Linnégatan 63, Linnéstaden

Med ett eftertraktat läge längst upp på Linnégatan, granne med Slottsskogen, ligger denna vackra 20-talslägenhet med bevarad charm. Totalrenoverad under 2012-13, med nymålade ytskikt , påkostat kök, stilrent badrum med jacuzzi, dusch & tvättpelare. Solid förening i välskött fastighet. Delad balkong. Låg avgift. Hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Linnégatan 63
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 92 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 6

Med ett utmärkt läge på anrika Linnégatan kan vi stolt presentera ett hem utöver det vanliga, som bör tilltala dig med mycket högt ställda förväntningar. Utan att göra avkall på vare sig gammal charm eller modern funktionalitet har detta hem varsamt renoverats. Det märks på varje detalj att de nuvarande ägarna inte lämnat något åt slumpen. Totalrenoverad så sent som 2012-13 bjuder lägenheten på den senaste designen inom både kök- och badrumsinredning.
Vad sägs om ett vitt och elegant kök från HTH, ett modernt helkaklat badrum med dusch, jacuzzi och tvättpelare, samt genomgående nyrenoverade ytskikt.

Den genomgående planlösningen med stora, höga fönster i två väderstreck, tillsammans med den ljusa färgskalan, gör lägenheten ljus och luftig. Tidstypiska detaljer som generös takhöjd, spröjsade fönster, serveringsgång med originalinredning, burspråk, djupa fönsternischer, fiskbensmönstrad ekparkett, spegeldörrar, listverk, takrosetter och snickerier är fint bevarade. Köket är stort och välinrett och placerat i fil med vardagsrummet. De två sovrummen har ett lugnt gårdsläge. Elen har setts över och strömbrytarna är valda med omsorg för att matcha husets tidsålder. Detta är ett hem som bör upplevas.

Läget på Linnégatan är utmärkt. För den som vill äta och dricka något gott finns alla valmöjligheter i närområdet. Tycker man om att röra på sig finns Göteborgs stora park- och rekreationsområde Slottsskogen bara ett stenkast bort. Perfekt inte minst för alla hundägare och barnfamiljer. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på Plikta, den stora lekplatsen, njuta av en god picknick eller motionera. Många väljer att ta sig över till det intilliggande Änggårdsreservatet för uppfriskande promenader eller för lite mer utmanande idrottsutövande. Botaniska Trädgårdens unika skönhet får man som extra bonus. Runt hörnet finns en större mataffär, Hemköp, med generösa öppettider.

Lägenheten är belägen i en ovanligt välbevarad 20-talsfastighet med hiss, gemensam balkong mot gården och gemensam tvättstuga i källaren. Föreningen har dessutom en mycket stabil ekonomi.

Entré/hall
Passera genom den bevarade förträdgården och stig in genom porten på Linnégatan 63. Följ trappan, eller ta hissen, i det tidstypiska trapphuset och glänta på den robusta säkerhetsdörren. Väl inne i lägenhetens stora hall inser man att detta är ett hem utöver det vanliga. Hallen som möter dig bjuder på vitmålade väggar, nyslipat brädgolv i lavabrun ton och generös avhängningsyta. Den inre hallen rymmer två djupa garderober med vackra spegeldörrar. Höga fotlister, takrosett, gjutjärnselement och fina listverk dekorerar hallen. Hallen leder vidare till serveringsgången och vardagsrummet.

Vardagsrum
I det ljusa och härliga sällskapsrummet framhäver de nymålade väggarnas ljusgrå ton de vackra, bevarade tjugotalsdetaljerna. Golvet pryds av klassisk fiskbensparkett i ek från husets begynnelse. Parketten har slipats, pigmenterats i en lavabrun ton, och därefter behandlats med en supermatt lack. Golven renoverades under 2012 och är ett smycke i sig. Taket ramas in av tidstypiska listverk och pryds av takrosetter. Den generösa takhöjden ger rummet en skön rymd. Det finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel, byråer och favoritfåtöljen. Ett fönster i en djup nisch vetter mot Linnégatan och ger en trivsam kontakt med stadspulsen nedanför. Pardörrar förbinder rummet fint med det intilliggande köket.

Köket
Efter en omdisponering av den tidigare planlösningen har man skapat ett otroligt fint sällskapskök som är rymligt och inbjudande. Högklassiga material gör köket mycket tåligt och erbjuder matlagning på hög nivå genom stilren och påkostad köksinredning i vitt från HTH (2012). Köket är också fullutrustat med vitvaror av god kvalitet, som extra bred induktionshäll, inbyggnadsugn och micro i bekväm arbetshöjd och en modern köksfläkt. Bakom vita köksluckor döljer sig även en integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Alla vitvaror är från Whirlpool (2012). Den rejäla köksbänken av tjock laminat i mörk wenge skapar stora arbetsytor. Väggen ovanför arbetsytan pryds av vita överskåp med infällda downlights. Golvet är, liksom i vardagsrummet, av klassisk fiskbensmönstrad ekparkett i lavabrun ton, som bryter snyggt mot den vita köksinredningen. Väggarna är nymålade i en ljusgrå ton som framhäver de bevarade spegeldörrarna och listverket. Ett stort burspråk upptar ena kortsidan av rummet och släpper in generösa mängder solljus. Härifrån har man fin utsikt mot Linnéplatsen och grönskan i Slottsskogen. Burspråket har tre öppningsbara fönster i tre väderstreck och de rymliga fönsterbänkarna fungerar utmärk som avställningsyta. Köket ger gott om plats för stora middagar med många gäster.

