Chalmersgatan 29 A, Vasastaden

Rymlig citylägenhet med alla de klassiska attributen: 3,20 i takhöjd, trägolv, stuckatur och stora rum i fil. Ljuvligt sovrum mot gården. Nyligen renoverat badrum och kök. Högt och ljust läge i välskött fastighet från 1898. Våning 4 av 5. Hiss nås från 27:an. Balkongplaner!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Chalmersgatan 29 A
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 101 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 5

Välkommen till centrala Vasastaden och en gata som med sitt långsamma myller ger en kontinental känsla. Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från klassiskt herrmode till blomsterdesign och konstgallerier. Läget är supercentralt med bara ett kvarter till bruset på Avenyn. Vill man varva ner ligger Vasaparken en kort promenad bort och till shoppingen i city är det bara några hållplatser med spårvagnen.

Många kvartersbutiker och krogar med mat från jordens alla hörn gör att gatan lever sitt eget liv. Det är småskaligt och mysigt i kvarteret, och all service i form av livsmedelsaffärer, kommunikationer och biografer nås med ett par minuters promenad.

På lugna Chalmersgatan finns nu denna charmiga sekelskiftespärla om hela 101 kvadratmeter till salu. Med en bra bit över tre meter i takhöjd och vackert bevarade spegeldörrar ges en känsla av svunna tider. Välkommen på visning!

Kliv in genom porten och det blir knäpptyst. Är du svag för blyinfattade fönster och svart smide är de tre trapporna upp till lägenheten en lätt match. Lägenheten kan också nås med hiss från entrén på nummer 27 via loftgång på femte våningen. Planer finns att bygga balkonger. En grupp är tillsatt att undersöka möjligheterna och i denna lägenhet skulle det i så fall bli aktuellt med balkong från antingen kök eller sovrum.

Entré
Hallen välkomnar med stora grå klinkerplattor. Alldeles till vänster innanför dörren finns gott om plats för ytterkläder och skor. Härifrån har man också god överblick över lägenheten och möjligheterna är många: hela fyra öppningar förgrenar ut sig i den vackra lägenheten.

Kök
Renoverat 2006 med inredning från HTH. Arbetsbänken är hela 80 centimeter djup, vilket ger goda förutsättningar för kocken. Läget är underbart högt och en balkong kan alltså bli verklighet här. Rostfria vitvaror från Siemens och Thermex.

Vardagsrum
Ett ljuvligt rum som med sitt höga läge blir ljust även under vintermånaderna. Originalplankorna är alldeles nyslipade och obehandlade. Den nya innehavaren kan alltså bestämma själv om det ska oljas, lackas, målas eller bara såpas. Även här är taket rikligt utsmyckad med sirlig stuckatur, vilket ger en känsla av svunna tider. Den sparsamma trafiken på gatan gör att man kan öppna fönstren utan att bli störd.

Matsal / allrum
Ett rum som gjort för party och umgänge. I dag är detta lägenhetens matsal, men det kan också användas som allrum eller sovrum. Ljusgrå väggar gör att de vita snickerierna framträder och den som lyfter blicken trehundratjugotvå centimeter upp blir glatt överraskad. Här gick stuckatören på 1890-talet loss ordentligt och smyckade taket på ett sätt som är ovanligt att se i dessa dagar. Nyslipade plankor även här.

Sovrum
Stort och harmoniskt sovrum med ett lugnt gårdsläge. Högt i tak, takrosett, fina fotlister och ett stora höga fönster. Här finns gott om plats för en rejäl dubbelsäng, sängbord, byrå, garderobsvägg och ett arbetsbord. Den guldmönstrade tapeten ger en romantisk stämnning och kontrasten blir fin mot de vitmålade plankorna på golvet.

Badrum
I anslutnig till sovrummet ligger lägenehetens helkaklade badrum. Smårutor på golv och större rutor på vägarna. Grundligt renoverat 2006 och uppfräschat 2013 med ny wc-stol, duschvägg, nytt badrumsskåp och handfat.

Nu gäller Accepterat pris
Lägenheten ligger på fjärde våningen
...med rum i fil och höga pardörrar
Köket badar i ljus - och här kan det bli balkong
Planskiss
Hallen binder ihop lägenhetens samtliga rum
Vardagsrum och matsal i fil
Takhöjden är imponerande trehundratjugo centimer
Sobert grå väggar lyfter fram stuckaturen i taket
På Chalmersgatan är det gott att vara
Dubbla höga fönster släpper in ljuset
Ett grafiskt starkt hem med stora kvaliteter
Guldtapet och hemlig skattgömma
Matsalen är magnifik
Här är det lätt att ha många gäster
Rummen skiljs med 115 år gamla pardörrar
Ett hem som är lätt att förälska sig i
Stilent och funktionellt badrum
Helkaklat med snygg glasvägg
HTH-kök med integrerad diskmaskin
Rostfria vitvaror och inbyggd ugn
Arbetsbänken är 80 centimeter djup - praktiskt
Matplatsen framför det stora fönstret
Snygg lösning med öppna hyllor och låga skåp
Ljust kök och det är långt till huset mittemot
Inre hall mellan sovrum och badrum
Lägenheten bjuder på oväntade passager
Sovrum mot gård med en hel garderobsvägg
Guldtapet och vita träplank - en snygg kombination
Den osminkade sanningen: ett läckert hem!
Originalkänsla i många detaljer
Välkommen tillbaka!
Näst högst upp i fastighet från 1898
Chalmersgatan - lugnt och centralt
1800-talet gör sig påmint i entrén
Floras kulle ligger bara en kort promenad bort
Vasagatans vackra allé når du på några minuter
Nära till Avenyn och Götaplatsen
Vår butik ligger på Olivedalsgatan 16 - välkommen!