Karl Gustavsgatan 24B, Vasastaden

Underbar sekelskiftestvåa om hela 70 kvm belägen på vån 3 av 4 (hiss finns) i vacker tegelfastighet anno 1890. Stor balkong i öster utan någon ovansittande, snyggt renoverat sällskapskök från 2009, sovrum & vardagsrum i fil med pardörrar samt bevarad stuckatur & takrosett. Genomgående ljusa brädgolv & vita släta väggar.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Karl Gustavsgatan 24B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 70 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 4

Om du vill bo mitt i populära Vasastan men ändå ha lugn och ro omkring dig, uppskattar sekelskiftescharm, vill ha hiss och en stor balkong, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På våning tre av fyra, i ett vackert sekelskifteshus anno 1890, finns nu denna fantastiska tvåa om hela 70 kvadratmeter. Ljusa färgval och genomgående brädgolv sätter tonen för detta smakfulla hem. Med en stor balkong i öster - utan någon ovansittande (!), ett snyggt renoverat kök från 2009 i stilren modern design, ett rymligt och rofyllt sovrum i fil med vardagsrummet, åtskiljda av vackra pardörrar, erbjuds här ett hem utöver det vanliga. Läget, näst högst upp i gårdshuset, mellan föreningens två innergårdar, kan knappast bli mer rofyllt, samtidigt som stadens puls finns alldeles runt hörnet ute på gatan.

I Vasastan pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Ljusa vårdagar fylls uteserveringarna med soltörstande göteborgare. Under de kalla höst- och vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt i från personliga klädbutiker, mysiga kaféer, trendiga konstgallerier och välfyllda blomsterbutiker. Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Avenyn med sitt rika utbud av affärer och butiker nås inom kort, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför vallgraven. Kollektivtrafiken nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bl. a Vasaparken och Kungsparken.

Hall
Kliv in genom den stora gröna porten mitt i backen på Karl Gustavsgatan, fortsätt över föreningens välskötta innergård, och vidare in i gårdshuset. Ta hissen eller trapporna upp till tredje våningen och stig på. Jackan hänger du direkt till höger innanför dörren. Redan i hallen blickar du ut på balkongen, bort mot matplatsen i köket och in i vardagsrummet. Den genomgående och kringgående planlösningen ger verkligen ett välkomnande intryck. Väggarna är vita och på golvet ligger ett ljust brädgolv. Infrästa spotlights i taket ger bra med ljus. Alldeles innanför ytterdörren ligger grå klinker med underliggande golvvärme - snyggt men framförallt praktiskt för blöta skor. Bakom vita profilerade dörrar erbjuds gott om förvaring tack vare tre rymliga garderober. Mitt emot dessa finns ännu en garderob, infälld i väggen, med praktiska spegelskjutdörrar.

Kök
I öppenhet med hallen, och med utgång till balkongen, ligger sällskapsköket. De nuvarande ägarna lät helrenovera detta så sent som 2009. Med en stor matplats för minst fyra personer, trevligt placerad intill fönstret, ges här möjlighet till mysiga middagar i goda vänners lag. Längs ena väggen finns en platsbyggd kökssoffa som rymmer både gäster och smart extra förvaring. Köket, vitt handtagslöst från Kvik, är både snyggt och funktionellt. Med skåp ända upp till tak erbjuds gott om förvaring. Bänkskivan i vaxad betong bryter fint av mot det rena vita och harmoniserar även med glaskaklet i en ljus grön ton som fungerar som stänkskydd. Generöst med spotlights, både i tak och ovan arbetsytorna, ger utmärkt belysning. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl/frys (Siemens), inbyggd vinkyl (Samsung), inbyggd varmluftsugn och mikro i bekväm arbetshöjd (båda från Bosch), integrerad diskmaskin (Siemens), induktionshäll (Siemens) samt en kolfilterfläkt (Cylinda). Vitmålade väggar och ljusa brädgolv även här. Morgonsolen får fritt spelrum genom ett stort fönster med överljus samt den helglasade balkongdörren och gör att hela matplatsen badar i ljus under dagens första halva.

