Köpmansgatan 10, Inom Vallgraven

Underbart renoverad drömtvåa belägen i en av Kronhusbodarnas äldsta fastigheter, anno 1875. Läckra brädgolv, höga pardörrar & härlig rymd har smakfullt blandats med ett snyggt industrikök. Lugnt belägen i hjärtat av Göteborgs centrum med hamnen & operan några minuter bort. Detta är ett hem att förälska sig i!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Köpmansgatan 10
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 51 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Mellan Göteborgs hamninlopp och en av stadens många kanaler gömmer sig ett hem som överträffar det mesta. Området kring Kronhusbodarna hör till ett av Göteborgs äldsta kvarter och när man strosar runt på de olika kullerstensgatorna känns det som att tiden stått stilla. Det känns lite som att gå in i 1600-talets Göteborg, ja... förutom lite lyktstolpar och andrar moderna inslag. Det är svårt att säga vad exakt det är som gör detta område så charmigt. Om det är dess bevarade arkitektur, de små kvartersbutikerna eller de många caféerna får vara osagt. Hela området har vaknat upp ordentligt och känns numera som en stad i staden. Trots det centrala läget med närhet till både hamnstråket, centralstationen, Kungsportsavenyn och stadens rika restaurangutbud slås man av hur lugnt det ändå är här.

Om du vill bo mitt i detta underbara vimmel, attraheras av design, värdesätter en genomtänkt planlösning, genuina originaldetaljer samt vill bo centralt, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla önskningar. Alvhem Mäkleri har nu nöjet att presentera en tvåa som troligtvis inte kommer att lämna någon oberörd. Fast förankrad i 1800-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Gamla detaljer har smakfullt kryddats med nutidens krav på estetik. Ca 3 m i takhöjd, genomgående brädgolv, pardörrar och höga fönster åt två väderstreck. I hela lägenheten sitter svarta tidstypiska strömbrytare från Eljo Renova. Köket har varsamt renoverats med fokus på att bevara den genuina karaktären men också få in en industriell känsla med öppna kaklade ytor och hyllplan i borstat stål. Vi har nu nöjet att bjuda in till ett hem som är hämtat ur en inredningstidning. Faktum är att man för en tid sedan kunde läsa i en av Sveriges största inredningstidningar om hur inredningsbloggaren Johanna och hennes sambo Adam köpt gamla pardörrar som tillhört ett slott i Gävle och hur de skapat en smart tvåa av en från början stor etta.

Hall
Efter att ha passerat den välstädade portgången, tagit trapporna upp till våning två och öppnat säkerhetsdörren välkomnar en stilren och genomtänkt hall in till 51 ljuvliga kvm som känns betydligt större. Avhängningsmöjligheter finns både till vänster och rakt fram innanför dörren. Hallens vitmålade brädgolv ger tillsammans med de ljusa väggarna en trivsam känsla och samtidigt en neutral bas att inreda efter.

Arbetsplats
Hallen leder vidare in i ett utrymme som idag används som arbetsplats. I samband med renoveringen och ombyggnationen av lägenheten valde man att sätta in ett gammalt fönster i väggen mot köket. Resultatet är mycket lyckat då man nu kan sitta vid skrivbordet och ändå njuta av dagsljuset som strömmar in genom fönstret, dörröppningarna in mot vardagsrummet och köket. För den som inte vill ha en arbetsplats hemma kan denna yta med fördel också användas för ytterligare förvaringsmöjligheter. De bredspacklade och slipade väggarna är målade i en vit ton som fint smälter in med det högblanka vitmålade brädgolvet.

Badrum
Mellan vardagsrummet och köket ligger badrummet som är relativt rymligt för att inrymmas i en tvåa. Här finns idag gott om plats för både duschhörna, wc-stol, handfat med kommod och översittande spegelskåp. För den som önskar renovera badrummet finns inga begränsningar. Här ryms utan problem en tvättmaskin eller ett badkar om man hellre önskar det. Badrummet har kaklade väggar i vitt med en ljusgrå våtrumsmatta och en ljusgrå bård på mitten av väggarna. Trots några år på nacken så är badrummet både fräscht och praktiskt.

