Erik Dahlbergsgatan 40, Vasastaden

Oerhört charmig och väldisponerad vindstvåa på lugna Erik Dahlbergsgatan i hjärtat av Vasa. Ca 3,40 m till nock, synliga takbjälkar, murstockar och snedtak. Lägenheten badar i ljus tack vare den genomgående planlösningen med fönster åt både öst & väst, samt 2 takfönster. Fri utsikt utan insyn. Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Erik Dahlbergsgatan 40
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 42 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 4

Mitt i Vasastans så omtyckta övre kvarter finns nu en otroligt charmig och väldisponerad vindstvåa med lugnt läge på enkelriktade Erik Dahlbergsgatan. Med gångavstånd till allt vad staden har att erbjuda och Vasastans stora utbud av restauranger, härliga caféer och små mysiga butiker så är det svårt att finna ett bättre läge. Ett stenkast bort ligger Kapellplatsen med välsorterade livsmedelsaffärer, konditori, apotek, bank/kassaservice, gym, blom- och fiskaffär - allt man behöver inom bekvämt avstånd. För picknick i det fria nås Vasaparken och Kungsparken inom några minuters gångväg.

Med ett högt fritt läge, på fjärde våningen, bjuder detta hem på en svårslagen utsikt över Vasakyrkans torn i öst och Skansen Kronan i sydväst - helt utan insyn. Vindskaraktären med snedtak, synliga takbjälkar och murstockar ger lägenheten en ombonad och hemtrevlig känsla. Lägenhetens 42 kvadratmeter är mycket väl fördelade med ett stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, ett ordentligt sovrum med förvaring och plats för skrivbord samt ett trevligt kök med halvöppen planlösning och en mindre matplats. Du får helt enkelt väldigt mycket lägenhet på lite yta. Tack vare den genomgående planlösningen med fönster åt två väderstreck, samt två takfönster, blir detta ett oerhört ljust hem från tidig morgon till sen kväll. Mitt på dagen, när solen står som högst, fullkomligt badar vardagsrummet i sol.

Föreningen har en stor gemensam gård i två etage med både gräsmatta och uteplats för trevliga grillkvällar.

Hall
Stanna till utanför på gatan och beundra denna vackra tegelfastighet uppförd i nationalromantisk anda. En stadig grundmur i massiv granit gör att även första boendeplanet kommer en bra bit upp från trottoaren nedanför. En bred stentrappa leder upp till den fint åldrade träporten och vidare in i det gedigna trapphuset. Högst upp välkomnas du in i hallen, med avhängning direkt till höger. Parkett i ek tillsammans med vitmålade väggar ger ett ljust och inbjudande intryck. Längre fram i hallen finns tre garderober för ytterligare förvaring.

Badrum
Till vänster från hallen nås badrummet. Helkaklat i vitt med charmiga vinklar, snedtak och takfönster. Vad sägs om att se solen stiga på himlen samtidigt som du tar din morgondusch? Badrummet är utrustat med duschkabin, vattenburen handdukstork, wc-stol samt handfat med översittande spegelskåp.

Kök
Hallen mynnar ut i det trivsamma köket som ligger med öppenhet mot vardagsrummet. Här finns gott om plats för både matlagning och social samvaro vid "bardisken" som avgränsar köket från vardagsrummet. Förvaringsmöjligheter genom vit skåpsinredning och rejäla arbetsytor i massiv oljad ek. Ovan arbetsbänken och diskhon sitter blått kakel och spotlights ger bra arbetsbelysning. Nuvarande ägare bytte ut vitvaror och köksluckor under 2010. Spis med keramikhäll (Electrolux) och kombinerad kyl/frys (Electrolux). Framme vid fönstret, som bjuder på morgonsol och fin vy över takåsar och Vasakyrkans torn, har man skapat en smart liten matplats för två.

Vardagsrum
Ljust och stort vardagsrum med ca 3,40 meter till nock, synliga takbjälkar, massiv murstock och snedtak. Ett generöst tilltaget takfönster gör att rummet badar i ljus. Detta är utan tvekan lägenhetens hjärta. Här ryms både soffgrupp, matbord och många vänner. Från ett djupt fönster blickar du ut över stadens bebyggelse och ända bort till Skansen Kronan åt sydväst. Väggarna är målade i en varm beige ton som fint framhäver murstocken och de vitmålade takbjälkarna. Hallens och kökets ekparkett löper vidare in i detta rum.

Sovrum
Sovrummet nås även det ifrån hallen och är beläget mot den lugna innergården i öster. Rofyllt rum med god plats för säng, skrivbord och två garderober. Här sover man gott om natten, högt över stadens brus. Väggarna är målade i en bruten vit ton och på golvet ligger ekparkett. Den massiva murstocken ger en mysig ombonad karaktär till sovrummet.

Accepterat pris
Stort vardagsrum med gott om plats för både soffa
...och matbord
Ca 3,40 m till nock, snedtak & synliga takbjälkar
Här ges en fri vy ända bort till Skansen Kronan
Tack vare takfönstret badar rummet i ljus
Golvet pryds av ekparkett
Platsbyggt, smart & charmigt
Ett hem att längta till
Sovrummet ligger ostört in mot gården
Även här bjuds på en hänförande vy
Här sover man gott högt över stadens brus
Här ryms även en arbetsplats
Den massiva murstocken ger karaktär
Trevligt & yteffektivt kök...
...i öppenhet med vardagsrummet
Smart platsbyggd matplats för två
Blicka ut över Vasakyrkans torn i morgonsolen
Rikligt med arbetsyta i massiv ek
Spotlights ger en behaglig arbetsbelysning
3 st garderober erbjuder förvaring i hallen
Praktiskt med klinker innanför ytterdörren
Fräscht helkaklat badrum med dusch & handdukstork
Duscha och se solen gå upp genom takfönstret
Planskiss
Gemensam balkong med morgonsol i trapphuset
Vacker tegelfasad i nationalromantisk anda
Lugna enkelriktade Erik Dahlbergsgatan
Massiv granitgrund med trappan upp till porten
Grönskande innergård med sittplatser & grill
Innergården är i 2 etage med gräsmatta & blomster
Vasagatans puls nås inom ett par minuters promenad
Flertalet grönområden likaså
Charmiga & anrika kvarter
Pararellgata med Göteborgs "San Fransisco-backe"
Torghandeln vid Landala torg ett par hundra m bort
Fisk, frukt, apotek, systembolaget & gym
Närmaste uteservering finns precis runt hörnet
Populära Skojarbacken på Aschebergsgatan
Du hittar oss och vår butik på Olivedalsgatan 16