Kastellgatan 12 B, Linnéstaden

Unik totalrenoverad sekelskifteslägenhet med specialbyggt loft som ger känslan av en 1,5:a. Nyrenoverat smakfullt kök med köksö & nyrenoverat stilrent badrum. Bevarade originaldetaljer i form av brädgolv, stuckatur, takrosett, dryga 3 m i takhöjd & fina snickerier. Mycket stabil förening med hyresintäkter. Måste ses!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Kastellgatan 12 B
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 50 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

Unik och totalrenoverad sekelskifteslägenhet med specialbyggt loft som ger känslan av en betydligt större lägenhet. Öppenheten och det faktum att detta en gång i tiden var föreningens vaktmästarbostad, känns i varenda millimeter. Udda och charmiga lösningar ger tillsammans med en genomgående planlösning med fönster åt två håll, ett hem som bör tilltala dig som söker det lilla extra. Som om detta inte vore nog har denna lägenhet ett totalrenoverat smakfullt kök med diskmaskin och köksö, en rymlig klädkammare, nydragen el och ett nyrenoverat badrum. Gamla sekelskiftesdetaljer har smakfullt blandats med nutidens krav på estetik. Alvhem Mäkleri bjuder nu in till ett hem som är som gjort för både en och två personer.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på dessa gator så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av små udda butiker, surdegsbageriet Alvar & Ivar och de små gallerierna, som gör att det alltid är liv och rörelse på gatorna. Sedan en tid tillbaka finns här även Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel. Redan klockan sju på morgonen slår 50-talsinspirerade Egg & Milk upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en amerikansk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Packa picknickkorgen, bred ut en filt och njut av naturens vackra lugn. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Vasastan eller Avenyn. I skrivande stund genomgår Övre Husargatan ett rejält ansiktslyft. Denna gata kommer att bli mer som Linnégatan med trädalléer, cykelvägar och mysiga promenadstråk.

Hall
Efter att ha passerat föreningens nyinsatta port som öppnas automatiskt får man känslan av att detta är en välskött förening. Portgången är sopad och längre in kan man skymta den soliga innergården. I mitten av portgången ligger en "egen" lägenhet som har en separat igång. Denna lägenhet var en gång i tiden vaktmästarens bostad och är därför ganska unik på sitt vis. Detta märks direkt när man öppnat dörren och skymtat den vitmålade trappan som leder upp till lägenhetens hall. Rymden, ljuset och öppenheten är slående och det känns att ägarna till detta hem lagt ner stor möda på att få det i det skick det är idag. Till vänster om den svartmålade entrédörren finns avhängningsmöjligheter samt en liten avsats att ställa skor eller väskor på. Vill man skapa mer avhängningsmöjligheter kan man självklart dela av högra sidan som vetter mot köket. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som snyggt lyser upp det gråmålade brädgolvet. Väggarna är målade i en vit nyans. Som en kontrast till detta har teglet på en av väggarna knackats fram. Detta ger en fin övergång till köket.

Kök
Köket är nyrenoverat, smakfullt och genomtänkt. Tittar man på dess storlek, arbetsytor och förvaring så skulle det lika väl kunna höra hemma i en större lägenhet. Arbetsbänkarna med över- och underskåp löper längs båda sidor och två höga fönster släpper in rikligt med ljus. Fönsterbrädorna är som gjorda för kryddväxter och den som gillar att laga mat kommer verkligen att trivs här. Det vita handtagslösa köket kommer från Ikea och totalrenoverades 2010. Bänkskivorna består av betsade ekskivor som hårdvaxoljats och väggarna är målade i en grå nyans som effektfullt ramar in de vita luckorna. Den maskinella utrustningen består av spishäll med undersittande varmluftsugn i borstat stål, översittande fläkt, även den i rost samt diskho, inbyggd diskmaskin och inbyggd kyl/frys. Bakom diskhon sitter ett stänkskydd av glas i stället för traditionellt kakel. Istället för matbord har de nuvarande ägarna valt att låta bygga en köksö med kombinerad förvaring i form av underskåp och matplats. Utseendet är lika som resten av köket. Vita släta luckor med fasade kanter och en massiv bänkskiva av valnöt. Vill man ta bort denna lösning och istället ha ett traditionellt matbord är det inga problem då brädgolvet även ligger under köksön (ej målat under dock).