Serveringsgång
En charmig bevarad passage som gör dig påmind om en svunnen tid. Här finns originalskåpen kvar, med goda förvaringsmöjligheter bakom vackra spegeldörrar som löper ända upp till taket. Väggarna bär en tapet designad av Arne Jacobsen (Trapez, Boråstapeter) som bryter fint mot det nyslipade och mörkpigmenterade originalbrädgolvet.

Badrum
I anslutning till serveringsgången ligger det nyrenoverade och påkostade badrummet, som ger gott om plats för den vardagslyx man idag eftersträvar. Vad sägs om härligt bred dusch med både taksil och handdusch, skön jacuzzi, golvvärme, kommod med bra förvaring och tvättpelare. (Whirlpool 2012) Hela badrummet totalrenoverades under 2012 i stilren och tidlös design. Golvet pryds av smakfull klinker i grafitgrå ton. Väggarna är kaklade upp till tak med matt vitt rektangulärt kakel och i taket sitter infällda dimmbara spotlights. Den moderna badrumsinredningen kommer från Hafa.

Sovrum/arbetsrum
Från serveringsgången når man det som tidigare kallades jungfrukammare. Rummet är perfekt som sovrum, barnrum, arbetsrum eller gästrum. Väggarna är nymålade i en rofylld bruten vit nyans och harmoniserar med det nyslipade vackra brädgolvet i mörkbrun ton. Även här är det högt i tak och prytt med takrosett. Det vackra originalfönstret med sin spröjs vetter ut mot den lugna gården i väster.

Sovrum
Bredvid det mindre sovrummet ligger lägenhetens stora sovrum, som renoverades under 2012-13. Läget mot innergården är rofyllt och ostört. Ett vackert fönsterparti med originalfönster ger trivsam vy över grönskan nedanför. En av väggarna är tapetserad med en harmonisk tapet designad av Stig Lindberg (Grazia, Boråstapeter) som fint ramar in sängplatsen och lyfter fram de övriga snickerierna. Övriga väggar är målade i en ljusgrå ton. Den mjuka heltäckningsmattan, även den i en behaglig grå ton, ger en neutral bas att inreda efter. Rummet ger plats åt både dubbelsäng och tillhörande nattygsbord. I sovrummet, som ursprungligen var lägenheten kök, består förvaringen av fina bevarade köksskåp och ett charmigt skafferi med ett litet fönster, alla med vackra profilerade originaldörrar. Sovrummet har ett gjutjänselement och ett el-element vid fönstret. Från sovrummet nås den gemensamma balkongen.

Balkong
Eftermiddagssolen kan avnjutas på den gemensamma balkongen som vetter mot den stora öppna innergården i västerläge med flera höga träd och fina planteringar. Balkongen, som totalrenoverades 2012, delas med grannlägenheten och här finns plats för utemöbler och växter.

Accepterat pris
Ett ståndsmässigt boende intill Slottsskogen
En totalrenoverad lägenhet med bevarad charm
Rymligt & luftigt sällskapskök
Fullutrustat med inbyggda vitvaror av god kvalitet
Högklassig köksinredning i vitt från HTH -2012
Burspråket med många fönster ger ett bra ljus
Tre öppningsbara fönster i tre väderstreck
Sommarvy mot Slottsskogen från lägenheten ovan
I fil med köket ligger vardagsrummet
Många tidtypiska detaljer smyckar lägenheten
Vackra pardörrar skiljer rummen åt
Alla ytskikt är omsorgsfullt renoverade 2012/2013
Stora rum i fil förstärker känslan av rymd
Generös takhöjd & klassisk fiskbensparkett
Planskiss
I lägenhetens mitt finns en charmig serveringsgång
Bevarade skåp upp till tak med vackra beslag
Fina snickerier & tapet designad av Arne Jacobsen
Stilrent & exklusivt badrum från 2012
Jacuzzi & golvvärme är vardagslyx
Vitt kakel & modern skåpsinredning från Hafa
Bred dusch med taksil & tvättmaskin/torktumlare
Serveringsgången leder dig vidare in i lägenheten
Arbetsrum eller sovrum, valet är kanske ditt!
Nymålade väggar & slipade golv löper genom rummen
Harmoniskt sovrum med lugnt gårdsläge
Inbyggt originalskåp & vackra originalfönster
Höga fönster i djup nisch bjuder in ljuset
Bevarat högskåp & tapet designad av Stig Lindberg
Heltäckningsmatta & ljusa, rofyllda kulörer
Från sovrummet nås den gemensamma balkongen
Detta är en sommarbild från balkongen ovan
Härligt lummig och öppen innergård
Trivsam hall med öppningar till flera rum
Stor & välkomnande hall, inramad av fina listverk
I trapphuset finns en nyrenoverad hiss
Den vackra porten i 20-tals anda mot Linnégatan
Välkommen till Linnégatan 63
Pampigt 20-tals hus i gott skick
Längs framsidan löper en grönskande förträdgård
Gräsmatta & buskar, som det var förr
Längst upp på attraktiva Linnégatan
Med Linnés rika utbud utanför dörren
Populära Slottsskogen ligger på andra sidan gatan
...eller promenera till Botaniska trädgården
Besök oss gärna vid funderingar! Olivedalsgatan 16