Kastellgatan 15 A, Linnéstaden

Pampig helrenoverad sekelskiftesfyra om hela 114 kvm belägen på populära Kastellgatan. Fungerande kakelugn, renoverat bra kök & badrum med tvättpelare. Tre bra sovrum & en mängd vackra sekelskiftesdetaljer. Stabil BRF med goda hyresintäkter. Bredband ingår i avgiften & fastigheten är utrustad med hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 15 A
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 114 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 6

I vacker välrenoverad sekelskiftesfastighet med hiss, ligger detta påkostade och renoverade hem med ovanliga fyra rum och kök om 114 kvm. Alvhem Mäkleri har nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt att husera på 114 kvm fördelade på 4 rum och kök med tre bra sovrum, renoverat rymligt kök, renoverat badrum med tvättpelare samt fungerande kakelugn. Som om detta inte vore nog, kan denna våning dessutom skryta med ett utmärkt läge på populära Kastellgatan samt en mängd vackra sekelskiftesdetaljer som vackert bevarats från när huset uppfördes 1912. Takhöjden är slående med bevarade stuckaturer och takrosetter i näst intill samtliga rum, vitoljade och slipade originalbrödgolv, massiv stavparkett med fiskbensläggning och vackra spegeldörrar. Du som har letat efter ett kvalitativt boende med en mängd möjligheter i ett gammalt hus, inser nog hur unikt detta tillfälle är. Den genomgående planlösningen med höga fönster åt två väderstreck och den tilltagna takhöjden om dryga 3 m gör sammantaget att lägenheten upplevs som osedvanligt ljus. Föreningen är mycket välskött med en stabil ekonomi och ett ovanligt välskött hus där bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn.

Hall
Efter att ha passerat föreningens välskötta entré och på vägen skymtat innergården som om sommaren är grön och lummig, inser man att detta är en mycket välskött förening. Sedan föreningen köpte fastigheten har allt renoverats och inget är lämnat åt slumpen. Trapphuset som leder upp till lägenhetens entré är målade i tidstypiska färger som harmonierar med det massiva stengolvet. Huset är utrustat med hiss och intill den finns ett barnvagnsrum för småbarnsfamiljen. Lägenheten är belägen på våning ett men det känns nästan som andra våningen då markplanet utgörs av diverse lokaler och kontor. Väl inne i detta hem välkomnar en pampig hall som övergår i en bevarad serveringsgång. En generös takhöjd om ca 3 meter ger en härlig rymd. Innanför själva entrén ligger en mörkgrå praktisk klinker som senare övergår till ett slipat och vitoljat brädgolv. Avhängningsmöjligheter finns på båda sidor om entrén och i den inre hallen finns garderober med frostade skjutdörrar för ytterligare förvaring. Väggarna är tapetserade med en diskret mönstrad tapet som lyfter fram de övriga snickerierna.

Vardagsrum
Pampigt och maffigt rum med högt till tak, vackra pardörrar, stuckatur, takrosett och två höga fönster i öster. Här ryms gott och väl en stor soffa med fåtölj, soffbord, tv med tv-möbel och förslagsvis en bokhylla. Ena hörnet pryds av en fungerande kakelugn som det eldas flitigt i under den mörkare delen av året. Väggarna är tapetserade med en tidstypisk tapet som förstärker sekelskifteskänslan och framhäver de vackra vitmålade snickerierna som hör epoken till. Golvet pryds här av massiv slipningsbar stavparkett med fiskbensläggning. Vardagsrummet nås från både hallen och matsalen/biblioteket som ligger i fil med detta rum.

Matsal/Bibliotek/Sovrum
Trivsamt rum med många funktioner. Närheten till hallen och vardagsrummet gör det perfekt som matsal men det går också utmärkt att använda rummet som sovrum eller bibliotek då båda dörröppningarna går att stänga. För den stora familjen är det lyxigt att disponera tre sovrum i en gammal våning i innerstan. Faktum är att det inte är lätt att hitta stora lägenheter i stan. Speciellt inte en 4:a. Du som har letat större lägenheter inser nog snabbt hur unikt detta tillfälle är. Även detta rum har en vacker stavparkett av ek med fiskbensläggning och två höga fönster som vetter åt lugna Kastellgatan i öster. Taket pryds av maffig stuckatur med takrosett, höga fotlister och djupa dörrnischer. Väggarna är målade i en ljus ton som ger en neutral bas att inreda efter.

