Bellmansgatan 11 B, Vasastaden

Enastående etagetrea på 113 kvm i vacker sekelskiftesfastighet. Stor terrass med bubbelpool och fri utsikt över takåsarna. Full takhöjd i båda planen gör lägenheten ovanligt ljus och rymlig. Stora sällskapsytor och öppen planlösning. Exklusivt Mobalpakök med golvvärme. Kan disponeras som en fyra. Öppen spis. Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Bellmansgatan 11 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 113 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Söker du en lägenhet som erbjuder något utöver det vanliga?
Värdesätter du ett högt, ostört läge?
Vad sägs om en terrass med varm bubbelpool och fri utsikt över tinnar och torn?

Välkommen till det goda livet på Bellmansgatan 11, ett hem för dig med höga krav och som uppskattar kvalitet i material och design.

Bellmansgatan slumrar som en kort gatstump mellan Hagakyrkan och Viktoriagatan. Läget är extremt centralt men ändå tyst och lugnt. Det är svårt att tro att Allén brusar bara en kort promenad bort.

Vår etagelägenhet nås via två gedigna träportar som leder in i gårdshuset. Tre trappor upp känns det som att komma till ett örnnäste. När entrédörren slår igen blir det knäpptyst. Äntligen hemma!

Hela nedre planet är byggt i öppen planlösning där ljuset kommer in från fyra vackra, fönster i högt österläge. För den som önskar är det en lätt match att dela av för ytterligare ett sovrum eller arbetsrum.

Entré
Hallen ger två alternativ: antingen fortsätter du rakt fram in i det öppna och sociala nedre planet - eller så tar du den hundraåriga vackra stentrappan upp till övre etaget. Till höger finns en praktisk klädkammare som rymmer hela familjens ytterkläder. Vita väggar och stilrena grå klinkerplattor på golvet.

Kök
Som gjort för stordåd vid kastrullerna och stort nog för både en och två kockar. Att laga mat med utsikt över takåsarna är inte alla förunnat, men här ingår det! Platsbyggt 2005 med inredning från Mobalpa med integrerade vitvaror från Siemens. Den snyggt formgivna kombinerade kylen/frysen kommer från Gorenje. Extra tjock arbetsbänk i svart granit. Fötterna njuter av golvvärmen och den väl tilltagna köksön rymmer en rejäl gasspis från Miele. Även här är kvalitetskänslan hög tack vare 40 mm tjock massiv ekskiva och extra breda lättgående lådor. I taket tio infällda dimbara spotlights som ger behagligt ljus.

Vardagsrum
Stort nog för både rejäl soffa och många minglande gäster. Parkettgolv, vita väggar och stuckatur. Vardagsrummet är öppnat upp mot matsalsdelen, men kan lätt avdelas för den som behöver ytterligare ett sovrum, bibliotek eller ett rum där man kan arbeta ostört.

Badrum
Lägenhetens lilla badrum är renoverat 2007. Även här är golvet grått och på väggen sitter breda kakelplattor. Duschhörna med vikvägg, wc-stol, kommod från Vedum med översittande spegel.

Trappan upp till övre planet ger dramatisk takhöjd och mitt i svängen finns ett fönster - tittut takåsarna!

Övervåning

Terrass
Så skönt att komma upp på övervåningen och slippa mötas av snedtak och takbjälkar. Här är det full ståhöjd, vilket gör att hela golvytan kan användas effektivt. På med tofflorna och häng med ut på den 16 kvadratmeter stora altanen - perfekt för fördrink eller efterfest eller varför inte stanna här hela kvällen? Utsikten talar för sig själv. Kom ut och njut! Altanen är snyggt belyst med downlights och här är gott om sittplats. Poolen kommer från Nordic Hot Tubs och är två meter i diameter. I poolen finns plats för sex livsnjutare åt gången.

Allrum
Vi tar några trappsteg ner och går in i lägenheten igen. Den öppna spisen sprakar skönt från hörnet vid altandörren och det stora allrummet ger möjlighet till flera funktioner. Relax, musikstudio, kreativt kontor eller en skön plats att sitta ner och titta på himlen. En snygg fondtapet bryter snyggt mot i övrigt vita väggar.

Sovrum
Ett skönt och rofyllt rum, avskilt från övre planets mer sociala del. Längs långväggen finns bra förvaringsplats bakom skjutdörrar och de välvda fönstren ger rummet en stark karaktär

Badrum
Lägenhetens stora badrum, löpande renoverat sedan 2003, ger en lyxig känsla. Bubbelbadkar, duschhörna i glasbetong, tvättmaskin och torktumlare. Även här finns ett rundat fönster.

Accepterat pris - nytt för 2013
...och pool med bästa utsiktsläge
Mobalpakök med granitbänk och gasspis
Öppen planlösning på nedre planet
Fyra fönster i rad ger gott om ljus
Fina material: klinker, ek och rostfritt stål
Som gjort för fester med många gäster
Stuckatur, parkett och höga fönster
Matsalsdelen går att dela av till ett eget rum
Golvvärme i köket - skönt för fötterna
Här lyfter matlagningen till en ny nivå
Välkommen till ett mycket snyggt inrett hem!
Grå och vit bas med färgklickar
Lilla badrummet går i grått, vitt och brunt
...komplett med kommod och spegel
Stor klädkammare vid entrén
Den gamla trappan tar oss en en våning upp
...till ett spatiöst allrum
Full ståhöjd även på övre plan
Den öppna spisen värmer gott
Den stora glasade dörren leder ut till terrassen
Badsäsongen pågår året runt
Läppstiftet och Tyska kyrkan i blickfånget
En riktig partyterrass!
Hur är läget? Toppen, bokstavligt talat!
Trädäck och trasmatta - skönt för fötterna
Hemmakontoret har en naturlig plats
Musikstudio, kontor eller mysrum - du bestämmer!
Sovrummet ligger avskilt på övre plan
...med stora välvda fönster
...och förvaring bakom skjutdörrar
Badrum med både bubbelbad och duschhörna
Tvättmaskin och torktumlare - bekvämt!
Nedre plan
Övre plan
Fastigheten är drygt 120 år gammal
Vår lägenhet ligger på de två översta planen
Mysiga Haga - skönt att strosa i...
Hagakyrkan ligger en minuts promenad bort
... liksom picknickparken vid Floras kulle
Vasagatans grönskande allé ligger runt hörnet
Vår butik ligger på Olivedalsgatan 16. Välkommen!