Lasarettsgatan 6, Kungshöjd

Lugnt belägen mitt i stadsvimlet! Oerhört charmig och välplanerad 1,5:a om ca 42 kvadratmeter. Takhöjd om dryga 3 meter gör att lägenheten känns stor och luftig. Synliga takbjälkar ger karaktär. Helkaklat badrum med dusch. Gemensam terrass på taket. Hiss och stor populär brf.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Lasarettsgatan 6
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 1 + kök
Boarea: 39 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 7

Här erbjuds nu en oerhört charmig och väldisponerad etta för dig som trivs i stadens puls, men också vill ha ett hem med lugn och ro omkring dig. Här bor du på en lugn enkelriktad gata, i ett vackert tegelhus från 1912, med stadsvimlet praktiskt taget runt hörnet. Lägenhetens 39 kvadratmeter bjuder på ett rymligt vardagsrum med plats för både säng, soffa och matplats; ett snyggt helrenoverat kök i högblankt vitt från 2010/2011 med kvalitetsvitvaror i rostfritt; fräscht helkaklat badrum med dusch; samt en välkomnande hall med plats för avhängning. En slående takhöjd om hela 3,05 meter gör att lägenheten upplevs som stor och luftig. Vackra spröjsade pardörrar öppnar upp till en fransk balkong. Föreningens ca 150 kvadratmeter stora terrass nås enkelt en trappa upp. Här kan du njuta av många soltimmar dag som kväll tack vare det optimala sydvästläget. Slå dig ner i en solsäng med en bra bok eller njut av den fantastiska utsikten över hamninloppet och innerstans takåsar i goda vänner sällskap.

Skulle du mot all förmodan tröttna på lugnet når du Kungsgatan med alla dess butiker, restauranger och affärer precis runt hörnet. Även det välsmakande restaurangutbudet i Linné, rika utbudet av affärer och uteliv i Vasastan och den mysiga cafékulturen i Haga finns i närheten. Järntorget, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara några minuters promenad. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Hall
Kliv in genom den stora porten och ta hissen eller trapporna upp till femte våningen. Väl inne i hallen finns plats för avhängning i en smart nisch rakt fram. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger grå klinker - både praktiskt och snyggt. Från hallen blickar du in i resten av lägenheten vilket ger ett trevligt och välkomnande intryck.

Vardagsrum
Till vänster från hallen ligger det stora vardagsrummet - ett rum för socialt umgänge och trivsel. Här ryms både sovplats, soffavdelning och matplats. Den generösa takhöjden om ca 3,05 meter gör att rummet upplevs som otroligt rymligt och luftigt. Synliga takbjälkar målade i mörkbrunt ger en rustik karaktär. Spröjsade pardörrar välkomnar morgon- och förmiddagssolen in i rummet och öppnar upp till den franska balkongen med utsikt ner mot Kungsgatan. Förvaring erbjuds genom rymliga garderober i ena hörnet. Vitmålade väggar bryter fint mot den oljade stavparketten i ek och ger en neutral bas att inreda till.

Kök
Köket helrenoverades så sent som årsskiftet 2010/2011 och erbjuder gott om funktion i smakfullt utförande. Tack vare takhöjden om dryga 3 meter ryms dubbla skåpsrader vilket ger bra förvaring. Släta skåpsluckor i högblankt vitt med strama stilrena handtag och vitvaror i rostfritt. Ovanför arbetsbänken i oljad ek sitter mellangrått kakel som harmoniserar väl med de grå klinkerplattorna på golvet. Väggarna är målade i vitt så när som på en fondvägg i en läcker turkos nyans. Köket är utrustat med diskmaskin (Siemens), varmluftsugn (Siemens), induktionshäll (Siemens) med översittande fläkt (Gorenje) samt kombinerad kyl/frys (Siemens).

Badrum
Fräscht och rymligt helkaklat badrum med dusch. Både kakel och klinker går i samma ljusgråa ton och ger tillsammans med det vita porslinet ett rent och klassiskt intryck. Golvvärme och handdukstork ger extra komfort. Här finns i övrigt wc-stol och handfat med översittande spegelskåp.

Förråd
Lättillgängligt direkt utanför lägenheten finns förrådet om ca 5 kvadratmeter. Tack vare praktiskt elfasystem ges här bra med förvaringsmöjligheter för såväl kläder som verktygslådan och skidutrustningen.

Accepterat pris
Trevlig vardagsrumsdel med plats för soffgrupp
Vackra spröjsade pardörrar öppnar upp till...
...en fransk balkong med utsikt ner mot Kungsgatan
Naturlig plats för dubbelsäng
Förvaring genom rymliga garderober i ena hörnet
Här ryms även en ordentlig matplats
Generös takhöjd om ca 3,05 m & synliga takbjälkar
Snyggt renoverat kök från 2010/2011
Dubbla skåpsrader tack vare takhöjden om dryga 3 m
Diskmaskin, downlights & induktionshäll
Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande
Bänkskivor i massiv ek ger en varm ombonad känsla
Praktiskt & snyggt med grå klinker
Fräscht & rymligt badrum i ljusa färger
Golvvärme & handdukstork ger extra komfort
I hallen finns plats för avhängning
Detta är ett hem att längta till...
Välkommen åter!
Planskiss
Förrådet om ca 5 kvm alldeles utanför lägenheten
Föreningens ca 150 kvm stora terrass i sydvästläge
Här ges en kittlande "Herren på täppan" känsla
Hänförande utsikt över Göteborgs hamninlopp
Välkommen till Lasarettsgatan 6!
Föreningens gedigna tegelhus anno 1912
Esperantoplatsen ligger alldels i närheten
Ta en fika vid Språkcafét
Närhet till både Linné...
...och Vasastan
Du hittar oss & vår butik på Olivedalsgatan 16