av 2,80 meters takhöjd, vackra tak med stilren stuckatur, fina profilerade lister, gedigna gjutjärnselement etc. Den öppna spisen i vardagsrummet är ett smycke i sig. De vackra originalfönstren finns bevarade och bidrar med ytterligare karaktär. I varje rum, utom sovrummet, finns dessutom originalträgolven bevarade och golvknarret vittnar om att de legat där i snart 100 år.

Ägaren har under senaste året låtit utföra en omfattande och omsorgsfull renovering av lägenhetens ytskikt: plankgolven har frilagts och behandlats med vitt pigment, väggar slätspacklades och målats i en ljus färgskala, alla vackra snickerier och tak fick ny färg. Kök och badrum är av äldre modell men köket har fått sig en rejäl uppfräschning.
Sammantaget blir intrycket av lägenheten; med läget i området, läget högst upp i huset, all charm från det vackra 20-talet och det fina skicket, extremt positivt. Lägenheten upplevs som både rofylld och avslappnad - det perfekta boendet för den som vill kunna komma hem och varva ner efter en hektisk dag!

Läget i Linné är annars optimalt. Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde, Slottsskogen, direkt utanför porten, perfekt inte minst för alla hundägare och barnfamiljer som bor i området. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på "nya" Plikta - den stora lekplatsen, njuta av en god picknick eller motionera. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för lite mer utmanande idrott, ett underbart friluftsområde med Botaniska Trädgårdens unika skönhet som en extra bonus.

Hall: redan när man klivit innanför dörren inser man att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Hallen känns öppen och välkomnande med öppningar till flera rum i lägenheten. Utrymme finns för mindre möbel, t ex en byrå. Alldeles till höger finns en praktisk klädkammare med plats för en hel del. Väggarna är målade i en bruten vit nyans.

Vardagsrum: rakt fram återfinns det stilfulla och luftiga vardagsrummet. Ett ljust och harmoniskt rum med gott om plats för samvaro. I ena hörnet finns en vacker, vitmålad öppen spis som det eldas i frekvent under den kalla årstiden. Väggarna är målade i en bruten vit nyans som matchar snickerierna och det vackra taket med dess stilrena stuckatur. Det rejäla fönstret mot söder gör att ljuset flödar in en stor del av dagen. Ursprungliga infällda skjutdörrar öppnar upp till allrummet.

Allrum: i fil med vardagsrummet, även detta ett härligt ljust och behagligt rum, med samma vackra tak som vardagsrummet. Väggarna är målade i samma vita nyans som hall och vardagsrum. Allrummet kan naturligtvis fungera som sovrum, nuvarande ägare har dock valt att använda det som kombinerat mat- och arbetsrum. I vilket fall har man från bägge rummen en storslagen vy bort mot Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Badrum: i anslutning till hallen, ett ovanligt rymligt badrum med gott om plats för både badkar och tom bidé. Förberett för montering av tvättmaskin. Oklart hur gammalt badrummet är men troligen från början av 90-talet. Helkaklat i en grå och ljusblå nyans, och försetts med golvvärme samt handdukstork. Till höger finns en mindre nisch med plats för t ex ett badrumsskåp eller en hylla.

Kök: ett stilrent och funktionellt kök, som nyligen genomgått en större uppfräschning. Ägaren har låtit måla om och tapetsera, valet föll på en snygg Morristapet som verkligen bidrar med karaktär till detta annars så vita kök. Plankgolven frilades och målades vita, även luckorna lämnades bort för sprutlackering. Kaklet byttes ut till klassiskt vita, 15/15 plattor. Fläkten är helt ny medan gasspis och kyl/frys har några år på nacken. Plats finns för montering av diskmaskin. I ena hörnet finns ett ursprungligt kallskafferi där det mesta får plats. På höger sida finns en vacker dörr som döljer en praktisk klädkammare eller förråd. Från både kök och sovrum har man en härlig utsikt över takåsarna och över den stora, grönskande innergården.

Planen är att det till våren kommer att finnas en nybyggd balkong som man når från köket via två glasade pardörrar. Hela tre meter bred och 1,3 meter djup, och försedd med tidstypiskt smidesräcke. Flera andra fastigheter runt innergården har låtit bygga nya balkonger som används flitigt av ägarna.

Det är inga problem för en köpare att bort väggen mellan det gamla köket och den ursprungliga jungfrukammaren, för att på så sätt skapa ett större sällskapskök och få mer ljusinsläpp. Flera andra har gjort detta i fastigheten.

Sovrum: sovrummet ligger vägg i vägg med köket och fungerade ursprungligen som jungfrukammare. Idag är det ett sällsynt harmoniskt sovrum, skönt ombonat och med ett lugnt läge mot innergården. Ägaren har låtit lägga in en tjock och mjuk heltäckningsmatta, det finns plankgolv att ta fram under, om så önskas. En fint matchande tapet ramar in rummet. En mindre dubbelsäng samt möbel, ex en byrå får plats i sovrummet.

Alla ytskikt är omsorgsfullt renoverade
Belägen i en extremt välhållen fastighet
Balkonger planeras mot den stora innergården
Planskiss
Trivsam hall med öppningar till flera rum
stor nog för mindre möbel
och en klädkammare som erbjuder bra förvaring
Ett rymligt och luftigt vardagsrum
Den öppna spisen är ett smycke i sig
Ljuset flödar in från de stora fönstren i söder
Många fina detaljer finns bevarade
Ett hem att trivas i!
Rum i fil bidrar till att öka känslan av rymd
Även allrummet inbjuder till samvaro
Vackra skjutdörrar i original mellan rummen
Fönster med nya isolerglas utestänger alla ljud
Trevlig genomgående planlösning
Trivsamt kök som nyligen fräschats upp med
nytt kakel, ny fin tapet och nymålde köksluckor
I ena hörnet ett praktiskt kallskafferi
Här kommer pardörrar att leda ut mot balkongen
Rejäla balkonger 3 x 1,30 meter
Att ta bort väggen & få större kök går bra
I köket finns även en rejäl garderob /skafferi
Enklare standard men fullt funktionellt
Intill köket, ett sällsynt harmoniskt sovrum
En dubbelsäng får precis plats
Lugnt och skönt läge mot gården
Badrummet i anslutning till hallen, är rymligt
med plats för badkar samt förberett för TM
En fd dörröppning erbjuder praktiskt förvaring
Totalrenoverade trapphus & nya säkerhetsdörrar
I trappan finns även en mindre vädringsbalkong
Fint renoverad innergård som tillhör föreningen
med skyddad uteplats och härlig grönska
Hiss finns naturligtvis, om än liten ...
Gången fram mot den vackra porten
Fritt, högt läge i huset
Här bor man med himlen som närmaste granne
Enhetliga 20-talsfasader längs Rosengatan
Nyrenoverat övernattningsrum finns att tillgå
Välkommen in om du har frågor om lägenheten!