Karl Gustavsgatan 20 B, Vasastaden

Vi har nu nöjet att presentera denna läckra & välplanerade bostad belägen i vackert sekelskifteshus med egen härlig balkong & låg avgift. Stilrent nytt kök, modernt helkaklat badrum, vitoljade brädgolv & nymålade väggar. Förening med mycket god ekonomi. Optimalt läge i populära Vasastan med närhet till universitet!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Karl Gustavsgatan 20 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 1 + kök
Boarea: 30 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

I hjärtat av Vasastan, i ett vackert sekelskifteshus, anno 1889, finns nu en synnerligen välplanerad lägenhet om ett rum och kök. Totaltrenoverad så sent som 2011/2012 bjuder lägenheten på den senaste designen inom både kök- och badrumsinredning. Eller vad sägs om ett vitt, högblankt kök från danska Kvik, ett modernt helkaklat badrum med golvvärme, egen stor balkong, genomgående nytt vitoljat brädgolv och nymålade ytskikt? Lägg därtill en imponerande sekelskiftesfastighet i sten med två fina innergårdar och en förening med mycket god ekonomi samt ett oslagbart läge mitt i Vasastan och du inser att detta är ett hem att bli lyrisk över. Den låga avgiften bidrar även till en bra boendekostnad.

I populära Vasastan pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Ljusa vårdagar fylls uteserveringarna med soltörstande göteborgare och under de kalla vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt i från personliga inredningsaffärer till trendiga konstgallerier och välfyllda klädbutiker. Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Avenyn med sitt rika utbud av kultur och nöjen nås på kort avstånd, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför vallgraven. Kollektivtrafiken nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan, KTB, Chalmers och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bl a Vasaparken, Kungsparken och Slottsskogen. När du väl satt din fot i Vasa är det svårt att släppa taget!

Entré/hall
Lägenheten är belägen två trappor upp med lugnt gårdsläge och avstånd från stadspulsen nedanför. Hit tar du dig via den kullerstenbelagda innergården. Bilden som möter dig när du stiger innanför dörren är som hämtad ur ett inredningsmagasin och det är lätt att se att detta hem har skapats med både eftertanke och kärlek. Hallen har plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter genom tre garderober i vit högblank med överskåp, i samma stil som köket. Precis innanför dörren ligger mörkgrå klinker som kontrast mot det vitoljade brädgolvet, vilket även är slittåligt mot höga klackar och leriga stövlar. Rätta belysningen fås av infällda dimbara spotlights ovanför. Väggarna är krispigt vita och hallen ramas in av höga fotlister. Här finns plats för en mindre hallmöbel och spegel.

Kök
I öppen planlösning med hallen ligger det nya och välplanerade köket. Trots liten yta innehåller köket alla bekvämligheter och disponeringen ger plats för så väl kocken, kökstillbehören och matgästerna. Inredningen kommer från danska Kvik och består av vita, högblanka luckor från 2011. Bänkskivan är av tunn svart högtryckslaminat som bryter fint mot de högblanka luckorna. Ovanför bänkskivan löper mörkgrå mosaik som växlar ton. Den underlimmade diskhon underlättar avtorkning av bänkskivan och förstärker även kökets moderna touch. Downlights ovanför arbetsbänken och infällda dimbara spotlights i tak ger bra belysning. Vitvarorna består av keramisk spishäll (Constructa -2011), inbyggnadsugn (Constructa -2011), köksfläkt med belysning (Siemens -2011), micro (-2011) och kombinerad kyl/frys (Indiest -2011) i högskåp med förvaring ovanför. Väggarna är släta och nymålade i en bruten vit ton och golvet utgörs av vitoljat brädgolv. En matplats för minst fyra personer finns i köket. En helglasad balkongdörr ger utsikt mot innergården och himlen utanför och utgör en naturlig blickpunkt när matlagningen utförs.

Balkong
Balkongen mot sydväst byggdes 2008 och fungerar som en förlängning av köket. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen avnjutas. Balkongens mått om ca 320x140 cm ger plats för matbord, solstol och en hel del blommor. Allt ramas in av ett svart och snyggt smidesräcke.

Badrum
I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet som bjuder på påkostade materialval, renoverat så sent som 2011/2012. Helkaklade väggar i vitt modernt kakel och mörkgrå klinker på golvet. Självklart finns behaglig golvvärme. Badrumsinredningen som går i vitt och svart består av vitt handfat på svart kommod, spegelskåp med ovansittande belysning, wc-stol samt dusch med stor taksil och handdusch. Stilrent och tidlöst!

Vardagsrum
Vardagsrummet med sin imponerande planering upplevs som lägenhetens själ och hjärta. Kvadratmetrarna tillåter både soffa, arbetshörna, tv-möbel, garderober, läshörna, byrå och säng, vilket gör detta till så väl ett optimalt studentboende som en perfekt övernattningslägenhet. Detta är ett rum som andas värme och harmoni där den nuvarande ägaren låtit måla alla väggar i en bruten vit ton från Engelska Tapetmagasinet. Vitoljat nytt trägolv, dimbara strömbrytare och höga fotlister höjer känslan. Rummets oregelbundna form ger tillsammans med det stora fönsterpartiet med tre öppningsbara fönster karaktär åt rummet. Den djupa fönsternischen går utmärkt att sitta i.

Accepterat pris
Lägenheten totalrenoverades 2011/2012
Stilen är tidlös och klassisk
Köket ger plats för matbord intill den balkongen
Balkongen byggdes 2008 och vetter åt sydväst
Sommartid blir balkongen till ett extra rum
Dörrarna har glas hela vägen ner och ger fint ljus
Vitoljat brädgolv flyter genom hela lägenheten
Planskiss
Ett vackert rum med högt i tak & bevarade detaljer
Ett brett fönster låter solens strålar sirla in
Njut av det stillsamma gårdsläget
Lägenheten bjuder på genomgående ljusa ytskikt
Gott om plats för både säng och arbetsplats
Ett rofyllt hem att trivas i
Låt kreativiteten flöda!
Via den rymliga hallen når du badrummet
Renoverat så sent som 2011/2012
Svart, vitt & grått. Klassiskt!
Blandare från Tapwell
Sommartid blir innergården till en grön oas
Vackert sekelskifte mitt i populära Vasa
Här finns plats för sittgrupper och grill
Läget är optimalt, endast ett stenkast från...
... livliga Vasagatan med många restauranger...
... och mysiga butiker
I Vasa bor du nära Avenyn och kulturen
Vid Vasaplatsen finns goda kommunikationer
Grönska finner du vid Kungsparken
Utmärkt ställe för picknickkorgen sommartid
Besök oss gärna vid funderingar! Olivedalsgatan 16