Övre Husargatan 27, Linnéstaden

Totalrenoverad & påkostad sekelskiftestrea om hela 100 kvm belägen på vån 4 med hiss. Två fantastiska balkonger - en i öst & en i väst med sol från morgon till sen kväll. Många höga fönster gör detta hem oerhört ljust. Snyggt renoverat sällskapskök & badrum från 2011. Vacker kakelugn, stuckaturer, pardörrar & takrosetter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Övre Husargatan 27
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 100 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 6

Högt upp i denna vackra välskötta stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal breder ett totalrenoverat och unikt hem ut sig. 100 kvm sekelskiftesdröm där hela lägenheten genomgått en totalrenovering in i minsta detalj. De nuvarande ägarna har låtit spackla och målat samtliga ytskikt, slipat och oljat stavparketterna och vitmålat originalbrädgolven, helrenoverat både kök och badrum samt dragit ny el i hela lägenheten. Köket har fått en ny öppnare planlösning och badrummet har utrustats med ett exklusivt bubbelbadkar och tvättpelare. Utöver detta stoltserar lägenheten med inte bara en utan två balkonger - den ena vetter åt öster (ca 3,5 kvm) och den andra åt väster (ca 5,5 kvm). Den större balkongen av smide i rakt västerläge blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. Här skiner solen från lunchtid till sen kväll och när klockan närmar sig 21 och solen gått ner är det skönt att tända ljuslyktorna och njuta av sommarkvällen.

Det höga och insynsskyddade läget ger ett behagligt lugn åt bostaden och när man blickar ut över grönskan utanför de höga fönstren, är det svårt att tro att läget är så centralt. Fyra våningar ner blomstrar de rosa körsbärsträden som kantar allén i Seminarieparken och bara några meter bort ligger grönskande Slottsskogen. Härifrån är det även nära till Botaniska Trädgården som med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag. Ytterligare några meter bort nås vackra naturreservatet i Änggårdsbergen med sina snirklande promenadstigar och avkopplande grönska som inbjuder till långa avkopplande promenader. Via föreningens välskötta innergård nås Linnégatans alla caféer, välsmakande restauranger och charmiga kvartersbutiker på mindre än en minut. Just nu pågår ett omfattande arbete för att få Övre Husargatan att blomma ut som en stadsgata i stil med Linnégatan. Med mindre trafik och mer plats för promenadstråk, uteserveringar, cykelbanor och grönska kommer detta att ge ett rejält lyft för hela området.

Lägenhetens öppna och luftiga planlösning inbjuder till trivsamt umgänge och gör detta till ett hem utöver det vanliga. Den stilfulla våningen präglas av en rogivande och tidlös stämning och stora, vackra fönsterpartier välkomnar ljuset att flöda in i rummen. En oerhört vacker kakelugn förstärker sekelskifteskänslan och ger tyngd åt det som idag används som matsal. Inte nog med att lägenheten är totalrenoverad, har rejäla fönsterpartier åt två väderstreck, dryga tre meter i takhöjd, vacker stuckatur och klassiska takrosetter - den som flyttar in här har även nöjet att njuta av två fantastiska balkonger. Här finns möjlighet att inta morgonkaffet i morgonsolen, middagen i kvällssolen och däremellan ett underbart hem att förälska sig i. Här är det bara att flytta in!

Hall
Redan i trappuppgången på väg till hissen slås man av hur välbehållen fastigheten är. Trapphuset är varsamt renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse. Hissen tar dig bekvämt upp till våning fyra. Väl inne i lägenheten blickar du in i de övriga rummen, rymdkänslan är påtaglig och ljusinsläppet är slående från de olika öppningarna. Väggarna är släta och målade i en bruten vit nyans. På golvet ligger en stavparkett i oljad massiv ek. Avhängningsmöjligheter finns direkt till höger. Infällt i väggen finns även plats för skor eller annan mindre förvaring.

Kök
Till höger om hallen, åtskiljd av en köksö, ligger köket som helrenoverades så sent som 2011. I samband med detta gavs det också en öppnare planlösning. Det moderna vita handtagslösa köket erbjuder både gott om förvaring och generösa arbetsytor. Bänkskivan i massiv ek bryter fint mot det ovansittande mosaikkaklet i vitt. Köket är utrustat med nedsänkt spishäll, översittande fläktkåpa i rostfritt, samt varmluftsugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Diskmaskin och kyl/frys är naturligtvis snyggt integrerade. Ett stort fönster mot gården i västerläge välkomnar kvällssolen in i rummet och över den naturliga matplatsen som rymmer minst fyra personer. Från köket nås ett stort kallskafferi utrustat med underskåp och hyllplan hela vägen upp till taket - perfekt för både vinflaskor, konserver och annat man ej vill skall synas. Både väggar och brädgolv är målade i vitt.

Badrum
I direkt anslutning till den inre hallen ligger det stora renoverade badrummet, även det från 2011. Oerhört stilrent och påkostat i tidlösa färger. Vad sägs om att dimra ner spotlightsen i taket och sjunka ner i det lyxiga bubbelbadkaret? Golvvärme känns skönt mot bara fötter. En egen tvättpelare underlättar vardagstvätten. I övrigt ryms här wc-stol, handfat med kommod och översittande spegel samt inbyggda hyllor och smarta förvaringslösningar. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av klinker, även det i vitt.

