Karl Gustavsgatan 7 B, Vasastaden

I en av Vasastadens vackraste fastigheter visar vi nu en läckert renoverad 1,5:a med det bästa från två tidsepoker. 1880-talets takhöjd och rymd möter moderna bekvämligheter i form av lyxigt badrum och kök. Stor balkong, sovalkov, tvättmaskin och god förvaring i lägenheten. Hiss finns.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Karl Gustavsgatan 7 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 46 kvm (föreningens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Vad är det som gör en stadsbild levande? De flesta skulle svara: stenhus med butiker, restauranger och andra krypin i bottenvåningarna. Lägg därtill bra service, goda kommunikationer och vackra grönområden. Välkommen till Vasastaden - Göteborgs kanske mest myllrande stadsmiljö!

I hjärtat av detta attraktiva område finns en synnerligen påkostad lägenhet med en inredningsstil utöver det vanliga. Färdigställd så sent som 2007 bjuder lägenheten på den senaste designen inom både kök- och badrumsinredning och här finns allt man kan önska. Eller vad sägs om kök från Aster Cucine, helkaklat badrum med tvättpelare, rymlig klädkammare, högt i tak och genomgående ekparkett? Lägg därtill en stor nybyggd balkong med glasade dubbeldörrar från golv till tak i en sekelskiftesfastighet med rustikt trapphus i sten och ett oslagbart läge. Summa: ett hem att bli lyrisk över!

Entré
Lägenheten är belägen två trappor upp med lugnt gårdsläge och avstånd från stadspulsen nedanför. Hit tar du dig via den kullerstenbelagda innergården. Bilden som möter dig när du stiger innanför dörren är som hämtad ur ett inredningsmagasin och det är lätt att se att detta hem har skapats med både eftertanke och kärlek. Den lilla entrésmutten har bra plats plats för avhängning.

Kök
En dröm för både kock och gäster. Inredningen är italiensk och består av vita, släta luckor. Bänkskivan i lavasten bryter fint mot mosaiken på väggen. Underlimmad diskho underlättar avtorkning av bänkskivan och förstärker kökets moderna touch. Downlights ovanför arbetsbänken och infällda dimbara spotlights i tak ger bra belysning. Vitvarorna kommer från Smeg och såväl, inbyggnadsugn, micro, fläkt och kyl/frys är av rostfri design. Diskmaskinen är integrerad bakom de vita luckorna. Väggarna är släta och målade i en bruten vit ton och på golvet ligger oljad ekparkett. Matplats för minst fyra personer.

Badrum
Mellan köket och vardagsrummet ligger det helkaklade badrummet med påkostade materialval, renoverat så sent som 2006/2007. Väggar i svart skiffer och ljus marmor på golvet. Självklart finns behaglig golvvärme. Badrumsinredningen som går i vitt och trä består av handfat, spegelskåp med ovansittande belysning, wc-stol samt dusch med stor taksil och handdusch. Tvättmaskin och torktumlare gör badrummet komplett.

Vardagsrum
Vardagsrummet är lägenhetens själ och hjärta. Kvadratmetrarna tillåter både soffa, tv-möbel och läshörna, vilket gör detta till så väl ett optimalt studentboende som en perfekt lägenhet för både singlar och par. Detta är ett rum som andas värme och harmoni med vita väggar och oljad parkett. De tre meter höga och glasade balkongdörrarna ger ljus och karaktär åt rummet.

Sovalkov
I anslutning till vardagsrummet ligger sovalkoven, med plats för en 160 centimeter bred dubbelsäng. Även här ligger snyggt parkettgolv. Alkoven skiljs från vardagsrummet med lättgående skjutdörrar i frostat glas

Balkong
Balkongen byggdes 2007 och fungerar som en förlängning av vardagsrummet. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas. Måtten är imponerande 290x160 cm och ger plats för matbord, solstol och en hel del blommor. Allt ramas in av ett svart och snyggt smidesräcke.

Det finns möjlighet att köpa en yta om sex kvadratmeter i trapphuset utanför entrédörren och därmed låta hissen gå direkt in i lägenheten. Kostnaden för denna yta blir cirka 30 000 kronor per kvadratmeter.

Snart börjar balkongsäsongen
Nu gäller Accepterat pris
...med sovalkov!
Köket är en skön mix av form och funktion
Planskiss
Fastigheten är en av de vackraste i Vasastaden
Ytterkläderna har en avskild plats vid entrén
Gott om plats för minst fyra middagsgäster
Italienska Aster Cucine har levererat köket
Lavasten, glas och mosaik - allt i hög finish
Rostfria vitvaror från Smeg
Frukosten njuts med utsikt mot stor innergård
Flyttfåglarna har redan kommit till Vasastaden
Vardagsrummet är stort och lätt att möblera
Sängen trollas bort tack vare sovalkoven
Sovalkoven blir ett extrarum
Ljuset flödar in genom enorma balkongdörrar
En optimalt planerad 1,5:a
Massiv ekparkett binder ihop lägenheten
Det är de små detaljerna som gör det
Ett skönt boende både för singlar och par
Lyxigt badrum med skiffer och taksil
Turkosblå mosaik bryter fint mot marmorgolvet
Tvättpelare gör badrummet komplett
Nuvarande ägare har lagt stor omsorg om detaljerna
Förvaring 1: Stor garedrob där mycket får plats
Förvaring 2: Mycket rymlig klädkammare
Välkommen tillbaka!
Innergården är prydligt renoverad
Balkongerna är nybyggda i svart smide
Föreningens innergårdar är snyggt stenlagda
Karl Gustavsgatan ligger lugnt och centralt
Ornamenten på fasaden minner om svunna tider
Vasagatans vackra allé ligger alldeles runt hörnet
Vår butik ligger Olivedalsgatan 16 - välkommen!