Kök
Det läckert renoverade köket i vinkel vetter åt föreningens innergård och släpper tack vare sina tvåa höga fönster med överljus in rikligt med ljus från både öster, väster och norr. Ytan är lagom stor och köket är som gjort för middagar och matlagning i goda vänners lag. Både storlek och form på middagsbord kan anpassas efter önskemål då kökets kvadratiska form ger många alternativ till möblering. Med stil och finess har de nuvarande ägarna skapat ett drömkök som platsar i vilken inredningstidning som helst. Dagens design gör sig påmind i de vita släta köksluckorna och den vitoljade bänkskivan och ger tillsammans med den råa industrikänslan ett drömkök att förälska sig i. För att skapa mer rymd har överskåpen tagits bort och man har istället valt att kakla väggen hela vägen upp till taket med vitt kvadratiskt kakel och svart fog. För att förstärka denna känsla ytterligare har även en hel vägg kaklats. Resultatet är mycket lyckat. Köket är utrustat med ny planlimmad induktionshäll med översittande fläktkåpa, varmluftsugn samt kyl/frys. Väggarna är nymålade i en vit nyans och brädgolvet är målat med en högblank svart nyans. I väggen mot arbetsplatsen och hallen sitter det charmigt spröjsade gamla fönstret som de nuvarande ägarna letat upp utanför Borås. Det ger visuellt ett mycket fint intryck men bidrar också till ett generösare ljusinsläpp. Med utgång från köket har man diskuterat i föreningen att eventuellt bygga balkonger. Inget beslut är dock taget ännu.

Vardagsrum
Det trivsamma vardagsrummet är rektangulärt till formen och därmed lättmöblerat. Det höga fönstret med överljus i söder som vetter åt söder borgar för dagssol. Vardagsrummet erbjuder plats för soffa, soffbord, fåtölj och förslagsvis bokhyllor eller ett sideboard. Vardagsrummet och sovrummet var tidigare ett stort rum. De nuvarande ägarna har på ett mycket smart sätt skapat ett lagom stort vardagsrum med ett mysigt sovrum i fil som avskiljs via vackra pardörrar i en djupt blå ton. De gamla pardörrarna hittades på ett byggnadsvårdsföretag och har tidigare tillhört ett gammalt slott i Gävle. Idag utgör de blickfånget i denna lägenhet. Vardagsrummets väggar är målade i en vit nyans och golvet består av vitoljat brädgolv som fortsätter in i sovrummet.

Sovrum
Sovrummet är som gjort för avkoppling och vila. Tyst beläget med ett högt fönster för bästa ljusinsläpp. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, klädförvaring och byrå för den som vill. Idag förvaras kläderna på en klädhängare men för den som önskar går det naturligtvis också att sätta in garderober.

Två vackra rum i fil som badar i sol
Fantastisk rymd & vitoljade brädgolv
Här ryms både soffgrupp, bokhyllor & sideboard
Vackra pardörrar avskiljer mot sovrummet
Pardörrarna tillhörde förr ett slott
Den blå färgen ger patina & charm
Genomgående brädgolv i alla rum
Slå dig ner i soffan & njut av en god bok
Släta ljusa väggar hos inredaren Johanna
Intill vardagsrummet ligger sovrummet...
Ett högt fönster släpper in ljuset
Sovrummet inrymmer en dubbelsäng
Vardagsrummet leder vidare till arbetsplatsen
Ett gammalt fönster har satts in i väggen
Snygga Eljo Renova strömbrytare & vitt golv
Renoverat läckert kök med industrikänsla
Kaklade väggar hela vägen upp till tak
Trevlig matplats intill fönstret
Svartmålat brädgolv & gråa väggar
If you can´t stand the heat get out of the kitchen
Läckra material i fin harmoni
Välkomnande hall med vitmålat brädgolv
Helkaklat badrum med vit kommod
.. och dusch-hörna
Här får en tvättpelare plats
Planskiss
Välkommen till Köpmansgatan 10, anno 1885!
På baksidan av huset har föreningen en fin gård
Slå dig ner på en av kvarterets restautanger
Här nås stadens utbud på bara några minuter
Området är omringat av vatten & vackra byggnader
Njut av Gustav Adolfs torg & shopping
Gå på opera eller njut av båtarna i hamnen