Vardagsrum
Från hallen känns det naturligt att fortsätta in i det väl tilltagna vardagsrummet som tack vare två höga fönster badar i ljus. Här finns plats för en rejäl soffgrupp, tv-möbel, läshörna samt en mindre arbetsplats. Väggarna är släta och målade i en bruten vit nyans som tack vare sin brytning diskret framhäver stuckaturen, takrosetten, pardörrarna och de höga fotlisterna. Golvet pryds av en vacker oljad stavparkett av massiv ek. Utsikten över grönskande Seminarieparken och det fria, insynsskyddade läget ger en känsla av frihet som är svår att finna mitt i stan. Vackra bevarade pardörrar ramar in dörröppningen till den angränsande matsalen. Ännu en pardörrsöppning som tidigare ledde in till sovrummet är numera igensatt till förmån för den stora soffgruppen, men kan enkelt öppnas upp för den som vill.

Matsal/sovrum med balkong
I fil med vardagsrummet och med öppning mot både hallen och en av lägenhetens två balkonger finner man det rum som idag används som matsal, men som med fördel även kan nyttjas som sovrum. Med dryga 3 m i takhöjd, tidstypiska profilerade pardörrar och med en kakelugn som är ett konstverk i sig, blir detta rum en självklar plats för middagsbjudningar i goda vänners lag. Släta vita väggar och vitmålade brädgolv ger en neutral bas att inreda efter. Dubbla glasade dörrar öppnar upp till en av lägenhetens två balkonger. Läget i öster gör att frukosten med fördel intas här. Utsikten är som en tavla i sig. Mittemot bereder Seminarieparkens grönska ut sig och den väl bevarade universitetsbyggnaden är vacker att se på. Svarta smidesräcken ger en fin inramning och på golvet ligger trätrall.

Sovrum med balkong
Lugnt beläget mot föreningens tysta innergård, med gott om plats för både garderober, arbetsplats och dubbelsäng, ligger det stora sovrummet. Här sover du gott om natten, kanske med fönstret lite på glänt under ljumma sommarnätter. Släta vita väggar bryter fint mot den oljade ekparketten och ger en harmonisk bas till detta rum. Stram stuckatur med tillhörande takrosett ger en pampig inramning. Här ges bra förvaring tack vare en bevarad originalgarderob med överskåp samt skjutdörrsgarderober längs med ena väggen. Bakom vackra profilerade pardörrar döljer sig en igensatt öppning som idag blir till charmig extraförvaring. En tidstypisk spegeldörr avskiljer sovrummet från hallen. Dubbla glasade dörrar öppnar upp till lägenhetens andra balkong - denna åt väster - och bjuder in kvällssolen i rummet. Balkongen är väl tilltagen (ca 5,5 kvm) med räcke av smide och trallbelagt golv med infälld LED-belysning. Här finns plats för både bord, stolar, grill och växter. Det raka västerläget är optimalt och gör att man kan njuta av solen från lunch till sen kväll.

...som stoltserar med två (!) balkonger
Pampigt & volymiöst med drygt 3 m till tak
Nyrenoverat kök & badrum från 2011
Planskiss
Stora luftiga rum som badar i sol
Rejäla fönster med överljus & djupa nischer
Plats för en ordentlig soffgrupp & många gäster
Nyslipad & oljad stavparkett av massiv ek
En vacker stuckatur ger en fin inramning
Här ryms fler funktioner för den som vill
I fil med vardagsrummet, åtskiljd av pardörrar...
...finns matsalen - perfekt för middagsbjudningar
Med utgång till en av två balkonger, denna i öster
Utsikten är fri & vacker
Njut av morgonsolen & det höga läget
Insynsskyddat och hänförande vyer
Vackert smidesräcke som sig bör
Vita släta väggar, stuckatur & takrosett
Kakelugn, vitmålade brädgolv & fina listverk
Ett hem att trivas i
Kringgående & genomgående planlösning
Hela lägenheten är i toppskick
Öppet sällskapskök med köksö
Naturlig matplats för minst 4 personer
Ett praktiskt skafferi med bra förvaring
Snyggt renoverat från 2011
Öppna hyllplan & downlights
Modernt handtagslöst & integrerade vitvaror
Rofyllt stort sovrum mot innergården
Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter
En igensatt dörröppning skapar fin extraförvaring
Dubbla dörrar öppnar upp till den andra balkongen
Rakt västerläge & utan ovansittande balkong
Här ryms både utemöbler & grill
Njut av solen från lunch till sen kväll
Lyxigt renoverat badrum från 2011
Bubbelbadkar, golvvärme & dimbara spotlights
Tvättpelare och smart förvaring
Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter
Välkommen åter!
Välkommen till våning fyra av fem
Nymålade trapphus & hiss
Högt och fritt läge i fin sekelskiftesfastighet
Här finns möjlighet till avkoppling...
Seminarieparken som närmsta granne
... och Linnégatans uteserveringar en minut bort
Linnéstaden i all sin prakt
Kom gärna in till oss vid frågor!