Kök
Till vänster om lägenhetens entré och mittemot lägenhetens sociala delar ligger det nyrenoverade köket. Detta är ovanligt stort med vita släta luckor i form av över- och underskåp, bänkskiva av svartgrå laminat och maskinell utrustning i borstat stål. Kylen och frysen som är i fullhöjd och anpassat för den stora familjen är från 2012. Intill dessa finns en lyxig vinkyl samt spishäll med översittande fläkt och diskmaskin från 2010. Ovanför bänkskivan sitter glaskakel i en mintgrön ton och i taket sitter infällda spotlights med dimmer som tillsammans med downlights ger en mycket behaglig arbetsbelysning. Väggarna är målade i en vit nyans och taket pryds av slipat och vitoljat brädgolv (detta gjordes så sent som 2012). Framför spisen har man valt att bryta av med orientaliska svartvita plattor från Marrakesh Design. Intill det höga fönstret som vetter åt föreningens lummiga innergård i väster, erbjuds en matplats för ca sex personer. Faktumet att man ryms ganska många i köket gör att man egentligen inte är i behov av ytterligare en matsal. Detta är ganska unikt i en gammal sekelskifteslägenhet och ger därmed möjligheten att utnyttja de övriga rummen som sovrum istället.

Barnkammare
Intill köket finns ett mindre rum som lämpar sig perfekt som barnrum. Här ryms en mindre säng, byrå och en garderob. Ett fönster släpper in eftermiddagssolen och en spegeldörr gör att man praktiskt kan stänga om sig när man vill sova. För den som inte har barn lämpar sig rummet också som arbetsrum eller gästrum. Golvet pryds av vitoljat brädgolv som ger den känsla man förväntar sig i ett hus från 1912 och väggarna är ljusmålade med en läcker fondtapet på en av dem. Denna ger en fin kontrast till den i övrigt ljusa inredningen.

Badrum
Mellan sovrummen och de sociala delarna ligger det renoverade badrummet. Klassiskt med tidlösa materialval och genomtänkta lösningar. Badrummet renoverades fackmän 2006 och är utrustat med en duschhörna som avskiljs med vikbara duschväggar (2012) och en takdusch (2010), en extra bred kommod med handfat och översittande inkallad spegel i samma storlek samt en wc-stol som placerats i en nisch med översittande inbyggda hyllor för bästa komfort. Som bevis på att inget är lämnat åt slumpen är badrummet också utrustat med en tvättpelare som gör att man kan tvätta alla dagar i veckan när man vill samt infällda spotlights i taket med touchdimmer samt inbyggda högtalare för extra vardagslyx. Väggarna är kalkade med vita stora kakelplattor och golvet pryds av grå klinkers med underliggande golvvärme. Samma gråa ton har använts på vissa delar av väggarna med, för att till exempel rama in själva duschdelen och framhäva andra detaljer.

Sovrum
Det största sovrummet används idag som föräldrasovrum och är tyst beläget mot föreningens innergård. Ett brett fönster i sydväst släpper in rikligt med ljus och gör att man kan vädra om sommaren utan att bli störd av trafik eller storstadsbrus. Rummet är rymligt, ljust och oregelbundet till formen. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en byrå eller en fåtölj. Längs en av väggarna finns goda förvaringsmöjligheter i form av vita garderober med skjutdörrar och praktisk inredning. Taket ramas in av bevarad stuckatur med takrosett och en av väggarna är tapetserad med en snygg mönstrad tapet. De övriga väggarna är målade i vitt och golvet pryds av samma vitoljade brädgolv som i hallen och köket.

Accepterat pris
Papmiga rum i fil med tilltagen takhöjd
Fungerande kakelugn & maffig stuckatur
Stora fönster i österläge ger härligt ljus
Trivsam planlösning med härliga rum & vackra golv
Vacker massiv stavparkett med fiskbensläggning
Höga fotlister & massiva spegeldörrar ger harmoni
Rummet är så stort att det inrymmer det mesta
Väggarna har tidstypiska målningar
Pampiga pardörrar avskiljer mot matsal/sovrum
Detta rum kan också användas som sovrum
Vackra dörrar ger möjlighet att stänga om sig...
Även detta rum har vacker stuckatur med takrosett
Ett fönster mot Kastellgatan släpper in ljuset
Nyrenoverat rymligt kök med plats för många
Vitoljat brädgolv & infällda spotlights med dimmer
Framför spisen pryder orientaliska plattor golvet
Rymlig matplats intill fönstret mot gården
Kyl & frys i fullhöjd samt lyxig vinkyl
Intill köket finns ett mysigt barnrum
En fin tapet ger en härlig färgklick!
Rummet har också ett fönster i väster mot gården
Lite längre in ligger det största av sovrummen
Här ryms gott & väl en dubbelsäng & förvaring
En läcker tapet även i detta rum skapar stämning
Längs ena väggen finns garderober med skjutdörrar
Renoverat badrum med tvättpelare
Lyxig dusch med vikbara väggar av glas
Grå klinker med golvvärme & infällda spotlights
Snygga detaljer som inkaklad bred spegel
... & golvvärme samt högtalarsystem
Utanför badrummet finns extra mycket förvaring
Välkomnande hall med grå praktisk klinker
Hallen leder vidare in i denna underbara fyra!
Planskiss
Välkommen till Kastellgatan 15!
Nymålade trapphus i välskött fastighet
Trevlig gård med grönska, grill &kullerstenar
Gatan är en av Linnés populäraste
...med "eget" surdegsbageri Alvar & ivar
Några hundra meter bort ligger gröna Skansberget