Olivedalsgatan 18, Linnéstaden

Bo som bäst på en av Linnés mest populära adresser. Med lugn och ro hemma och pulsen och grönskan utanför dörren. Oerhört välplanerad tvåa med egen ingång. Vackra brädgolv och flera tidstypiska detaljer bevarade. Mycket stabil förening med exceptionellt god ekonomi.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Olivedalsgatan 18
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 2 + Kök
Boarea: 50 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

Linné är en stadsdel som tilltalar de flesta. Som den lilla "staden i staden" bjuder området på allt du kan tänkas behöva och de som väl satt sin fot här blir lätt kvar för en längre tid. Trendiga restauranger och välskräddade klädbutiker samsas med små charmiga kvartersbutiker och personliga skomakare. Pulsen längs Linnégatan sprider sig vidare till de mindre tvärgatorna och skapar ett gemytligt liv åt stadsdelens alla hörn. Kvarteret närmsta Slottsskogen och Linnéplatsen präglas av vackra och oerhört välbevarade 20-talsfastigheter. I en av dessa, belägen på hörnet Olivedalsgatan/Alfhemsgatan, har vi nu nöjet att presentera en lägenhet med starka kvalitéer; egen entre, låg avgift och bevarade 20-talsdetaljer.

Lägenheten är genomgående (vilket inte är så vanligt när det är frågan om mindre lägenheter i äldre fastigheter) med stora, extremt vackra, fönster åt två väderstreck. Mycket av charmen från 1920-talet finns bevarad och i fint skick. Såsom genomgående brädgolv, högt till tak, original skafferi och klädkammare.

Föreningen är en historia för sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste föreningarna i Göteborg. Och dess siffror talar verkligen sitt tydliga språk. En extremt låg belåningsgrad kombinerat med goda intäkter från lokaler är ett vinnande koncept. Avgifterna har sänkts - i flera omgångar! Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande gårdsmiljö. Hur många innergårdar kan skryta med vinbärsbuskar, plommon- och äppelträd? Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.

Hall
I mitten av portgången ligger en "egen" lägenhet som har en separat igång. Denna lägenhet var en gång i tiden portvaktens bostad och är därför ganska unik på sitt vis. Detta märks direkt när man öppnat dörren till lägenhetens hall. Rymden, ljuset och öppenheten är slående och det känns att ägarna till detta hem lagt ner stor möda på att få det i det skick det är idag. Rätt fram i hallen finns avhängningsmöjligheter samt ett stort utrymme som man idag valt att ha som arbetsplats. Till höger finns det tre garderober som ger bra med förvaring mm. Ovan den vitmålade entrédörren döljer sig en lucka som ger en smart extra förvaring. Brädgolven är vitmålade och väggarna går i ljusgrått.

Vardsgsrum
Vardagsrummets rymd och rektangulära form ger flera möjligheter till möblering. Här finns gott om plats för en rejäl soffgrupp, läshörna, tv-möbel, etc. Det stora fint välvda fönsterpartiet i original, gör att rummet upplevs som både ljust och inbjudande. Både väggarna och golven är vitmålade.

Sovrum
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och har fönster ut mot den lugna delen av Olivedalsgatan. Även här sitter det vackra bågformade originalfönstren med djupa fönsternischer. Här finns en inbyggd klädkammare samt två fristående garderober. Om man önskar går det att skapa ännu mer förvaringsmöjligheter här.

Kök
Om du istället tar höger när kommer in i lägenheten så finner du köket. Ett kvadratiskt kök med en smart hörnplacering där man tagit tillvara på hela takhöjden med dubbla överskåp, vilket ger bra med förvaring. Köksluckorna går i vitt och kombineras fint med vitt kakel ovanför arbetsbänken. En bänkskiva av massiv ek ger tyngd åt allt det vita. Gott om spotlights skapar rätt arbetsbelysning. Köksmaskinerna är i rostfritt och kommer främst från Gorenje. En fullbredds diskmaskinen från kvalitativa Miele ger lite vardagslyx. Här finns gott om plats för ett matbord. Köket fungerar ofta som en given samlingspunkt. I detta fall är det lätt att förstå varför, runt matplatsen ryms minst fyra personer vilket gör detta rum till en given plats för umgänge med vännerna.
Vintertid är det härligt att sitta vid matbordet, när våren kommer är det lätt att gå ut direkt på innergården som ligger i sydvästläge. Väggarna är målade i en bruten vit ton och plankgolvet är vitsåpat.

Bad
En vacker spegeldörr från hallen leder dig in till badrummet. På golvet ligger det gråsvart mosaik som bryter mot det vitkaklade väggarna. Här finns badkar, wc och handfat med ovansittande spegel. Två badrumsskåp ger bra med förvaring.

Välskött förening med urstark ekonomi
Vackra brädgolv...
...som går genom hela lägenheten
Vackra originalfönster skänker mycket ljus
Brädgolv i original
Här finns plats för en härlig läshörna
Vardagsrum och sovrum ligger i fil
Spegeldörren leder dig in till...
...det mysiga sovrummet i fil
Även här går allt i ljusa toner
Här finns plats för mer förvaring om det önskas
Ordning och reda med inbyggd klädkammare
Lugnt läge mot stillsamma Olivedalsgatan
Planskiss
Egna entrén ger lite "villa" känsla
Möblerbar hall med plats för arbetshörna
Stilrent kök, med matplats...
...för flera
Både snyggt och väldisponerat kök
Diskmaskin ger extra vardagslyx
Lägenheten har både fönster mot söder & norr
Takhöjden nyttjas väl med dubbla överskåp
Vitsåpade brädgolv är skönt att gå på
Originalskafferiet är både snyggt och praktiskt
Vackra spöjsade fönster mot...
...lummiga innergården
Stilrent och badrum med badkar
Vitkaklade väggar
Välhållen 20- talsfastighet
Grönskande innergård
Morgonpromenad till Slottsskogen
En plats att trivas på!
Runt hörnet ligger Linnégatans rika utbud...
... av butiker & restauranger
Accepterat pris
Besök oss gärna på Olivedalsgatan 16 vid frågor!