Sveagatan 2 C, Linnéstaden

Ovanligt välplanerad och charmig 2:a belägen i populära Nyckelhålshuset. Helt nyrenoverade ytskikt, trivsamt kök och stilfullt renoverat badrum med påkostade materialval. Vitmålade plankgolv. Rofyllt sovrum mot innergården. Ett sällsynt fint boende! Eftertraktad Brf med god ekonomi! Snabbt tillträde om så önskas.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Sveagatan 2 C
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + Kök
Boarea: 57 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 5

Nu har vi förmånen att erbjuda en av lägenheterna i populära Brf Nyckelhålet. Den vackra fastigheten med den karaktäristiska nyckelhålsentrén, är välkänd för det stora flertalet göteborgare. Huset, som ligger på hörnet av Sveagatan och Risåsgatan, är inte bara granne med Linnés puls, utan också med grönskande Skansberget och byggnadsminnet Skansen Kronan. På bara några minuter tar man sig även bort till Vasastan eller nedför backen till mysiga Haga.

Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde, Slottsskogen, inte långt bort, perfekt inte minst för alla hundägare och barnfamiljer som bor i området. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på "nya" Plikta - den stora lekplatsen, njuta av en god picknick eller motionera. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för lite mer utmanande idrott, ett underbart friluftsområde med Botaniska Trädgårdens unika skönhet som en extra bonus.

Denna gång erbjuder vi en ovanligt charmig och välhållen tvåa, med ytskikt som precis har totalrenoverats med hjälp av duktiga fackmän. En okonventionellt planerad bostad fylld med spännande vinklar och vrår. Ytan är effektivt utnyttjad och känns rymligare än sina 57 kvadratmeter. Lägenheten är belägen på våning 3 (hiss finns inte i fastigheten), trevligt disponerad med sovrum och kök mot gården, medan vardagsrummet vetter mot Sveagatan.

Det mesta av den ursprungliga sekelskiftescharmen finns bevarad i form av 3 meters takhöjd, framtagna och målade trägolv, profilerade lister, takrosetter, gjutjärnselement etc. En genomgripande och omsorgsfull renovering av lägenhetens alla ytskikt har precis avslutats. Väggar och tak har slätspacklats och målats fint. 2005-2006 byttes köket ut mot ett nytt från IKEA, medan badrummet totalrenoverades 2002. Resultatet är ovanligt lyckat. Lägenheten känns opretentiös och avslappnad.

Hall: Bara att öppna den tunga, massiva porten från gatan och kliva in i trapphusentrén är en upplevelse i sig. Väggarna är rikt dekorerade i klassisk jugendstil, pampigt och påkostat. Stentrappan innanför porten är bred och massiv, i taket hänger en större belysningsarmatur som passar väl in i stilen. På golvet ligger schackmönstrade klinkerplattor som är över hundra år gamla. Allt är fint renoverat. Anslagstavlan i ek på höger vägg informerar om vilka som bor i fastighetens tre trapphus. Dörren till höger om trappan leder ut på gården och gårdstrapphusen. Vi ska in i B-uppgången där lägenheten ligger.

Redan när man klivit innanför dörren, förstår man att lägenheten är något utöver det vanliga. Färgskalan är enhetlig med plankgolv och väggar som målats i vitt, stilrent och mycket läckert. Hallen är liten men välkomnande och med plats för en praktisk platsbyggd garderob för förvaring av ytterkläder mm. Här gick inte originalgolvet att rädda, istället har det lagts ett nyare grangolv, som målats vitt. Från hallen har man access till övriga rum i lägenheten.

Kök: alldeles till höger från hallen ligger köket som har en charmig oregelbunden form med en framtagen tegelvägg, som följer trapphusets mjuka rundning. Här finns plats för både social samvaro och matlagning. 2005/2006 tog föregående ägare ut det gamla slitna köket från 70-talet ut och ersatte det med ett helt modernt kök från IKEA. De valde släta, vita luckor och en massiv bänkskiva av ek som måttbeställdes på ett snickeri. Samtidigt passade man på att även byta ut hela maskinparken. Golvet rätades upp och täcktes med rustika graftigrå klinkerplattor från Höganäs. Golvvärmen gör det skönt om fötterna även på vintern.

Badrum: i anslutning till hallen, ett ovanligt ombonat och fräscht badrum som totalrenoverades 2003. Charmigt och annorlunda planerat, stilfullt helkaklat i vitt och mörkgrått, med kakel från Villeroy & Boch. Hyllplan och badrumsskåp av ek skapar kontrast. Porslinet tillika den vägghängda toaletten är tillverkade av Gustavsberg. Exklusiva blandare tillverkade av Grohe och Dornbracht. Golvvärme även här. Bortom duschen, smart förvarad bakom ett duschdraperi, finns en toppmatad tvättmaskin.

Vardagsrum: till vänster om hallen, ett luftigt och harmoniskt rum som inbjuder till samvaro. Två rejäla fönster mot sydväst ger ett fint ljusflöde in i rummet. Rummets rymd, med över 3 meter i takhöjd, den ljusa färgskalan och den stilrena inredningen ger sammantaget en väldigt rofylld och behaglig känsla!

Sovrum: ett rymligt och trevligt disponerat sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även en mindre arbetshörna och/eller favoritfåtöljen får plats. Stämningen är vilsam, precis som sig bör i ett sovrum. Längs ena sidan finns plats för en rejäl garderob med skjutdörrar av frostat glas. Glasdörrarna döljer bland annat lådor och hyllplan av massivt trä. Här har ägaren valt att bort vita väggar till förmån för en fint mönstrad tapet från Boråstapeter, vilket bidrar med ytterligare karaktär i detta vackra rum. Ett rejält treluftsfönster mot gården bidrar med ljusinsläpp, dock ger det viss insyn från grannlägenheten mittemot.

i eftertraktade "Nyckelhålshuset"
Toppenläge alldeles intill Skansberget
Här är det bara att flytta in ...
Planskiss
Välkomnande hall
med inbyggd nisch med plats för ytterkläder
Väl utnyttjade kvadratmeter, lgh känns rymlig
Två rejäla fönster erbjuder bra ljusinsläpp
Färgskalan går i vitt, och öhh vitt ...
vilket underlättar när det är dags att inreda
Samtliga ytskikt är nyrenoverade av hantverkare
Bara fantasin sätter gränsen för vad man kan göra
Ett skönt ombonat sovrum
... med gott om plats för både dubbelsäng
och en rejäl garderob med skjutdörrar
Här bryter en läcker tapet av mot allt det vita.
Här sover man gott om natten!
Stilfullt kök som inbjuder till samvaro
Föregående ägare lät göra om köket 2005/06
med kakel & klinker från Höganäs, bänkskiva av ek
Plats finns för matbord och flera matgäster
Ett mindre hörnskåp ger bra avställningsyta
Golvet har försetts med klinker & golvvärme
Ett fräscht renoverat badrum
Smart förvaring av toppmatad tvättmaskin
Exklusivt kakel från Villeroy & Boch
Pampig, stilfullt renoverad entré i Jugendstil
Mindre innergård med sittgrupp, grill och växter
Fasad & förträdgård har nyligen totalrenoverats
... med den karaktäristiska nyckelhålsporten
Praktiskt med cykelverkstad som hyresgäst i huset
Fint putsad gårdsfasad med vädringsbalkonger
Fastigheten ligger granne med Skansberget
Bara ett stenkast till Linnégatan
En kort promenad bara till Vasastan
och populära Haga
Välkommen in om du har frågor om lägenheten!