Badrum
I anslutning till hallen och köket ligger det mycket smakfulla badrummet som totalrenoverades under 2011. Lagom stort och smart planerat med vägghängd wc-stol, handdukshängare, påkostad takdusch med separat handmunstycke och vikbar glasvägg. Intill duschen finns en vit rektangulär kommod i högblank vit, handfat av porslin och en översättande spegel med infälld belysning. Både väggar och golv är klädda med samma klinkerplattor. Stora mörkgråa plattor som ger intrycket av sten. I golvet finns underliggande värmeslingor vilket gör det extra skönt att gå på vintertid och i taket sitter infällda dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus.

Klädkammare
Klädkammare är något som verkligen uppskattas oavsett hur man bor. Att det finns en rymlig sådan i ett hus som är över 100 år gammalt är extra uppskattat. Klädkammaren i detta hem känns verkligen som ett litet rum med genomtänkt förvaringssystem i form av stänger och lådor. En snygg tapet och belysning visar att inget är lämnat åt slumpen. Här ryms allt från kläder, skor, väskor, stege, dammsugare och golfklubborna.

Vardagsrum
Rymd och ljus är ledorden för detta rum. Kanske var det ljus rymden som gjorde det möjligt att bygga ett sovloft "ovanpå" vardagsrummet? Resultatet är iallafall mycket lyckat med en vitmålad stram trappa som leder upp till ett två meter brett sovloft med plats för dubbelsäng. Detta ger nästan känslan av ett extra rum. Det är både mysigt och praktiskt att få bort sängen från vardagsrummet . Under loftet har man fällt in spotlights med dimmer men el finns också draget så att man kan ha sänglampor och en tv uppe på loftet. I vardagsrummet finns numera plats för både en rejäl soffa, soffbord, bokhylla, läshörna och sideboard. Två höga fönster i västerläge mot Skansberget och grönskan gör att eftermiddagssolen alltid letar sig in. Avsaknaden av andra bostadshus mittemot är unikt för att vara innerstaden. Detta är den enda plats längs hela Kastellgatan om husen upphör och det bara finns grönska mittemot. Det är mäktigt att följa Skansbergets skiftande färger beroende på årstid. Längst upp stoltserar landmärket Skansen Kronan. Trots att lägenheten ligger på våning ett så är bottenvåningen så hög att första planet lika väl skulle kunna vara våning två. Vardagsrummet erbjuder en takhöjd om 3,10 m och det vitmålade taket ramas fint in av bevarad stuckatur med takrosett. Väggarna är målade i en ljus grå nyans och golvet pryds av lackat originalbrädgolv.

Accepterat pris
Unikt hem med specialbyggt loft & trappa
Här bor man som herren på täppan
Ett totalrenoverat drömhem med snyggt kök
Katten Lill-Babs tycker trappan upp är snygg
Infällda spotlights, trappa & sekelskiftescharm
Två meter brett, vitmålat & med belysning
Stuckaturen ramar fint in detta rum
Ligg i sängen & titta på tv utan att störas...
Luftigt vardagsrum med höga fönster i väster
Vackra brädgolv i hela lägenheten...
Utanför fönstren kan man spana på Skansen Kronan
Detta är verkligen ett unikt boende i Linné
Mysig läshörna med behaglig dimbar belysning...
Köksön är kombinerad förvaring & matplats
Öppenheten mot hallen ger en härlig rymd
En framtagen tegelvägg skapar karaktär
Köksön kan bytas ut mot ett matbord om man vill
I fönstren mot gården trivs kryddväxterna
Köket löper längs båda sidor med inbyggda maskiner
Till vänster finns en diskmaskin samt kyl & frys
Gråmålade snygga brädgolv med patina
Välkomnande läcker hall med trappa upp
Hallen leder upp en i köket...
Totalrenoverat smakfullt badrum med dusch (2011)
Rymlig klädkammare med snygg tapet
Planskiss
Välkommen till Brf Risken!
Ett vackert hus med anor från 1900
Nyinsatta tidstypiska portar i gammal stil
Välskött förening med solig innergård
Grönskande Skansberget är närmsta granne
Surdegsbageriet Alvar & Ivar är populärt
Njut av en brunch på Egg & Milk
Grönskande Slottsskogen är en grön oas
Mysiga Haga ligger bara några meter bort
Besök oss gärna vid frågor!