Balkong
En helglasad dörr leder ut till den stora balkongen, lugnt belägen mot föreningen ena gård i öster. Här ute kan du njuta av morgonsolen och fåglarnas sång medan stadens brus känns väldigt avlägset. Läget som högst sittande balkong, utan någon ovansittande, är oslagbart. Med gott om plats för både möblemang, växter och kryddodlingar blir detta ett härligt extrarum när vädret tillåter. Det svarta smidesräcket ger en klassisk inramning och träplanken på golvet ger en ombonad känsla. Alldeles innanför balkongdörren ligger grå klinker med underliggande golvvärme.

Vardagsrum
Ta till höger i hallen istället och du hamnar i vardagsrummet. Ett stort lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och en ordentlig arbetsplats för den som vill. Två stora fönster med överljus låter kvällssolen flöda in i rummet och gör tillsammans med de vita väggarna och de ljusa brädgolven att rummet känns väldigt ljust och luftigt. Den välbevarade stuckaturen och den maffiga takrosetten ger rummet en pampig inramning. Vackra spegeldörrar i par leder vidare in till sovrummet.

Sovrum
Privat beläget, längst in i lägenheten, med fönster ut mot innergården, ligger sovrummet. Med plats för en dubbelsäng storlek större och gott om förvaringsmöjligheter tack vare en mycket rymlig skjutdörrsgarderob längs ena väggen. I ena hörnet finns även plats för en läshörna att krypa upp i med en bra bok om kvällen. Detta är verkligen ett rum för avkoppling. Med vitmålade väggar och samma ljusa brädgolv som i övriga lägenheten ges en harmonisk bas att inreda efter. Även här finns välbevarad stuckatur med tillhörande takrosett, vilket ger en fin, lite romantisk känsla till rummet.

Badrum
Badrummet, som renoverades av föreningen år 2000, finns lättillgängligt i anslutning till hallen. Helkaklat i vitt med en bord i blått och terrakottafärgat klinkergolv med underliggande golvvärme. Dimbara spotlights ger bra belysning och ett mindre fönster bidrar med ytterligare ljus. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med översittande spegelskåp och infälld belysning, wc-stol, samt vattenburen handdukstork.

Ljusa färgval präglar detta smakfulla hem
2 stora fönster välkomnar kvällssolen in i rummet
Välbevarad stuckatur, takrosett & listverk
Ljusa brädgolv löper genom hela lägenheten
Släta vita väggar, en neutral bas att inreda efter
Genomgående & kringgående planlösning
Spegeldörrar i par leder in i sovrummet
I fil med varadagsrummet mot den lugna gården
Gott om plats för både dubbelsäng & förvaring
Fin stuckatur & takrosett även här
Snyggt renoverat sällskapskök från 2009
Matplats för minst 4 intill fönstret & balkongen
Vitt, handtagslöst från kvalitativa Kvik
Integrerad DM, induktionshäll & vaxad betongskiva
Inbyggd ugn, mikro & vinkyl
Platsbyggd kökssoffa för både gäster & förvaring
En helglasad dörr öppnar upp mot balkongen
Möblemang, växter & kryddodling - allt får plats!
Läget utan någon ovansittande balkong är oslagbart
Detta blir ett skönt extrarum om våren & sommaren
Rofyllt & ostört mellan föreningens gårdar
Den öppna planlösningen ger ett trevligt intryck
Fräscht, helkaklat badrum från 2000
Golvvärme & handdukstork ger extra komfort
Den möblerbara hallen erbjuder gott om förvaring
Planskiss
Stensatt innergård med cykelparkering under tak
Föreningens vackra tegelfasad anno 1890
Här bor du i mysiga kvarter...
...endast ett stenkast från Vasagatans breda utbud
Vid Vasaplatsen knyts kollektivtraffiken samman
En kort promenad bort nås nöjeslivet kring Avenyn
Grönskan i Kungsparken likaså
Frågor? Du hittar hos på Olivedalsgatan 16 i Linné